reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Mega właśnie ja jako dziecko byłam otyła i nie chce aby moje dzieci musiały przez to przechodzić:zawstydzona/y: Także staram się jak moge racjonalnie ich odżywiać, Miłosz to dużo rozumie i sam się pilnuje ale Olka to wiadomo jeszcze nie dociera za bardzo dlatego tu to ja musze tłumaczyć, że na wieczór się nie napychamy:sorry2:
Meguś czapkę chciałabym dla Maksa i chyba najlepiej ta czerwoną tak mi się wydaje tylko zmierzę mu obwód głowy i głębokość innej czapy i ci podeślę na pw a ty mi wycenę zrobisz :)

Editku insanity właśnie z chomika mam a na necie to jest tu:
02 - Plyometric Cardio Circuit on Vimeo
03 - Cardio Power & Resistance on Vimeo
04 - Cardio Recovery on Vimeo - ten jest taki bardziej balansowy i spokojniejszy co nie znaczy, że nie czuć mięśni:tak:

A cieciorke kupuję z puszki albo soczewicę, do tego ryż i odrobina sosu białego oraz sałaty takiej bez niczego i mi starcza az nadto, poza tym soczewica i cieciorka maja dużo białka więc troszke mi te znienawidzone mięcho zastępują:tak:

Edit: a propo ćwiczen to dzis wykonane Insanity pylometric oraz cardio abs :)

Ostatnia edycja:
reklama
hej
wracam do dietowania na 100% :tak:
do tego codziennie 30 min szybki marsz-byle gdzie, ważne, że poza domem i samej
dzisiaj już o 8.00 wyszłam niby na zakupy ale tu pod górke tam znowu i się zmachałam.
poźniej troszkę bardziej kaloryczne śniadanie i może będzie lepiej na reszte dnia. do tego znowu wracam do nabiału w wersji pitnej i chce ograniczyć kawe do 1 kubka dziennie a później w ogole.

trzeba mieć mocne postanowienia...

Editek dobrze, że to nie rota! pewnie coś mu zaszkodziło jak sama piszesz.. a imprezka udana, co??? :-)
Mega zrobiłam Ci reklame u siebie ;-))))) dobry pomysł z koreczkami :-)

Dorcia to wracasz do kefirków i jajek ? Ja chyba tez i do tego jak mi Gaja pisała właśnie soczewica i ryż bo to wszystko białko i najdlużej trzyma. Ja kawę własnie też ograniczyłam a w zamian pije 3-4 zielone herbaty a to chyba podobnie działa.:-)

EDitku tylko do kefirów, maslanek itp. po jajkach coś źle się czuję :/ ale dziś na śniadanko zrobiłam takie jajka zapiekane w bułce z szynką, serkiem żóltym i szczypiorkiem ( w piekarniku )
ja soczewice uwielbiam, kupuje taką , którą się gotuje tylko 30 min :-)

a ja nigdy nie jadłam soczewicy :zawstydzona/y: musze spróbować hehe
Fajne są dla dzieci w biedronce dzisiaj kubeczek i talerzyk np. z mc quinem :tak: i kupuje swojemu bo ma cos ostatnio manię na mcQuina hehe

Hej laseczki:)
My dziś nad ranem spać z Igim nie mogliśmy przez co jak zasnęliśmy to przed 10tą nas siostra moja obudziła. Trochę jestem do tyłu przez to z czasem ale już spiję kawkę i zabieram się do ćwiczeń.
Plan na dziś: kolejne podejście do insanity (zrobię tyle ile się uda) potem ćwiczenia z Jillian, ABS z Mel B i skalpel II z Ewą Chodakowską:) Mam nadzieję że dam radę:)

Mega a masz fotki tych koreczków?? Fajnie że dzieciaki tak ładnie pałaszowały zdrowe jedzonko:) A córa zadowolona z imprezy??

Gaja super że synek się tak wziął za siebie to mało spotykane...W sumie cóż się dziwić Miłosz to już prawie mężczyzna więc zaraz za laskami zacznie się ogląda:):)

Editku przejrzałam tak z grubsza:) Dobrze,że z dzieciem ok może jakiś jednodniowy wirus go dopadł.

