reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

gaja ale to byla porcja obiadowa jak dla chłopa, z mięsem!
więc powinnam być pełna a burczy mi w brzuchu jak nie wiem :/ ślinotok jest..
zapije robaka kefirem

reklama
A ja oprócz tej bułeczki zjadłam miseczkę płatków owsianych z activią i wypiłam przed chwilka szklaneczkę barszczu czerwonego i pękam normalnie hehe

A Dorka no tak Ty nic słodkiego nie jadłaś i się dziwisz że ci burczy hehehe:-D:-D

A ja swoje ćwiczenia jakoś umęczyłam ale jak jakis koslawiec chyba się porwałam na za gleboką wodę ale dam radę hehe chociaż część z nich zrobiłam ;-):-D

eh, zjem cukier to zaraz mi sie głod włącza ale kefiry daja rade

mam pytanie takie oto:
jak Wy spędzacie dzień z dzieckiem ? czy to jest zabawa z nim caly czas wtedy jak nie jęczy albo nie śpi/je ?
ja chyba nie umiem bawić się z Mateuszem:baffled:

w dodatku tak mnie coś w plecach boli, że dramat schylić się ie mogę ani nic podnieśc.. :/
no i rzeź z drzemka małego bo obudził się z rykiem i wycie przez godz, przez zęby :crazy:a frania nie da se syropu podać to była masakra, już nigdy wiecej

To tak samo jak u mnie maslanka hehe
A co do zabaw z małym to ja mu tylko co jakieś 10-15 min zmieniam zabawki np. daje samochody potem dokładam klocki itd. bo jak bym miała z nim siedzieć to bym nic nie miała zrobione w domu heh co nie znaczy że nie baweię sie ale nie tak zeby siedzieć godzinę z nim zresztą on za bardzo nie chce się bawić wolę jak mu zmieniam co chwilkę hehe
alboo tez ma dwie czy trzy bajki które jako tako ogląda i wtedy siedzi.

Hej laski. Podpisuję listę obecności i idę sobie. Jakoś nie mogę się odnaleźć po powrocie do domu.

Witam z kawusią
Coś ciężko mi było dzisiaj oczy otworzyć.

Mateuszkowa najgorsze jest przestawienie się na właściwe (dietetyczne) jedzenie. Dlatego lepiej jeść często a małe porcje, żeby nie dopuścić do głodu, bo wtedy człowiek je i je i ciągle mu się wydaje że głodny. A tak dobrze coś przegryźć np. jabłko czy wypić kefir. Ale nie po posiłku jak czujesz że jesteś głodna, tylko w ramach jednego posiłku np. na drugie śniadanie czy podwieczorek.

Ja właśnie nad śniadaniem się zastanawiam, ale na razie mi się nie chce to nie jem. Wczoraj jak przyszłam z pracy to na noc jeszcze wypiłam z mężem piwko i zjedliśmy paczkę chipsów, to jeszcze głodna nie jestem.
No ale chyba coś tam zjem, bo potem jak mnie głód dopadnie to do wieczora będę głodna

Hejka:-)
ale u nas zawierucha padał taki deszcz jak drobny snieg i wiejjjeee że:szok:szok. Koniec świata czy co:-D:confused:

a ja oczywiście dietowo tzn. pół bułki z ziarnami z szyneczka i pomidorkiem a potem jeszcze zjem sobie płatki z maślanką normalnie jak ja nigdy nie lubilam takich rzeczy tak teraz na okrągło bym jadła tylko płatki owsiane i maslane albo activie czy cos, chyba mi jednak brakowało hehe
a i dzisija nie cwiczę z racji tego że wszytkich w domu mam i pałętają się pod nogami hihihi:-D no i nie chcę zeby się smiali z kaleczenia ćwiczeń hehe

Edysiek ja mam tak samo że zawsze rano zjem to potem mam spokój bo jak nie to chodzę i szukam hehe

a właśnie czytałyście o tej diecie 8 godzin. Jesz tylko 8 wybranych godzin dziennie powiem że dość ciekawa teoria i mozna wszystko no wiadomo i jakos tak się obżerać ale w granicach rozsądku np. od 9 do 17 i dośc.
Wypróbuję na sobie tzn. bede jadła dietowe jedzenie i jeszcze dołączę ta dietę 8 godzin i zobaczę czy naprawde daje taki efekt. Ale z drugiej strony to jedząc co dwie godziny to prawie wyjdzie tyle samo posilków co normalnie jeden odpadnie. Ale nie zaszkodzi spaóbować a nóż sie schudnie więcej heheh

Dobra spadam sie malować i chyba w ramach ćwiczeń poprasuję hehe

hej
jestem już po angielskim, ćwiczeniach i prysznicu, no teraz wiem, że żyje
może to moje omamy a może faktycznie widzę już coś na + po tych 3 dniach skakania ? :zawstydzona/y::-D:confused:
Jolek co sie dzieje? wyrzuć z siebie wszystko ;-)
Edytko no tak.. racja, ciężko sprowadzić się na dobrą drogę, ale jak sie już wejdzie to może lepiej pójdzie..
Editek no jakby jadla co godzinę cokolwiek to jakby mi się czas skończył to pewnie byłoby kiepsko bo brzuchol wołalby jeść :-D

a Gaja gdzie?:confused:

reklama
witajcie! u nas pogoda srednia, od rana słoneczko swieciło a teraz cos sie chmurzy.
gaja23 pytałas jak nasze diety a wiec u mnie jak narazie ok, daje rade. Nie powiem jest ciezko przede wszystkim ze słodyczami ale wytrzymuje i cwicze. Mam nadzieje ze wytrwam
Editek82 super ze dieta pasuje :) a bedziesz stosowac ja w calosci czy tylko przepis zaczerpnełas?
Mateuszkowa przez jaki czas zrzuciłas swoje kg?

Do góry