reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Edysiek eee tak sama wiesz jak jest, jak sie uprze to pójdzie :p :p pewnie, że można świętowac rocznicę kolejnego dnia :tak:

Gaja a wiesz co dla dzieci zwłaszcza, to ja bym też tańszy kupiła a zepsują zaraz to szkoda mniej będzie :-D a jak bogaci odczuwają to nie wiem, nie powiem Ci :-D:-D bo skąd? :-D

Ala na pewno przedszkole w ferie ma dyżury :tak:

edit:
str nr. 800

:D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Jestem żem musiałam iśc do szkoły bo matematyczka chciała ze mna rozmawiać bo mój mądry synalek powiedział jej że na żadne konkursy nie będzie chodził to sie babka wnerwiła debilka ale co poradzić musiałam iść bo się mścić będzie hehe
Matko wy juz wszystkie po feriach a u nas dopiero od 11 lutego ale za to dzisiaj mam fajnie cieplutko hehe tylko wyjśc się za bardzo nie da po tym sniegu ale i tak pójdziemy w rejs hehe bez wózka oczywiście.

Gaja no własnie ja chce jakis tańszy bo muszę się spodziewać ze mały napewno wyprobuje jak lata i chyba jakis pokrowiec mu będe musiala odrazu zakupić hehe a kaske na niego mam bo sprzedałam netbooka tego malego za 500 zł także moge jeszcze ze 100 może dwie dołożyc ale niewiem czy to wlasnie będzie sens

Dorka no co do wyjścia to chyba macie tak samo jak uu nas dużżżo roztapiającego się śniegu ale kurcze jest tak fajnie ciepło zwłaszcza po ych mrozach hehe

Edysiek no to Greya masz juz z górki hihhihihi bo trzecią to się na jednym wdechu czyta no ja tak czytałam bo się nie mogłam doczekac końca hehe

Ala w przedszkolu sa dyżury bo miałam kiedyś staz i się np. łączyło dwie grupy w jednej itp.
a ty zaczęłaś juz greya ? A co do skody to fajne są kolega sobie właśnie niedawno kupil octavię ale nową a wy który rok chcecie?

A Jolek jak zwykle zarobiona nu nu nu:angry::-D

Editek to zaczynacie ferie tak jak my :-) bo właśnie sobie sprawdziłam :-D mam nadzieje że bedą jakieś dyżury bo owszem tydzien go zostawię w domu ale 2 tygodnie za długo :-D:-D
Co do tableta to ostatnio był w Auchanie za 279 zł i go kupiliśmy. Do czytania jest całkiem ok :-D plus pokrowiec 150zł :-D więc jak masz możliwość to zobacz może jeszcze są ;-)
A my też chcemy kupić Octavie nową z tamtego roku ale to wyprzedaż rocznika :tak:

Tylko u mnie nie ma Auchana ale zobacze na all.
No włąśnie on ma z tamtego ale kupil w tamtym to to samo autko super jest heh

no u nas tablet to Maks jak jajko nosi ;)
A chciałam taki co ma więcej funkcji, tzn. żeby sie nie okazało, że jakiś plików nie odtwarza i muli, bo często gęsto tak jest więc sprawdziłam opinie i ten miał dobre :) Nie chciałam jakiejś firmy której nie znam bo to pewnie tak jak z telefonami jest jak chińskie jakieś bez firmy to badziew. Ale myślę, że tez jakiś w granicy 250 można znaleźć tylko wtedy 7 calowe są :)

A ja sobie skalpelik zrobiłam :) Bez żadnego problemu :) Jeszcze skakanka później albo steper nie wiem jeszcze :-p

Dorka przeciez ty bogaczka nie jesteś to do ciebie nic nie mam hehe. Tylko tak podejrzewam, że to też nie jest wielka radość mieć wszystko bez żadnego wysiłku:tak:

Zrobiłam te naleśniki ze szpinakiem i były pyszne :tak: Z tym, że ja nie z samym szpinakiem robiłam tylko jeszcze z białym serem.
I jeszcze zrobiłam ogórkową, chyba sto lat nie jadłam.

