reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Gaja
zazdroszcze..mnie jakas chandra chyla lapie -_-
Ala to grupa, ale dziś było nas najpierw 4 os, a później 2 :p :p autko za 35 zl -_- ale byłam zdesperowana ..
Jola tak myślałam o tym, zeby zakupić :tak::tak: zdj strzel telefonem ;D

a mi tak brakuje jakiegoś zagajnika, żeby wyjśc i sobie podlać cosik, albo połazić :/ wszędzie dzieciary na około, Mati wlazł w gówienko całą podeszwą, miękkie w dodatku :crazy: kur.. szlag mnie trafił normalnie, ale P myje buahahahah:-Dspodnie też w gównie bo po co, srają te psy wszędzie, niech tylko zobacze sralucha takiego co nie posprzata po psinie to marny jego los ..

reklama
dziewczyny ja też wiecznie "prawie" sama w domu z dziećmi jestem, dziś T. od rana na działce ja z Maksem sama bo brat przyjechał i zabrał starszych do mamy. A ja pomyłam sobie wszędzie okna, poprałam firany, posprzątałam i właśnie obiad szykuję a później na spacerek do mamy idę bo ma dziś imieniny:tak:

Witam :-)
No i w domku :-)
Gaja to Twoja mama tez Irena ;-) najlepsze życzenia dla wszystkich Irenek :-D
Toxi fajnie, że się odezwałaś :tak: zdrówka dla Maksia
Mateuszkowa co do smoka to ja bym jednak jeszcze pociągnęła bez, już tyle wytrzymał to będzie tylko lepiej.
A powiem, że im większe dziecko tym gorzej oduczyć. U nas był płacz i lament, ale trzeba było to przetrwać ;-)
Mi też się nie chce na razie ćwiczyć, nie mam motywacji. Ale ja wiem, ze muszę chcieć, bo inaczej nic z tego. Przyjdzie czas, że nabiorę chęci. Rok temu też ciężko mi było zacząć ćwiczyć, bo ja zawsze byłam takim nie sportowym typem :-p Ale w końcu przemogłam się i zaczęłam, to może i teraz tak będzie.

Alusia szkoda, że twój pojechał na cały dzień i zostawił Cię z dziećmi. W końcu nie tylko Ty męża potrzebujesz ale też dzieci ojca :-(

Jolit@ a wlezie to to ze mną do łazienki i nie chce wyjść:eek: zwykle jej karzę wyjść, albo robię tak, że nie widzi ;-) ale widziała jak biorę to pytała co to i po co, to musiałam wytłumaczyć. Z podpaskami jakoś dałam radę, tylko nie umiałam jej wytłumaczyć co to jest tampon, jak kiedyś zobaczyła w szafce :szok: jakoś się wykręciłam

A te drzewka to dopiero wsadzone ? bo jak nie, to podlewać nie trzeba
a na wiosnę coś wymyślimy, żeby wsadzić do tych kubełków, choć ja mam tylko kwiatki w ziemi ale coś się wymyśli ;-)

Hejka. Widzę,że przy weekendzie frekwencja dopisała:) Ja pół dnia sprzątałam a potem na dworku byliśmy. Więcej na razie nie napiszę bo mam małe ciśnionko :wściekła/y:

witam,
właśnie wstałam, zrobiłam herbatke i czekam aż jajka mi sie ugotują hehe :)
Edytko moja mama to też Irena :) A co w prezencie dostała zestaw rozpijający - Gin & Tonic & limonki:-D
Ja oczywiście ciasta zjadłam ale na szczęście takie 2 małe kawałki, jakoś na szczęście też nie miałam zbytnio ochoty:sorry2:

Hejka. Podpisuję listę i uciekam. Pogoda do bani dzionek też jakiś taki nijaki. Zaraz kąpiel i do wyrka wskoczę bo zamulam.

Edytko pytanko mam do ciebie jako posiadaczki szczurów, bo moja Olka nadal nakręcona na zwierzę i zastanawiam sie nad szczurkiem dumbo, napisz jak to jest z oswajaniem, karmieniem, czy samiec czy samica łagodniejsze i przede wszystkim czy też tak często sikaja jak świnki??? Klatkę mam ale muszę troszkę informacji mieć. Na razie tylko myślę a co będzie to zobaczę:-p

Witam :-)
Wczoraj korzystaliśmy z pogody i pojechaliśmy nad staw ze znajomymi. Mąż trochę powędkował, był grill - już na pewno ostatni w tym roku. Pogoda była cudna :-)
A dzisiaj już brzydko na dworze, mgła i kropi, koniec pięknej jesieni.

Gaja nie miałam świnki, więc nie wiem co więcej sika :eek: Ja czyszczę klatkę co 2-3 dni.
Szczurki oswajają się bardzo szybko, dzień czy dwa. Z tym, że są bardzo ruchliwe i trzeba początkowo pilnować żeby nie uciekały. Z czasem mogą biegać sobie luzem.
Chyba nie ma znaczenia, czy samiec czy samiczka, miałam to i to i nie widziałam różnicy. Nie spotkałam się też ze szczurkiem, który by gryzł. No ten obecny próbował mnie podkąsać, ale ręce mi pachniały jedzonkiem i to chyba dlatego. Z tym, że to takie podszczypywanie a nie gryzienie.
Szczury są wszystkożerne, z tym że bardziej jedzą to co my a nie to co świnki. Oprócz ziarna jedzą gotowane ziemniaki, ryż, makaron, zupy. A także niedozwolone rzeczy jak chrupki czy jakieś słodycze, a nawet są osobniki pijące piwko :-D

Moje dwa łobuzy jeszcze nie są na stałe razem, jak jestem w domu to są razem w klatce, ale jak idę do pracy to je oddzielam, bo Angela się boi że się pogryzą. A myślę, że mogłyby już razem cały czas być, bo one trochę sobie po łbach poskaczą a potem śpią sobie razem.

bry

wczorajsza imprezka udana, pojadłam sobie nieco :-D, dzieciaki sie wybawiły ze sobą :tak:

EDytko, no jak już pewnie wiesz-złamałam się. efekt jest taki, że dziecko wczoraj usnęło samo, bez płaczu, pomimo, że po dniu pełnym wrażen .. chyba to nie jego czas ..
Jolek co się dzieje ??
Gaja ja polecam samczyka, bo samiczka może mieć "bagaż ze sobą":-D

zaraz zabieram się do sprzątania :confused2: cały dom czeka na porządki :confused2: , w dodatku łapie mnie jakies choróbsko, wczoraj mnie ścieło o 21 do spania, dziś jestem nie przytomna :/

reklama
dORKA SAMICZKA Z BAGAŻEM TO TYLKO Z PSEUDOHODOWLI ALBO Z ZOOLOGA, A KUPNO Z HODOWLI PROFESJONALNEJ TO NIE LADA WYCZYN BO PISAŁAM DO KILKU I OKAZUJE SIĘ, ŻE ALBO NIE MAJĄ ALBO JUŻ WSZYSTKIE POREZERWOWANE SĄ:sorry2: wIĘC TO NIE TAKIE ŁATWE JAK MYŚLAŁAM:sorry2: Maks caps locka mi włączył sorki.

Do góry