reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Gaja o raju to rzeczywiscie ciezka noc za Toba ... i biedny Maksiu,niech szybko zdrowieje i szybko do domciu wychodzcie.Szkoda teraz Olki :-( nie mozecie go oddac akiejs jej kolezance co by mogla chodzic i odwiedzac?

Ja tak na szybcika bo mam w domu syf i balagan :angry: i musze sie za robote wziac, ostatnio klnelam,ze kuzwa nic nie robie tylko na okraglo sprzatam i dalam sobie na luz no i teraz mam...sajgon :dry:

No i tez chce wlasnie te ciasto upiec Mateuszkowa z Twojego linku bo mam duzo jablek...tylko napisz mi jak pokroilas te jablka i co potem,? tak po prostu rowno je poukladac? ja jestem zielona jesli chodzi o pieczenie ciast :sorry2:

A no i kupilam fotelik samochodowy...uparlam sie na rozowy :sorry2: Tani nie byl,ale pamietam,ze kupilam raz uzywany a potem i tak nowy bo cos mi w tym uzywanym nie pasowalo... w koncu mam jedno dziecko i chyba moge sobie na porzadny fotelik pozwolic??;-) http://www.tomi.pl/szczegoly/16967

Ostatnia edycja:
reklama
Jola ja je starłam na tarce bo mam takie dziury żeby były kawałki-ale cieniutkie, raczej ich pięknie nie układałam, tylko kładłam, zeby zapełnić cała powierzchnie, na górze troszkę ładniej bo to widać, moje kawałki były cieniutkie wiec nawet po 2-3 szt w 1 miejscu ..
placuszek jest b. smaczny :tak:
fotelik fajny, też mamy romera i szczerze mówiąc jeśli chodzi o foteliki to tu nie oszczędzam. bezpieczeństwo malucha na 1miejscu .. i nie jest wcale taki bardzo różowy :p ma szare wstawki..to Ty cybexa różowego nie widziałaś..to dopiero jest oczoróż.. ;D
ja mam taki-krówkowy..
ROMER ROEMER KING Plus fotelik, Cowmooflage (HighLine) ;D

No mi placuszek nie wyszedl :-D ciasto bylo tak geste,ze nie dalo sie go lyzka rozsmarowac wiec zrobilam to palcami jako tako... moze mialam wody dodac troche?:sorry2: no i za malo jablek...mi sie ich strasznie duzo wydawalo jak je kladlam ale po upieczeniu gdzies wsiakly :-D ale biorac pod uwage to,ze to moj drugi wypiek w zyciu nie wyszlo az tak zle ,bo jest zjadalne i nawet calkiem dobre tyle,ze suche :sorry2:

A fotelik na te kg. co masz teraz czyli 9-15?? to mamy maxi cosi i mloda wlasnie z niego wyrosla ... tez myslalam o tym w krowke ale hmm ...w koncu wzielam tanszy,ze tak powiem :sorry2: bo w krowke byl z lini highline i z jakims SICT ,Kazdy Römer jest dobry a co roku wymyslaja nowsze modele...
Alusia Ty dzisiaj jak ja...mialas sprzatac ale Ci sie nie chcialo :-D ale ja sie jednak zmusilam zachecona tym uczuciem ktore bedzie 'po' ...czyli ten wewnetrzny spokoj,bo jak mam balagan to jestem podminowana :growl:

Siemanko wieczorową porą. Ja dziś dalej papierki załatwiałam i korzystaliśmy z Igim z uroków jesieni. Dwa dni mamy teraz przymusowe siedzenie w domu bo jakieś pomiary będą robić:/

Alusia ja ostatnie dwie noce kiepsko spałam więc w dzień chodzę nietomna.

Edysiek widzę,że Ty to taki nasz mól książkowy :):)
Angela woli kupne pierogi..nie wie co dobre dziewczyna :(

Editku mojego Igora ostatnio nawet łakocie nie zatrzymają na nocniku...Jak go sadzam to jest ryk i ucieczka:(

Mateuszkowa choć fajny ten lekarz był??? :p Zdrówka kochana..oby te specyfiki szybko pomogły.
Po przestawieniu zegarków mój Igi będzie wstawał około 8mej :szok:

Gaja to się porobiło. Szkoda mi Was i tego chomiczka. Może niech babcia go weźmie do siebie i tam go Ola będzie odwiedzała co?

Jolit ważne że ciasto zjadliwe, a następnym razem na pewno bardziej się uda:)

Fajne foteliki, my pewnie na wiosnę będziemy się rozglądać za nowym bo te co mamy jest do 18kg.

Uciekam młodego kąpać bo widzę tacie się zasnęło.

Jolita a może za dużo mąki ? wiesz..szklanka szklance nie równa :/ moje mają po ok 220 ml.. a mam też takie po 310 ml .. wzięłam mniejsze.. następny wyjdzie Ci napewno ;D teraz mam fotelik 9-18 kg, a nie maxi cosi bo jak mierzyliśmy Mateusza to romer był większy a na tym nam zależał bo dziecko duże ( na wysokość w maxi duża różnica z 5 cm .. )
Jolek lekarz był taki se :p po 30 napewno ale nie powiem, błysk w oku miał :> uhehehehehe, pobudka o 8??? rarytas!

kurde dziewczyny dalej nie mam @ :szok: mam test ciążowy w domu, chciałam zrobić ale patrze data przydatności 06.2011 buhahaha troszke przeleżał sobie :szok::-D:-D

Mateuszkowa to może lepiej że nie badał z przodu jak taki se:p
A zrób teścik, zobaczymy co tam ciekawego wyjdzie :-D:-D:-D Zawsze możesz zwalić na to że przeterminowany :-D:-D