Mateuszkowa no wiem, że jak się uprze to pójdzie, mój pewnie też by tak zrobił.

Gaja niestety masz rację, że nie zawsze studia w czymś pomagają, ale że różnie bywa to lepiej je mieć niż nie mieć.

Editek u nas ferie dopiero się rozpoczęły, ale jak nam się skończą to dopiero u Was się zaczną.

Co do tabletu to ja nawet nie wiedziałam, że córka go dostanie na gwiazdkę. Nie jest jakiś nie wiadomo jaki ale jak dla dziecka wystarczający. Ja sama bym się zastanowiła czy kupić, bo uważam że dzieci bez pewnych rzeczy mogą się obyć. Nawet komórkę córka sama sobie kupiła za pieniądze z komunii. I teraz nawet jej nie nosi tylko leży na szafce.

Edytko na pewno można się obejśc bez komórki czy kompa dla dziecka:tak: Ja to kupiłam z myśla o wakacjach i podróży, z wygodnicta nie chcę słuchac jęków w samochodzie w czasie jazdy:-p

jestem już po spacerze
ale mnie głupie babsko zagadnęlo i przez nie Mati polazł mi na huśtawki darł się potem jak dziki bo przecież ze 3 godz jakbym tam stało to i tak mało by było:angry: i musiałam tego klocka całą drogę nieść na rękach z powrotem bo by mi zawracał tam :p

Editek no masakra ze śniegiem u nas, twardy z wierzchu, ciężki, dziecko się zapadało, ja też ( ale to norma :-D ) ogólnie pogoda beznadziejna, u nas plus 5 ! kapie z drzew, brrrr, znowu jakieś choróbska będa..

Gaja pisałam to z żartem hehehe ;D

co do takiej elektroniki o której piszecie, ja jestem przeciwna temu, żeby malemu dziecku fundować od początku komórki, tablety czy inne laptopy. siostrzenice P każda w wieku 3-4 lat dostawała komorke, no chore, niby bez karty ale po co uczyć dziecko czegos takiego, ja wiem, że bez techniki sie nie obejdzie ale , żeby specjalnie zakupować to ja odpadam. i nie kupiłabym Mateuszowi tabletu, żeby byl cicho w samochodzie i żeby oglądał. dosyc ogląda na codzień a niestety tv oglupia i to bardzo. poki dziecko jest małe to próbuje wejść w jakaś interakcje z "tv" ale jak widzi, że on swoje a tv a swoje to odpuszcza... i nie uważam, żeby przez brak komputera czy tableta mój syn byl jakiś opóźniony :-p na wszystko przyjdzie czas, niech sie nacieszy dzieciństwem.. uwazam, że "odpowiednim" wiekiem na takie bajery jest wiek conajmniej szkolny :p :p
to tylko moje zdanie, możecie się nie zgodzić oczywiście hehehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa ja popieram :tak:
Moje dziecko nawet nie ma telewizora w pokoju, bo uważam że niepotrzebny jej. Jeden jest w domu i wystarczy. I tak dużo ogląda, jak idzie do siebie to chociaż odpoczywa i wiem, że idzie się bawić jak dziecko ;-)

reklama
ja od małego w tv sie patrzyłam i głupia nie jestem - chyba:-p A jechałam już kiedyś 200 km z rozdartym dzieckiem to wiem jaki to stres i to jeszcze przez centrum miasta gdzie postoju za bardzo nie zrobisz bo gps-a nie mieliśmy. Także może jestem wyrodna i robię dziecku wode z mózgu ale wole mieć spokój. Weźcie sobie troje dzieci marudzących do auta i życze miłej drogi. A tv tez mamy jedno a nie że dziecko każde ma, bez przesady.
Sorki za to ale to tak jakby moje dzieci miały wyrosnąć na debili bo na kompie grają w pacmana albo kolorowanki.

Do góry