reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

reklama
He wiecie pierwszy raz mi posta wsalo tak,ze niewiadomo co z nim....a pisalam w nim o zaistnialej sytuacji,wiec moze tak mialo byc !
Ale mimo wszystko wrrr:wściekła/y: jestem zla.

Jola toż to czary :p i widać tak miało być. < masz ciasto z płatkami czekoladowymi i z polewą czeko>

Editek ja kocham pasztet taki z drosedu bodajże z pieprzem :rolleyes::rolleyes2::rolleyes2: ale kupuje też wszystkie mniej spotykane smaki ;-) takie na wage na sprobowanie bo z tym później różnie bywa..

Staram się wejść na pełne obroty, ale coś mi nie wychodzi :eek: To chyba naprawde ta zbliżająca jesień tak na mnie wpływa. Ciężko mi się przyzwyczaić do zmiany temperatury, ja jestem z tych ciepłolubnych i ciągle mi zimno. Mam nadzieję, że kilka dni i będzie lepiej :tak:

Gaja i u mnie w domu rodzinnym tak było, to i teraz w moim jest tak samo :-)
Editek no właśnie ja też chyba wole kupić sobie tańszy ciuch, żeby za rok go wyrzucic i kupic nowy :tak: Choć czasem tak mam, że jak się do czegoś przyzwyczaję to będę to nosić aż mi się na tyłku rozleci. Ale ze mnie to taki typ sentymentalno-chomikowaty :-D
Toxi no i wykrakałam :-) a kiedy masz dokładnie ten egzamin - bo przeciez muszę wiedzieć kiedy kciuki trzymać :-)
Jolita ja w domu to zawsze chodzę w dresach, ale jakoś nie przyszło mi do głowy żeby chodzić tak na codzień :huh: ja wszędzie w jeansach śmigam :tak: no i adidasy do tego :-) to może i by dres się nadał, choć do pracy to chyba nie :huh:
Alusia a chłopaki już zdrowe ?
Jolek a jak u Was ?
Kropeczka zdrówka dla mamy
Mateuszkowa no ja też pasztet lubię :-p
A chciałam jeszcze napisać, że jak kupujesz kombinezon małemu taki dwuczęściowy, to spodnie tylko na szelkach :tak: nawet jak się kurtka podwinie to nic nie zawieje, nie wlezie do środka. A juz go sobie wyobrażam na śniegu, jak sobie go do pampka wkłada jak ostatnio liście :-D:-D:-D
a przecież śnieg jest po to, żeby się na nim położyć, poskakać, poszaleć :-) tak na serio, sama robię orły na śniegu :-D uwielbiam taka białą zimą, mimo to że jest zimno :-p

Edyta a no mam zamiar pomykac na codzien w dresach :-D moja praca to sprzatanie wiec :sorry: dresy nie musza byc rozciagniete i byle jakie ... ja teraz mieszkam w tym moim lesie i chyba bede kontynuowac tradycje-tesciowa tez dresiara ! hehe wiekszosc czasu spedzam w domu,wiec po to by jechac po zakupy mam w dzinsy wskakiwac? po co ? a teraz coraz zimniej a takie cieplejsze dresy na dupie przyjemniejsze niz dzinsy.

Dorka dziekuje za ciasto...dzisiaj pozarlam na miescie wielkiego eklera mial chyba z 1000 kalorii !!

A ja tam za dżemami nie przepadam. :-pZjeść zjem,ale żebym za nimi szalała to nie:/

Mateuszkowa ma obrzękniętą tą rączkę co szczepionkę miał podawaną więc to raczej od tego. Zrobiliśmy mu okład z sody. Dzwoniłam do mamy i mówiła że ta szczepionka na tężec tak działa. Po prostu im starszy tym większą dawkę dostaje i pewnie dlatego tym razem zareagował. Jeśli jutro tak będzie to pójdziemy do lekarza. Jak na razie budzi się co chwila. A na noc dostał czopek w doopcie.

Edyśku ja też z tych ciepłolubnych:):)

Jolit a jak teścik, pisz bo ciekawe jesteśmy :):)

Toxi kciuki za prawko&&&&&&&&& Kciuki za pogodę &&&&&&&&&&&&&&& i za powrót do zdrowia&&&&&&&&&& A i jeszcze za szczęśliwą miłość&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
A co tutaj taka cisza:szok: melduję się z kawką bez cukru oczywiście :-). I nas dopadło zimno i szaro buro i ponuro ale to dobrze bo już dośc tego gorąca heh.
Jolek u nas nie ma czegoś takiego jak bilans poprostu jak idę na szczepienie to wtedy ggo ważą i mierzą.Narazie nie szczepię bo tamta szczepionkę odchorowal strasznie a dlatego tak późno bo mały ciągle mi chorował dopiero jak zmieniłam pediatre to przesał i dlatego tak chucham na niego heh. z tego co piszesz to ja się już boje tego szczepienia:-(.
Edysiek to chyba nie tylko ciebie dopadło jesienne przemęczenie heh. Moj maly ma taki kombinezon że są sponie na szelki właśnie i jest super ileż on razy w nim leżał na śniegu masakra hehe.
Mateuszkowa pasztety to mój teść robi pyszne także ja nie często kupuję ale też lubie z drosedu.