Hej:-) ledwo zyję mąż wrócił koło północy z mięchem a jeszcze trzebabyło pokroić i poporcjować i poszłam spać gdzieś koło 2 a mały o 6 zadowolony wstał, dobrze że narazie się bawi i ogląda georga to przynajmniej kawę sobie w spokoju wypiije:-).
A dzisiija w biedronce mają być bajki na płytach George i traktorek czy coś po 9,99.
Byłam wczoraj u mamy i mały z kuzynem bawili się dywanami:szok: :rofl2: na jednym leżeli a drugim się przykrywali i udawali że spią i babcia stwierdziła że na mikołaja kupi wnuczkom po dywaniku:-D:-D.
My kupilismy w tamtym roku fotelik od 9-18 kg ale mój młody jest drobniutki i leciutki hihihi, a niewiem jakis niefirmowy ale i tak kosztował 499zł a może firmowy tylko nie zauważyłam:happy::confused2:.

Jolek to co wam bedą mierzyć że musisz w domku siedzieć?
Dorota i jak przyszła ciotosława czy razej obstawiasz że nie będzie:-)?
Edysiek tak sie napaliłam na te książki że byłam u nas wczoraj w bibliotece ale nie było i chyba sobie kupię hehe
Ala wracaj tutaj!!
Jolitko u mnie szafa dalej błaga o porządek ale normalnie nie mogę sie do tego zabrać może dzisiaj sie wezmę za nia hm...:confused:
Bo własnie efekt jest najlepszy hahaha

No Hej Laski :* Jestem ale ledwo na oczy patrze bo nie śpie dzisiaj od 1,15
:no: obudziłam się i już nie mogłam zasnąć... maaaasakra !! No teraz ratuje się kawą bo już mnie głowa zaczęła boleć :wściekła/y:.
A wczoraj się dogadałam wreszcie z moją przyjaciółką ktora kiedyś mieszkała obok mnie w domu a teraz w sumie ja sie wyprowadziłam i ona znowu mieszka obok :-D a miałyśmy jakiś kryzys przyjaźni ale już jest ok ;-) no i jade też w przyszłym tygodniu do kuzynki co urodziła małego Szymusia :-D więc mam cały tydzień wyjazdów już nie mogę się doczekać

Gaja Kochana trzymaj się tam w tym szpitalu :* mam nadzieje że dzisiaj już wyjdziecie ;** a na temat pielęgniarek się nie będę wypowiadać bo musiała bym się brzydko wyrazić a na forum nie wolno. Zdrówka dla Maksia ;**.

Jolitk@ fotelik fajny a to już kupiłaś do zapinania pasami samochodowymi? A nie za szybko ? Ja też muszę kupić teraz fotelik dla Jasia no ale ja tam do 300zł bo na droższy nie mamy kasy he... a co do ciasta to mi się też czasami nie uda a w sumie bardzo często robie więc nic się nie martw ;-) :* a posprzątać wczoraj posprzątałam wreszcie bo tez miałam sajgon :crazy: a kupiłam nowy odkurzacz to mogłam odkurzać :-D.

Mateuszkowa fotelik cudny ale cena też :-):-) ale gdybym miala jedno dziecko to zaraz bym go kupiła heh :-D a ciasto fajne z jabłkami ;-) jak tam po wizycie mamy? No i jak się dzisiaj czujesz? ;* A jak tam @? O ile się spóźnia? Robisz ten test?

Editek no nieźle że w nocy mięso robiłaś... moglaś dać znać to bym wpadla Ci to zrobić. Ty byś się wyspała a ja bym chociaż jakoś czas spędziła :-D a Georga to małpke? A teraz masz nagraną na czymś czy gdzie leci ? Bo moj Olo też pasjonat ale ja wszystko mam z netu i chyba nie ma sensu nowych kupować. Ale dzięki za wiadomość podjadę zobaczyć ;-).

Jolek to maly wstaje Ci teraz kolo 9 ? Ale masz fajnie. U mnie po przestawieniu chłopaki będą wstawać po 6 :szok: ciekawe jak ja to przeżyje hhe :-D.

Edysiek a córcia super że woli kupne pierogi :-D u mnie już mnie mąż namawia na z kapustą i grzybami leśnymi hmmm może mu zrobie?

Zaraz napisze na :ninja2: to zapraszam :)

Witam :-)
Gaja współczuję przeżyć :-( zdrówka dla Maksa i wracajcie szybko do domu
Szkoda Oli, jeśli teraz musicie się chomiczka pozbyć, choć to dziwne że ledwo co chomik się pojawił a tu takie coś :szok: no ale różnie bywa.

Mateuszkowa i jak tam ciacho zjedzone :-p A na drugi raz pamiętaj, że zamiast margaryny można czasem dać do ciasta trochę oleju ;-)

Jolit@
ciasto suche, bo bez tłuszczu, to ani rusz inne nie będzie
Spróbujesz jeszcze kilka razy i ciągle będziesz piekła jakieś ciacha :tak:

Jolek
no mam nadzieję, że jednak moje pierogi też zje. Choć to dobrze, że zjada kupne, bo tak jak nie mam co jej dać na obiad to dam pierożki ;-) zwykle mam dla niej paczkę w lodówce
Editek to walczyłaś jeszcze w nocy ze świnią :-D ale jedzonko będzie :tak:
Alusia współczuje nieprzespanej nocki, chyba za dużo masz spraw na głowie, że Ci spać nie dają ;-)

Ja już mam ziemniaki ugotowane, cebulę usmażoną, czekam aż wystygną i biorę się za pierogi :-)

Mateuszkowa sikaj i tak test do wyrzucenia :-p

reklama
Do góry