reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

reklama
Czołem:)

Gaja mój młody obudził się dziś o 2giej wyspany:/ Pobiegał po chacie posprawdzał czy wszystko na miejscu i poszedł spać:) Fajny komplecik i nie jest aż taki drogi, choć ja też bym się pewnie zastanawiała nad kupnem.

Alusia a czemu do przychodni do dentysty nie pójdziesz???? To u Was jeszcze nie grzeją :szok:

Editku butki fajne... super,że weekend miło spędzony. Wiesz ludzie po wypłatach (10ty ) to i na zakupy latają:)

Mateuszkowa słyszałam,że dobrą metodą oduczania od smoka jest odcięcie tej końcówki:)
Widzę,że masz głowę do picia :-p:-pJa tam nie alkoholowa :)

A ja mam nerwa od rana strasznego. Po 7mej kurier mnie obudził,żeby oznajmić że będzie między 15-17tą. Z*****m i był przed 11tą. Przywiózł sprzęt z Netii do podłączenia, bo podpisałam z nimi umowę na TV i internet. Nerw mną szarpnął bo adres był źle podany, a już była z tym hopka i poprawiali. Potem dzwoni pan technik umówić się na podłączenie i okazało się że skoro adres zły to chyba nie może przyjechać musi wystąpić o nową kartę. A jak się okazało że Tv jest też do podłączenia a nie tylko internet no to wogóle szok bo na to to on zlecenia nie dostał. Dziewczyny czekam już prawie miesiąc na podłączenie i sobie jeszcze poczekam, a mieli być niby w ciągu 6 dni od tego jak pani dzwoniła,że umowa do nich dotarła!!!Od tych 6 dni minął jeszcze tydzień !!! Do tego koleś wklepał mi w umowę HBO którego nie zamawiałam mieli mi to wycofać, ktoś się miał ze mną kontaktować w tej sprawie, a dziś dostałam smsa z kodem do zarejestrowania się na stronie HBO w celu włączenia pakietu!!!!!!!!!!!!! Brak mi słów. Zaraz będę do nich dzwonić, ale najpierw muszę się uspokoić bo posypią się niecenzuralne słowa. Najchętniej zrezygnowałabym z ich usług zanim jeszcze zaczęłam tak naprawdę korzystać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif

A jeszcze M pisał,że nie wiadomo co z wypłatą dzisiaj!!
realmad2.gif

Uffff młody w końcu usnął.Problem miał dziś straszny do tego ciągle ktoś się kręcił, a to kurier a to sąsiadka a to kominiarz i przeszkadzali w zaśnięciu. Lecę pomyć podłogi a potem poćwiczyć trza.

byliśmy w zoo :D
zdj wkleje później w odpowiednim wątku

było super, zwierzątka boskie , no ale co ? były kopary i inne traktory bo budowali wybieg dla żyraf i Mateusza to ciekawiło bardziej -_- jak widzial tylko jak coś jechało-nawet melexy to wpadał w istny szał radości.. :p

Jolek raczej nie mam, wczoraj dobry dzień był poprostu :-D też słyszałam o tej metodzie, ale myślałam, że to ok 2 lat bo teraz by nie zajarzył :sorry: a tak samo się rozwiązało..właśnie usypia.. eh, zobaczymy bo 2 razy przysnął w aucie, na 2 minuty ale jednak -_- współczuje akcji .. nie da się zrezygnować z tego skoro takie jaja robią ? :/ zjedź ich tam porządnie, najlepiej jak umiesz :> :>

Gaja dobrze, że spał z T. :D oby cześciej hihihihi co to dzień marchewki ?? :eek::eek::eek:

Ala &&& za pieluchy a raczej ich brak ! ja ruszam z pieluchami za ok 2 tyg, bo już widze, że mały zaczyna jarzyć .. jak będzie się buntował to odpuszcze.. no i sikanie będzie, ja zwijam dywan na ten czas, pralka będzie działac co dzień, jakieś majtasy zakupie i będziemy hehe

Witam :-)
Wczoraj miałam totalny luzik, rano byliśmy na zakupach to kupiliśmy kurczaka z rożna i nawet obiadu nie gotowałam ;-)
I mamy nowego szczurka :-) Na razie musi się stary z młodym oswoić to zagrodziłam klatkę i na razie obaj mają po 2 piętra.

Alusia współczuje bólu zęba.
Trzymam kciuki za odpieluchowanie.

Gaja fajny komplecik, mi tez by się jakaś czapa na zimę przydała :eek: No ale zawsze albo szkoda kasy albo nie mam czasu.
Z netu nie umiem kupować. Ja tak jak Mateuszkowa muszę pomacać :-D
No właśnie skąd dzień marchewki :szok:

Editek butki fajne, lubię takie na koturnach :tak:
A na apelu podobno dobrze, z tego co Angela mówiła.