o i uciekam bo szwagier przyszedl na wagary heh
odezwę się jak pójdzie:-)

dzień dobry!

myślałam, że będę ostatnia :p
pospałam do 9... :> u mnie na wadze 65,3 kg czyli prawie kg mniej od przyjazdu z nad morza :-)

Edysiek no właśnie tak mi sie wydawało z tymi szelkami, że będe spokojniejsza więc i takiego szukam jakby syn był corką to byłby mniejszy problem bo chyba dziewczynek jest więcej:sorry2: przynajmniej starszych..:sorry2: i mam nadzieje, że maly oszczędzi siusiaka przed śniegiem hahahaha za bardzo nie będzie miał się jak do niego dobrać :> lepiej Ci już?

Jolita ja tam wcale nie uważam, że dresy sa gorsze. ba dobre dresy - ładne, nie wyciagniete , czasem lepiej wyglądają niż jeansy.. tyłek ładnie opięty a nóżka luźniej, adidaski do tego, bluza :cool2: no mi sie podoba, obowiązkowo makeup i dajesz :D:-p co tam ekler :p napewno nie miał 1000 kcal, co najwyżej 999 kcal :p

Jolek a no to wszystko jasne.. w rączke dostał ? Mati dostaje w nóżki, pewnie można tu i tu. i przypomniało mi się, że po naszym ostatnim szczepieniu mały miaj nad wyraz spuchniętą nóżke-zreszta obie i lekarka mówiła, że tak może być bo jest większa dawka - i organizm przypomina sobie tez te poprzednie, a jak dzisiaj ?

a agdzie reszta?

edit:
o Editek jesteś :D dzieki za kawke tez własnie pije bez cukru ofkors :-) a co do szczepienia to się nie przejmuj, lepiej odwlec niż za szybko dać wszystko

witam,
u mnie cos z netem było nie tak od rana :)
Dorka super 1 kg mniej i nie chudnij więcej ;) Ja tak mam w porywach ciągle, już nie mam schizy tylko kontroluję co by nie przytyć a już schudnąć to mi nie zależy. Zresztą waga niby nie zmalała nic a wymiary owszem - pewnie to przez ćwiczenia, mięśnie mi urosły hehe:-D

Co do szczepień ja szczepię tylko na te obowiązkowe, żadnych skojarzonych, osp, pneumokoków itp:sorry2: Tylko Miłosza na grypę i właśnie w poniedziałek dostanie szczepionę, bo jeden rok go nie szczepiłam bo wszyscy, że te szczepionki to pic na wodę i chorował mi strasznie a tak to tylko ew się przeziębi jak każdy:tak:

Kurka musze z domu wyjść na zakupy ale rano 8 stopni - brrrrrrrrr - jak szłam z Olką do przedszkola to myślałam, że zęby zgubię, teraz zaledwie 15 stopni i wiatr:dry: Ale obiecałam bratowej dla jej kotka kupić cos na pchły i na odrobaczenie to do lecznicy musze skoczyć czy chcę czy nie:baffled:

reklama
Jestem i ja :-)
Co nieco ogarnęłam, obiad naszykowałam - rybka w sezamowej panierce i ziemniaki.
I jeszcze męża trochę spakowałam, bo chce na ryby jechać. Tyle, że ma problem z Angela, bo ona nie chce z nim jechać, a nie wiem czy zechce zostać z dziadkiem :eek: Mogłaby posiedzieć te kilka godzin i poczekać aż ja wrócę z pracy, no ale zobaczę jak to będzie. Niech sobie chłopina radzi :-p Nauczony, że zawsze można babci zostawić a tu babci nie ma :-p

Wczoraj się wkurzyłam, bo Angela bawiła się u kuzynki w środę i zostawiła tam u nich telefon. Wczoraj go szukaliśmy, ale ani znaku :oo2: Potem jeszcze do wieczora go szukała z kuzynką. I co się okazało, że tamta wzięła go rano do szkoły (zerówki) i na dodatek go tam zostawiła :angry: a nic nie powiedziała, cały dzień go szukały a ona dopiero wieczorem się przyznała. Dzisiaj rano szybko pojechaliśmy i na szczęście był.

Jolita wcale nie uważam, że dresy są złe, na pewno na zimę lepsze niż jeans :tak:
Jolek różnie dzieci reagują na szczepionki, oby szybko przeszło. I dobrze, że na razie będziecie mieć z nimi spokój.
Editek a u nas dzisiaj cieplutko i słoneczko świeci :-)
Mateuszkowa nie chudnij więcej, bo znikniesz :-D
Gaja i ja jestem przeciwna tym dodatkowym szczepieniom
U nas rano też było zimno, chyba ze 6 stopni :szok: ale teraz już fajnie cieplutko :-)

zajrzyjcie na grupę

Ostatnia edycja:
Do góry