reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Witam :-)
Wpadam chwile na kompa i idę coś robić puki mi się chce ;-)
Pranie już powiesiłam.
W planach mam zrobić jakąś sałatkę i ciacho. Na obiad chyba będą placki ziemniaczane (chyba).
Jeszcze sprzątanie mnie czeka.

Dzisiaj wstałam o 7:30, więc nie jest źle.
Jolek niestety taki los mamy pracującej. Jeden tydzień wstaję o 5, a drugi przed 7, żeby córkę do szkoły wyprawić.
Wyspać się mogę jedynie w weekendy, ale zwykle się nie wysypiam, bo wtedy siedzę długo wieczorem. A dłużej niż do 8 spać się nie da.

reklama
witam, Edytko ja nie pracuję i wstaję codzien o 6 hehe :) Taki los matki trójki dzieci:-D
My zaraz zbieramy sie do Piły dzieciakom buty kupić na zimę bo kurtki sa na szczęście dobre z zeszłego roku :-p

Ja na śniadanko zrobiłam świeże bułeczki z zerem i kakao ciepłe do tego, zjadłam jedną popiłam kakao a teraz mnie już flaki bolą:baffled:

Gaja dobrze, że zakupy udane (no prawie :-p) butki fajne :-)
Ja co roku kupuję Angeli nową kurtkę, z tym że ta zeszłoroczna jest wtedy tak koło domu. Bo u nas się nie da i w jednej do szkoły i na podwórko ;-)

Zrobiłam wszystko co sobie zaplanowałam. Zrobiłam sałatkę z zupek chińskich i roladę biszkoptową z masą śmietanowo-malinową (Angela już się dopominała ciasta z masą :tak:)
A na obiad były placki ziemniaczane i do tego jeszcze z sosem cebulowym (taki podobny do czosnkowego, z tym że z gotowca) i jeszcze teraz czuję te placki.

Mąż pojechał na ryby, i tak sobie będziemy dzisiaj same z córcią. Czeka nas wspólny wieczór i oglądanie Mam Talent :-D

Hejka.

Mateuszkowa myślałam,że po prostu taki hałas jakby młot udarowy gdzieś chodził. Współczuję. Mam nadzieję,że Mateuszowi udało się usnąć.

Edysiek same pyszności u Ciebie dzisiaj. Daj przepis na tą sałatkę z zupek chińskich. Kiedyś jadłam i bardzo dobra była:) Film który będzie po mam talent polecam :):)

Gaja super butki, my w tygodniu też musimy się udać na jakieś zakupy. A te buty dla Oli nie będą przemakać na chlapach???

My dziś od rana intensywnie dzień zaczęliśmy..ćwiczenia, sprzątanko potem robienie obiadku, a po obiadku spacerek. Szkoda tylko że młody tak strasznie marudny jest ostatnio i z równowagi mnie wyprowadzał. Całe szczęście M po 13tej był w domu to sama tego słuchać nie musiałam:dry:

Ostatnia edycja:
jolek dlatego zawsze przed pierwszym wyjściem takie buty impregnuję specjalnym preparatem aby nie przemakały :) Ale tak szczerze to wyboru za bardzo w butach jak dla mnie ani w ccc ani w deichmanie nie było przynajmniej dla dziewczynek, takie jakies nijakie albo za bardzo dziecinne albo od razu młodzieżówy, żadnych prawie takich pośrednich - no i tłumy ludzi masakryczne jakby buty za darmo dawali:baffled:

I nie przejmuj sie młodym, mój tez pół dnia przebeczał raz ze zmęczenia a potem bo wszystko chciał Olce zabierać gdy ta się bawiła i był tylko ryk a mi się gotowało, najchętniej bym sobie stopery w uszy włożyła i miała wsio w tyłku.

Acha i mój pan mąz też dopiero od gierki odszedł

hej
jesteśmy po imieninach u mojej mamy..eh, nie było to to czego się spodziewała..no cóż, atmosfera się pogarsza.. :/ :/

brzuch mnie boli jak nie wiem, Gaja wiem co chcesz nam przekazać, że bolą Cię bebechy mam to samo, zginam sie w pół .. przeżarłam się, ale co się dziwić, 1 posiłek w postaci ciepłych lodów i kapuśniaczków :nerd: po 11.. a później po 16 suta wyżera..

Zanetko ładne butki, my też musimy zakupić, zobacze w deichmanie i ccc .. to fakt, że nie ma fajnych butków bo albo niemowlęce takie a później przeskok na doroślejsze.. :/

Jolek no niestety, okazało się, żer to na parterze a tak niosło :szok: Mateusz zasnął nie wzruszony, za to ja troche bardziej, bo mam juz dosyć tych wierceń-uroki meiszkania w wiezowcu .. skoro polecasz film to też oglądne.. :tak:

Edytko zrobiłas mi smaka na ta rolade, chociaż po dzieijszym żarciu i jutrzejszym, które nas czeka aż mnie mdli:nerd::nerd:

edit:
Jolek doczytyałam telegazete i myślałam, że chodzi o te węże ale nie wiem czy wytrzymam :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa jakie węże :szok: ja takich filmów nie oglądam :dry:
Znowu spina z mamą???

Gaja tylko że mój młody cały tydzień taki marudny i ryczący. Momentami widzę sam nie wie czego chce:/ ech trza się uzbroić w cierpliwość i jakoś przetrzymać!

reklama
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: nie wierzę własnym oczom :szok::szok::szok: gdzie jesteście laski???

ja jestem, byłam całkiem można rzec cały dzionek poza domem u mamy także o 18 wróciliśmy i wiadomo, lekcje, nauka itp. Olcia jeszcze dla pań zrobiła własnoręczne laurki na Dzień Nauczyciela - uważam, że lepsze to niż kwiat i dziecko zadowolone, że samo coś mogło wykonać:tak:

Ruchowo dziś miernota, bo tylko z chałupy do chałupy ale jutro znów nowy tydzień więc znów ćwiczonka i ruchu więcej:tak:

Aaaa i dzis fatalne sie czułam, moje ciśnienie po 2 kawach to 107/64:sorry:

Do góry