reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolo gospodyn domowych

Wypóbowałam masło tureckie na grilla.Jest pyszne:-) :-) :-) Bardzo polecam.
Ja polecam dip czosnkowy.Nie bardzo wiem jakie podac wam proporcje bo zawsze robie na oko.Ja daje tak:
1 duży jogurt naturalny
na moje oko z 5 łyżek majonezu
czosnek przeciśnięty lub potarty(ilość ząbków czosnku zależy od nas samych)radze uważać z ząbkami;-)
pół łyżeczki musztardy
cuker do smaku i ewentualnie szczypta soli
Tak jak pisałam wczesniej ja zawsze robie to tak na oko:-D polecam szczególnie do grilla:-D

reklama
Kaju! Ciesze sie ze smakowalo :-D .

Dzis mam smaki podam Wam jeszcze przepis ktory sama wymyslilam.
Nie chwalac sie rewelacja ;-). Wspaniały dla wszystkich mam!

Jest to sałatka którą najczęściej robię na kolację dla mnie, męża i moich rodziców - czyli 4 porcje.

Zielona sałatka
  • 4 serki wiejskie - granulowane (Krasnystaw)
  • zielona sałata
  • 8-10 średnich rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • sól do smaku
Sałate myjemy, oszuszamy, listki kroimy w kostke na okolo 2 cm (Ja ukladam po kilka listkow i kroje. Zależy jaka jest sałata, jeżeli duża dajemy 3/4. Najlepsze są te listki z samego środka.

Rzodkiewke kroimy na pol, potem na pół i kroimy w plastry.
Szczypiorek pluczemy i kroimy cały pęczek.

Dodajemy serki i wszystko mieszamy, do smaku sól.

Sałatka przed podaniem powinna odstać około 1h aby składniki dobrze się połączyły!

Zazwyczaj przygotowuję sałatkę przed kąpielą i usypianiem Kaji. Zamuje mi to max 15 minut.

POLECAM! Szybko, zdrowo i niekalorycznie! :-)

A ja Wam podam przepis na pastę do kanapek, my sie z mężem teraz tym zajadamy:

kostka sera białego
puszka szprotów WĘDZONYCH w oleju (moga nie być wędzone ale te są najlepsze, albo makrela wędzona) - odsączyć z nadmiaru oleju
kilka łyżek smietany
sól

Wszystko razem miksujemy i gotowe!

Ja robie podobna paste.Tylko ,ze ja daje makrele(ze szprotkami tez sprobuje) i dodaje jeszcze cebulke(pol takiej malej) no i tak samo sol i pieprz do smaku.Soli malo bo rybka slona;-)

To ja musze spróbować.Przyznam się że z puszki wędzonej makreli nie jadłam jeszcze:eek: Moja teściowa robi podobną paste z wędzonej makreli ale z racji tego ze czasami nie dowidzi to zawsze mi się trafi jakaś ość.Poprostu apetyt mi wtedy odchodzi.Ale poszukam makreli w puszce.:tak:

Ojej, znam ta paste! Az mi slinka pociekla:) Moja wersja tez jest z makreli wedzonej i jeszcze do tego z gotowanym jajkiem.
Kurcze, niepotrzebnie weszlam na ten watek, bo w brzuchu burczy, a jestem na diecie i obiecalam sobie, ze nic nie jem po 18.00, wiec czytanie o takich pysznosciach o tej porze nie jest najlepszym pomyslem:eek: . Ale Wam zycze smacznego:tak: .

reklama
Witam wszystkie lipcowe mamusie:tak:. Przyznam, że od jakiegoś czasu podglądam i korzystam z przepisow, które tu zamieszczacie. Chciałabym się choć troszkę zrewanżować i przesyłam Wam przepis na przepyszne gofry.
Pyszniutkie GOFRY
1/2kg mąki
5 żółtek
1 szkl cukru
2 szkl wody
cukier waniliowy
1 proszek do pieczenia na 1/2kg mąki
1 p rozpuszczonej margaryny
To wszystko ze sobą wymieszać i na koniec dodać pianę ubitą z 5 białek.
Podawać z bitą śmietaną owocami etc.
P.S Gorąco polecam. Chętnie podam jeszcze inne sprawdzone przepisy.

Do góry