reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

reklama
Hej Dziewczyny,

pierwszy raz pisze tutaj, tez chcialabym sie do Was dolaczyc. Aktualnie staramy sie z M. o kolejnego bobasa, ale wiem ze w tym cyklu sie nie udalo :-( wiec postanowilam spozytkowac kolejny cykl nie tylko na starankach o bejbi ale tez na zadbanie o swoja figure. Moze jak zajme sie dietkowaniem to glowa nie bedzie zaprzatnieta myslami o ciazy.
Niestety jest co zrzucac :no: powiem tak, ze przed pierwsza ciaza bylam o 12 kg lzejsza i to jest moj upragniony cel.

moze wypowiecie sie, te co juz schudly, jak wam sie udalo, jaka diete stosowalyscie itp???

Hej dziewczyny,
Edysiek napewno się tu u Was rozgoszczę :tak:
Gabryska na początku - POWODZENIA W STARANKACH! My o drugie dzieciątko staraliśmy się trzy miesiące ;)
Ciężko Ci pewnie będzie utrzymać dietę z racji, że apetyt będziesz odbierać jako pierwsze zachcianki przynajmniej w moim przypadku tak było :D Właśnie na etapie starań tyłam najwięcej. Dlatego będę Ci bardzo kibicować ;-)
Do zrzucenia mam podobnie jak Ty, ech...
Ja stosowałam kiedyś dietę kopenhadzka ale teraz za nic w świecie nie mogłabym na niej wytrwać.
Teraz stawiam na ograniczenie jedzenia i rezygnuje ze słodyczy i białego chleba. Jakie będą efekty zobaczymy.

hej laski
troszkę mnie nie było, ale jakoś nie po drodze mi tu........:cool:nie będę się roztkliwiać nad pogoda, bo 38 stopni w cieniu i to po 17.00 to nie jest to co lubie..
w dodatku mamy bunt 2latka, własne "ja", ignorowanie na całej linii, czyli cieżki charakter ma ten mój syn:sorry:
za to odstawiliśmy smoka w 1 wieczór i to nasz sukces, teraz bujamy się z pieluchami. ja nie wiem, ale on nie jarzy tego... :nerd:
od września idzie do przedszkola, a ja będę chciała wrócić do pracy, jeśli si,ę uda to zgrać i oby tak bylo, bo przedszkole prywatne....

co do diety..
ubyło mi 0,5 kg :-D
niestety nie mierzyłam się chyba z 1,5 mc już i nie biegalam dlugo, dopiero z tydz temu poszłam na małe 3,5 km a teraz to nawet nie ma jak! jak tylko pogoda zelżeje to ruszam bo tego mi brakuje.

Edysiek widziałam piekne rybki!! mniam, mniam :-)

witam nowe koleżanki :-)

agnieszka - witaj :-), motywacje złapiesz z nami ;-) w grupie przecież raźniej, prawda?? myślę, że na początek zrezygnuj z takich "błahostek " np. słodzenie herbaty, ogranioczenie tłuszczów, nie spożwyanie fast foodów. to mały krok ale dużo da :-) ćwiczysz coś ???

gabryska - życze powodzenia w starankach :-) oby szybko zoś zafasolkowało! co do diety to ja próbowałam stosowac jakiekolwiek..wytrzymałam na kefirowej niecale 2 tyg i schudłam na niej jakieś 3 kg i utrztymuje mi się to mimo obżarstwa :zawstydzona/y:, myślę, że żadna dieta nie jest tak dobra jak MŻ ;-) można wszystko ale w odpowiednich proporcjach i z częstotliwością , wazne jest regularne jedzenie, nie glodzenie siebie, no i ruch, ruch, ruch... co do ćwiczeń to już musisz sama zdecydowac co jest dla Ciebie najlepsze, ja ćwiczyłam a6w, 8abs, troszkę z MelB, skakałam na skakance, jednak najlepsze efekty widze po bieganiu i to jest to co lubię. mam swój wolny czas ;-) i rzeźbi się cala sylwetka.

Mateuszkowa w końcu :-) :-) :-)
Gratki w odstawianiu smoka. Z pieluchmi też się kiedyś uda.
U nas powoli się ochładza. Całą noc były burze i spać nie mogłam. A myśłałam, że pierwsza noc w domu to się porządnie wyśpię :eek:

Gabryśka witaj :-)
Powodzenia w staraniach. Może na razie nie rozpoczynaj żadnej diety skoro może nie trwać ona za długo. Za to postaraj się nieco zmienić sposób odżywiania.
Przede wszystkim jedz reguralnie, najlepiej 5 posiłków dziennie i pij dużo wody.
Oczywiście postaraj się nie jeść słodyczy i przekąsek, nie dojadaj, ogranicz też tłuszcze, białe pieczywo zastąp ciemnym, zamiast smażyć duś lub griiluj albo gotuj, jedz dużo warzyw.
To tak na początek ;-)

Hej dziewczyny, dzieki za mile przyjecie :-)

no wlasnie chce troche zmodyfikowac swoj sposob odzywiania, zadnych slodzonych napojow, smieciowego jedzenia no i ograniczenie slodyczy do minimum bo calkowicie bez slodyczy to chyba bym nie przezyla :-D

Mateuszkowa- tez sie ostatnio bujalam z odpieluchowaniem w koncu mlodego, tylko ze on juz od roku do zlobka pomyka, udalo nam sie w tydzien. Tez mlody nie jarzyl na poczatku lal w gacie a matka musiala wycierac i przebierac i tlumaczyc, a w koncu po tygodniu sam zalapal poszedl na nocnik i sie wysikal i tak juz zostalo :-D
takze konsekwentnie zdejmij mu pampersam, przemeczysz sie chwile ale mowie ci potem co za luksus w nieprzebieraniu pieluch :-)

Co do staranek to nie ludze sie, ze szybko zaciaze bo z synkiem trwalo to ponad rok wiec wiecie lepiej nastawiam sie na to ze pozniej niz szybciej.

