reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Edysiek ja też staram się przygotowywać obiad dzień wcześniej, ale czasem zdarza się, że muszę coś na świeżo przygotować - ziemniaczki lub inne warzywko i wtedy chwilkę trzeba czekać.

Ja też nie wiem, kto wymyślił słodycze... Samo zło,!!! A jakie pyszne!!!
Mój mąż znowu przytył. Już od jakiegoś czasu sugeruje mu, żeby troche przyfolgował z jedzeniem, nawet zaproponowałam mu wspólną dietę, ale mnie wyśmiał. Dzisiaj jak miał problemy z dopięciem spodni, sam stwierdził, że chyba trzeba się zabrać za siebie.

reklama
witam,
ja juz śniadanko pędzluję bo od 5.30 syn nie dał spać:-p
waga dzisiejsza to 69,1 kg:-) wymiary może później zapodam albo jutro rano:tak:

Halusien dziewczynki :-)

Ja mam dzisiaj dobry humor bo mi waga rano pokazala 63,5 kilo :-) jak pokazywala 64,9 to myslalam,ze sie popsula:-D nawet baterie wymienilam ...

Dobrze,ze w pore sie opamietalam i nie leca kilo dalej w gore ale zaczely w dol :tak:
Polubilam od nowa uczucie glodu ,bo trzeba jesc wtedy gdy sie jest glodnym...a ja jeszcze niedawno to caly dzien cos tam podjadalam tak,ze nawet glodu nie czulam.

M wroci dzisiaj predzej z pracy ,to ja wyskakuje na solarium...w sobote musze sie jakos prezentowac;-) i chcialam na miasto wyskoczyc po tusz do rzes ale snieg zaczal sypac jakos za oknem tak brzydko...,no ale coz ,mam jeden sklep sprawdzony na miescie DM takie cos jak Rossman...i tam maja stoisko z kosmetykami Loreal i nigdzie wiecej juz w tym moim Gummersbach :sorry2: a mam okazje bez malej sie urwac to trzeba korzystac ;) Tylko ja do miasta mam 15 minut drogi samochodem a solarium tez w innym miejscu...to se M troche z mala posiedzi ;-)

Kamea
mojemu tez zaczal brzuszek rosnac...ale po 30 to facet ma ;) chyba ...brzusio,albo?? dziewczyny jak to jest z waszymi mezczyznami? :) moj byl zawsze chudy i w sumie dalej jest,roznica taka,ze brzuch ma wypukly zamiast wkleslego:-D

Ostatnia edycja:
Witam!
Ja właśnie zjadłam zupę i jeszcze coś mi się chce :baffled: Ale czekam aż do mózgu dotrze, że już jadłam ;-)
No tak całkiem bez grzechu nie jestem, bo właśnie jem cukierka kukułkę :-p tak dla osłody życia :-D

Mateuszkowa eee tam zaraz wszystkiego odmawiać, tylko kilku niedozwolonych rzeczy czyli słodyczy, przekąsek, chrupek, chipsów, tłuszczów, smażonego, panierowanego, białego pieczywa, białego ryżu, makaronu, sosów, majonezu, napojów no i alkoholu ;-) A tak to wszystko można :-p:-p:-p
No ale widzisz, że jak się liczy to od razu widać ile jemy, a tutaj fajna stronka IleWaży.pl - Fotograficzny przelicznik wag przydatny przy gotowaniu i dietach nie musisz wszystkiego ważyć.
Właśnie sprawdziłam, że moja kukułka ma aż 20 kalorii :szok:
To oczywiście żart :tak:, pamiętajcie żeby nie popadać w skrajność, małe odstepstwo od diety nikomu nie zaszkodzi.
Anulka sama bym sobie poszła na kijki, albo pobiegała. No ale samemu to tak jakoś głupio :zawstydzona/y: Jakoś jeszcze nikogo u nas na wsi nie widziałam spacerujacego z kijkami. Choć ja nie należę do osób które się przejmują opinią innych, ale mimo wszystko jakoś dziwnie. Może jakbym się odważyła pierwszy raz to juz potem byłoby łatwiej.