Mateuszkowa oby smoczek szybko odszedł w zapomnienie.
Super taka wyprawa do zoo. My niestety mamy ponad 100 km do najbliższego.

Jolek a to dziady :angry: Mam nadzieję, że wkrótce wszystko Ci podłączą jak trzeba.

A to taki dzień co dzieci na pomarańczowo się ubierają albo jak moga to sie przebieraja za marchewkę :) Kupiłam tekturę to ją zrobię na marchewę hehe:-D
I dziś miała testy diagnostyczne gotowości szkolnej i jak w zeszłym roku zdobyła 80 pkt i znajdowała się na poziomie średnim tak teraz 110 pkt i poziom wysoki:-D Ile to rok czasu potrafi zdziałać a tu 6-latki do szkół teraz będą szły:confused2:

zdj :ninja2::ninja2::ninja2:

Gaja gratuluje wyników :-) niby tylko rok a jednak :-)
Edytko nowy szczurek ? :D a on czy ona ? :p narazie trzymamy się bez smoka, wieczór przed nami i nie wiem czy będzie rzeź czy nie.. ponoć najgorszy 3 dzień po "odstawieniu " ..

Witam :-)

co tu takie pustki :szok:
Mateuszkowa to on - Fineasz :-D bo nie chce mieć zaraz całego stadka ;-)
Jak tam było bez smoka ?

Gaja a ja jestem raczej za posyłaniem 6 latków do szkoły :tak: tylko, jeszcze te szkoły muszą się lepiej dostosować.
Patrzę na to jako wyrównanie szans dla dzieci, które nie chodzą do przedszkola. Tak mają nieco szybciej kontakt z rówieśnikami, bo idą do zerówki w wieku 5 lat, a nie 6 jak teraz. Może w mieście tego nie widać, ale na wsi tak.

Edytka może i tak ale zazwyczaj 5-latek nie jest gotowy na nauke liter, dodawania i głoskowania, wiem to bo widzę po Oli a nie wierzę w to, że polecą nową reformą będzie jak dawniej pierwsza klasa i już czytać musi umieć itp. Dlatego ja sie ogromnie cieszę, że Olka miała jeszcze rok szansy bo jakby teraz poszła to by tam zginęła - dzieci mimo zmiany podstawy programowej na niższą dalej lecą starym systemem:confused2:

A mój Miłosz wrócił chory ze szkoły, wymiotował na ostatniej lekcji i ledwo stał na nogach, a ja jakoś tak podeszłam po niego pod szkołe, patrzę - wychodzi ze szkoły sino-zielony:no: Ledwo na nogach stał, że nie pwoiedział nikomu, że źle się czuje i na w-fie jeszcze ćwiczył na dworze:szok:
Stwierdził, że rok temu też jak się źle czuł to powiedział pani na pierwszej lekcji a ona to zignorowała i nie zadzwoniła co tez skończyło sie wymiotowaniem na którejś lekcji:confused2:

Witam. Młody mi wstał z popołudniowej drzemki z temperaturą:/ Kurka niedawno chorowaliśmy i znowu nas dopada:confused:

Edyśku
a nie boisz się,że Ci się te szczurki gryźć będą???

Gaja zdrówka dla Miłosza. Kurde nauczyciele .... przez głupie podejście pani chłopak się nie potrzebnie męczył! Swoją drogą wytrzymały jest:)

Uciekam... M ma niedługo wrócić z pracy i jedziemy z młodym do lekarza niech go obluka. Zajrzałam mu do gardła i zaczerwienione ma. Coś czuję,że mój syn odziedziczył problemy z gardłem po mamie :-(

reklama
Gaja kurczę :eek: że tez u Was tacy nauczyciele są :no: u nas to zaraz pani by sama do mnie zadzwoniła, jakby tylko coś nie tak było.
A co do czytania to kiedyś dzieciaki już w zerówce umiały, a teraz to wszystko takie dziwne :baffled:
Mi się wydaje, że podstawa jest teraz okrojona i dużo łatwiejsza. W 1 klasie na koniec dopiero ostatnie literki poznawały, a w drugiej klasie jeszcze niektóre dzieci ni umiały dobrze czytać.

Zdrówka dla Miłosza

Jolek na razie się oswajają ze sobą i tylko na trochę je daje razem. Ogólnie siedzą osobno.
Pierwsza bitwa była już na początku, a teraz już jest lepiej ;-) Mam nadzieję, że z czasem się oswoją.

Poprzednio też tak było, że został 1 szczurek i dokupiłam mu towarzysza, to od razu się polubiły. Teraz to chyba trochę potrwa.
Zdrówka dla synka.

Do góry