Ja zamierzam skalpel chodakowskiej zaczac cwiczyc, tylko w taki upal to rozplywam sie stukajac palcami w klawisze a co dopiero cwiczac :-D wiec czekam az troche temp. spadnie

Pozdrawiam Was wszystkie i milego dnia

Witam :-)
U mnie dzisiaj chłodniej, całą noc było burzowo i lało.

Gabryśka
ja zaczęłam ćwiczyć Chodakowską, ale skończyło się na kilku razach, bo przyszło lato i kompletnie nie mam czasu na nic a co dopiero na ćwiczenia. Może jesienią znowu do nich wrócę.

U mnie ciężko z dietą ostatnio, a na urlopie to już wogóle. Ale na razie waga stoi w miejscu więc chociaż tyle dobrze ;-)

Hello dziewczynki :-)
Mateuszkowa u nas z nocnikiem pomogło to, że przed kąpielą kiedy napuszczałam wody sadzałam na nocnik, wtedy zawsze "się chce" mały zrobił kilka razy i załapał. Choć wiem, że korzystanie z nocnika jest bardzo indywidualną kwestią córka miała 1,5 roku jak zaczeła korzystać z nocnika a mały zaczął miesiąc przed drugimi urodzinami w rodzinie mam dwóch chłopców którzy zaczeli w wieku 3 lat a jest i jeden co ma ponad trzy i kupa jeszcze idzie w pampersa. Wszystkie te dzieci są jednakowo mądre i cwane, więc zakładam, że za tą czynność jest opdowiedzialny jakiś zmysł który u wszystkich dzieci rozwija sie inaczej. Czasem presje wywiera otoczenie ja sama spotkałam sie z sytuacjami gdzie na moja odpowiedz ze maly jeszcze z pampersem ktos komentowal ze jego to juz dawno do nocnika a przeciez kazda mama stara sie tak samo usamodzelnić malucha :tak:
Ja dziewczyny wczoraj na wadze zobaczyłam jeszcze pół kilo więcej :angry: skad przeciez odzywiam sie glownie arbuzem?
Zaraz mykam do lekarza z malym bo przez te upaly zlapal jakies przeziebienie.
Ja tez zamierzam cwiczyc z chodakowska ale narazie jakos mi to nie idzie, faktycznie upal, ciezko sie ruszac.

Ostatnia edycja:
Hejka:-)

U mnie to samo co u wszystkich czyli brak czasu ;-) tzn. teoretycznie bo mały teraz siedzi mi w przedszkolu do 15:30 a ja ciągle coś heh
Dzisiajj nie poszedł bo tak kaszle że mało się nie udusi i czekamy na pania doktor.
Dietę jakos trzymam bo w sumie w ten upał to się jesć nie chce i podobnie jak Mateuszkowa zaczęłam biegać normalnie uwielbiam tooo.

Witam nowe dziewczynki może wreszcie sie cos rozkeci bo przez wakacje zastój tutaj heh:-)

Edysiek no rybki rewelka , a wy je potem zjedliście?:-)

Agnieszka27 mój tez właśnie coś chory heh a co do Chodakowskiej to ja też ale skalpel to dla mnie za lekki wolę coś ostrzejszego hehe

Gabryska powodzenia w starankach :-). Dobrze myslisz żeby teraz schudnąć to póxniej tzn. po ciąży będzie mniej do zrzucenia:-D

Mateuszkowa wow smok w jeden dzien mój dalej doji chociaż teraz tylko do spania bo panie mu w przedszkolu nie dają i nawet nie woła za to w domu wymusza ode mnie hahah
Duzo placicie czesnego w przedszkolu ? pytam tak z ciekawości;-)
No i jak wiesz też biegam pomałpowałam po Tobie i narazie jest fajnie :-)

A no i u nas też upał niemiłosierny a my nie możemy nigdzie wyjechać bo J robi do 23 od rana a mi sie samej z dziećmi niechce bo w sumie co to za wypoczynek heh

reklama
Dziewuszki stosowala ktoras z was moze zielona kawe na odchudzanie?? Z kolezanka z pracy zamowilysmy sobie 90 tabl. ponoc 3 razy dziennie sie bierze, sprobujemy przez te dwa tyg. brac jak sie cos na wadze ruszy to dokupimy drugie opakowanie :-D

ja mojego mlodego nie mam pomyslu jak oduczyc od smoczka :eek: najgorsze jest to ze on przez ostatni rok popoludniowa drzemke robil w przedszkolu wiec jak rano wychodzimy z domu to jego zestaw do zabrania to smok, pielucha taka do przytulania z ktora spi i plecak gdzie ma sniadanko zapakowane i za nic w swiecie nie ruszy sie uparciuch z domu jak nie ma tego zestawu :szok: a w przedszkolu smok i pielucha i tak laduja na jego polce i nie uzywa przez caly dzien tylko na noc do uspania...
z przedszkolem to nie wiem ile w pl sie placi bo ja w niemczech zyje, u nas w zaleznosci od zarobkow

Do góry