Kamea ja mam tyle dobrze, że jak ja jestem rano w pracy to mąż jest w domu i zawsze jakieś ziemniaczki czy coś ugotuje, ja tylko szykuję całą resztę.
Na pewno jakbyście byli we dwoje na diecie, to byłoby Wam raźniej. No i dla dwojga byś gotowała dietetycznie.

Jolit@84 mój zawsze był szczupły, teraz jest z niego kawał chłopa, ale gruby nie jest. No brzuszek też ma lekko wypukły, ale to właśnie to, że już jest po 30 ;-) No i to taki też piwny brzuszek :-D Ale patrząc na to ile zjada slodyczy to normalnie jestem zazdrosna, że on może a ja nie :wściekła/y: Oboje z Angelą pochłaniają masę słodkości i po nich tego nie widać, a ja jakbym tyle jadła to bym już się toczyła :crazy:

Jak mąż posiedzi w domu z Mają to mu nic nie będzie, córcia będzie zadowolona, że może spędzić czas z tatusiem.
I jaką sałatkę robisz?

edysiek ty to umiesz pocieszyc :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

co do meza to moj zawsze byl taki "dobrze najedzony" haha kazalam mu sie odchudzac ale zawsze bylo jakies ale, robil pare prob cwiczen, silowni ale szybko przerywal treraz znowu zaczal :p ja to w trosce o jego dobro bo brzuchol ma zreszta caly jest wiekszy.. :/ wystarczy ze troche pofolguje a juz dupsko rosnie.. no nic wychodza bledy zywieniowe w dziecinstwie zapodane.. !!

Ale mi się dzisiaj nic nie chce :baffled: Jakaś taka wypompowana się czuję ostatnio, normalnie brak energii, nie wiem czy to ta zima tak działa ?
Jednak jakoś się zmusiłam i mam za sobą 20 minut zumby i 8 abs :-) Ale nawet zumba mi jakoś dzisiaj ciężko szła.
No i jeszcze byłam z Angelą na sankach, to chyba też się liczy ;-) Nawet z górki pozjeżdżałam, napadało śniegu i jest pięknie :happy:

Edysiek ja też Olkę na sankach dziś pociągałam, praktycznie łącznie ze spacerem z młodym to mnie około 3 godziny w domu nie było, zaliczyłam wszystkie ćwiczonka oprócz steperka bo Maks mi wcześniej usnął a steper mi skrzypi to juz nie chciałam rabanu robić, jutro odbiję sobie:tak:

Edysiek chce zrobic ta salatke z wedzonym kuraczakiem,bo ta druga co podalas linka cos mi nie pasi :dry: w skladnikach jest majonez ale w przygotowaniu i pokolei w kladzeniu tych skladnikow w salaterce juz go nie ma,tylko sam ketchup a jakos nie pasuje mi ketchup do surowej kapusty pekinskiej...:dry: Probowalas ta salatke-dobra jest?

Postanowilam zrobic te druga z ryzem...ale zamiast wedzonego kurczaka wezme normalnie piers i usmaze na patelni i tak dodam...moze tak byc,albo??

Do tego usmaze troche pulpecikow i chcialam jeszcze taka druga salatke zrobic-trzy skladnikowa tj. fasola czerwona z puszki,tunczyk i cebula zeszklona na patelni,podaje sie ja z pieczywem wiec do tego jakas bagietka...pewnie znacie
Co myslicie??

Ja tam nie wiem,pierwszy raz w zyciu ide na taka impreze gdzie trzeba jodlo przyniesc,bedziemy w gronie 3 par(impreza jest na duzo wiecej) i tamte dwie znajome tez cos zrobia...

reklama
Do góry