Mateuszkowa
a co to za bojowy nastrój od rana, na wagę stawałaś?!

Jadłam kiedyś pierogi z mięsem i soczewicą, bardzo dobre były. Ale co to ta cieciorka to ja nie wiem:confused:

Editku fajny tez zestaw, ale w sumie jeden mam, a ja jestem zwolenniczką, że im mniej tym lepiej.. no cóż. tym razem odpuszczam :tak:

Jolek a jakoś tak. pewne sprawy mi się przejaśniły ;-) poza tym, znowu troche zawiodłam sie na ludziach a to mnie motywuje poniekąd, żeby odreagować :tak:

A ja zrobiłam to pierwsze insatity prawie polowę o matko ale sie ze mnie lało to jest zdecydowanie mój typ ćwiczeń i do tego 50 brzuszków i 10 min skakanki a co zawzięłam się:-)
Gaja jak ty robisz to całe matko ale czuję się tak jakbym mogła latać normalnie:-)

Mega czapka cudnaaaaa:-) wstawie fotke jak mały wstanie.

Jolek ty tez az tyle robisz:szok:? to ja jeszzcze cos muszę dołożyć dzisiaj może te abs zrobie później.

ja to nie wiem czy tutaj pasuję normalnie
nie wiem nic o soczewicy,nigdy nie jadłam,tek kaszy też nie,kawę pić będę i to z cukrem (!),ćwiczę tyle o ile,za to staram się jeść śniadanie.Dziś zjadłam kanapkę o 11 i jestem z siebie dumna:)

Duża zadowolona z imprezy baaaaaardzo. Nadostawała prezentów masę .Swoją drogą, nie uważacie że lekka przesada kupowanie drogich prezentów na ur. koleżanki? może ja mam inną definicję słowa drogie:baffled: Jak Duża idzie na ur. do koleżanki to kupujemy coś za max15-20zł,ostatnio taki kalendarz czy pamiętnik to był dla takich dziewczynek i czekoladę do tego.Wszystko za 17zł. A ona dostała np. bluzkę (!).Wiem,że są bluzki za 15 zł,ale ta akurat widzę że nie,po pierwsze a po 2 no to bluzka??bardzo fana,Duża zadowolona,ale ja mniej.To co będą sobie dawali za 3 lata?telefony?
może ja dziwna jestem,jakaś niedostosowana..... Ale generalnie dziecko moje szcześliwe więc ja też;-)

zdjęć koreczków nie posiadam. Ale wiecie jak wyglądają. Wzięłam największe ziemniaki i zrobiłam z nich podstawy do wbijania koreczków.Wycięłam im usta,jęzory z papryki dorobiłam i oczy wielkie z oliwek. I nawbijałam koreczków, jak jeż to wyglądało.A same koreczki jedne owocowe: brzoskwinie,jabłka,gruszki ,banany,winogron a na czubeczek rodzynka jedna żeby się nie pokłuli. A warzywne to robiłam z: papryki, ogórka,pomidora, białej rzepy,kalarepy,ogórka kwaszonego i szyneczki z kurczaka. Wszystko w kosteczki i ponadziewane

reklama
ech nie wiem czy mam się cieszyć że tyle wytrzymałam czy płakać że poległam,ale wytrzymałam 27minut na tym insanity ( Plyometric Cardio Circuit). Leje się ze mnie...odsapnę kilka minut i dalej się biorę do ćwiczeń.

Editku
kurde muszę w końcu z=się zabrać. Siedzę z wami tyle miesięcy a wyglądam tak jak wyglądałam:( co uda mi się trochę zgubić to zaraz wracam z kg. W grudniu ładnie mi szło i potem dwa tygodnie u rodziców i poszło katowanie się:( koniec laby!!

Mateuszkowa co się stało??

Mega mojej koleżanki córa kilka lat temu na urodziny dostała złoty łańcuszek (bo kolega bardzo zakochany w jej córce,) a też wtedy 7 urodziny miała:/

Ostatnia edycja:
Do góry