reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Witam :-)
Piszecie i piszecie, a ja coś weny nie mam :sorry:
Na dworze zimno, zawiozłam Angelę i jeszcze po drodze o sklep zahaczyłam a teraz to bym chyba wlazła pod kołdrę :confused2: nic mi się nie chce :no2:

reklama
hej

u mnie od rana ( nocy.. ) pada a na balkonie suszą się miśki małego, pewnie już tak zawilgły, że szok :/ :/ zjadłam właśnie miske owsianki z miodkiem, pije kawunie i biorę odkurzacz i szmate bo w tym domu nie da się tak żyć!!! :p kurtek wczora nie kupiliśmy.. jeszcze nie ma, a jak sa to krótkie a ja chce za tyłek.. tzn były w 1 sklepie ale sooooory za 360 zł..co prawda przecena z 1000zł na przykład więc powinnam brać co ? :p a później sobie ją założe i kase pod latarnią zbiore na życie hahahahahaha

Jolek o matko już "widzę" to jak leci po tych schodach!!! fatalnie :( dobrze, że nic się nie stało, ja mojemu to chyba kask kupie -_- co do gr to z czystej ciekawości , będzie miał i tak pobieraną.. :p co do szczepienia to mu już na to zaszczepieni jesteśmy bo idziemy takim programem wg standardów UE.. dzięki temu mamy za darmo 6w1 i pneumokoki..

Edytko przesilenie jesienne Cię dopada??? nie żartuj ;-) bierz jakieś witaminki i działaj :D i pisz, pisz..

Gaja chyba trudno trafić na dobrego nauczyciela z powołaniem.. nie chce im się, w głowie liczenie? a po co ?! że niby lepiej? zgadzam się..ale pierw słupki a później głowa..

Editek super! dostac takie buciki ohoh :-) ja moim teściom dałam delikatnie do zrozumienia o co biega ale co tam, mogę se mówić, musiałabym się chyba położyć na ulicy i jęczeć, że na kombinezon nie mam to może by kupili jakiś syf za 20 zł :p :p taki typ, a ten mój wymarzony z Kappa poszedł wczoraj za 150 zł :( cholerka.. :( do tego mały wyrósł ze wszystkich body a dopiero mu kupiłam! ale wydawały mi się od początku jakies takie za małe na rozm 86 :/ i teraz jak go zapinam to mu z tyłu na karku schodzi :/ i jak to starszak ryczy? ojej :D taki duży hihih chyba z niemocy, bioedaczek jeden..

Już Miłoszowi zapowiedziałam, wraca ze szkoły godzina odpoczynku i matematyka. On generalnie nie ma w ogóle problemów z nią ale te przecinkowe sprawy w pamięci to mu sprawiaja problemy bo weź tak szybko odejmij 17,82-13,45 to ja muszę chwilke pomyśleć:confused2:

Kurka muszę wyjść na zakupy bo mleko Maksowe sie kończy a pije tego mleka na potęgę dziennie potrafi tak z 5 butelek po 150 ml wypić:eek:.
No i sobie jakieś butki zobaczyć bo mam trampki ale te takie na cieniutkiej podeszwie i coś z grubszą muszę zobaczyć bo mi stopy będą marzły niedługo:-p

Editek no dobra jestes...nie weisz co pisac a posta walnelas na pol strony :-D

Mateuszkowa moja wyrznela raz przy mnie ,obok moich nog przodem tak,ze przednie zeby sobie skruszyla :-( bo mamie brak wyobrazni...miala kocyk i ciagla nim po podlodze i tak sie z psem bawila bo ten za nia biegal ,ale w koncu jakos sama sie na tym kocyku poslizgnela...

Matematyka :shocked2: z tym to u nas M bedzie z mloda siedzial... ja niestety nigdy matmy nie zrozumialam hehe :-D polski,historia,biologia to przedmioty,ktore mi 'lezaly' a scislych nienawidzilam.

Po co mi papieroski,gdyby nie one to bym wazyla 100 kilo chyba :sorry:

Ja znowu ide oko malowac i spadam na klatki a pozniej po jakies wychodne dresy:eek: normalnie zyjac w tym lesie zrobilam sie dresiara:-D jakos tak od tego lata styl zmienilam na sportowy,dres,trampki i heja!
No i po test dla Ani...:huh:

Mateuszkowa on wyje z lenistwa hahaha bo bby wolał szybko i wypad na pole a tak się nie da musi trochę poswięcic czasu nauce tzn. wiecej niz 5min. :-D:laugh2::laugh2:. oteścowej to mi nie mów mówie do niej idź do ciucholandu koło Ciebie i zobacz malemy jkąś kurteczke na jesień bo tam jest tyle ludzi że szok i ja z małym i z wózkiem nie będę się pchać a ona mówi że Dorota(ciotka J.) kupuje swojemu w ciucholandzie koło Ciebie tam sobie wstąp no i weź tu gadajz nią debilka normalnie :laugh2::laugh2:.

Gaja a ja myslalam że mój tak dużo mleka je tzn. moj je kaszę ale też 4-5 butelek juz zaczęłam się martwić zę to za dużo:sorry:

Jolit a tak mi jakos wyszło:sorry::laugh2:pochwal się dresem :-) a jak tam Maja płacze dalej?

Edysiek to wskakuj i dospij sobie hehe

Hej :tak: to ja się tez melduje i podobnie jak Edysiek chyba mnie dopada chandra jesienna bo nie mam natchnienia pisać. Ogólnie dupiato się czuje i chodze wściekła na cały świat.

Mateuszkowa czytam i czytam i się wkurzam :-D mi mama kupiłą płaszczyk zimowy dwa lata temu teraz już jest okropny :wściekła/y: no i za duży ale niestety brak kasy żeby sobie nowy kupić... a chłopakom też kupie ale coś taniego bo mnie nie stać na porządny kombinezon :crazy: gdyby nie teściowa to wogole była by masakra z rzeczami do małych bo ona im strasznie dużo kupuje... a żeby kupić Jasiowi gumowce musiałam sprzedać jego rzeczy za małe heh ... wkurzam się na ten brak kasy :-:)-( a co do przewracania się dzieci to Jasio miał szytą głowe bo w zabawie ze mną przewrócił się na kaloryfer i krew się lała strumieniem :no: dopiero jak karetka przyjechała to to zatamowali :crazy: do dzisiaj sobie pluje w brode bo to była ewidentnie MOJA wina :-( a za to Olo już tyle razy się przewrócił i głową uderzył o podłoge, o różne kanty, o kaloryfer i na szczęsice nic mu się nie stało !! ;-).

Jolitk@ a Ty widze też bardziej humanistka? Ja wogole chemii , fizyki i matematyki no nie potrafie :szok: dla mnie to czarna magia poprostu. Za to polski, historia :-D wypracowania, lektury, dyktanda to uwielbiam :-):-) .
A co do fajek to ja tez chyba zaczne tylko czemu to takie drogie? :szok: Ostatnio z teściową na balkonie zapaliłam jednego i zaraz mi nerwy przeszyły... A co znaczy test? Ciążowy? Nooo nieee :-D przepraszam że się śmieje :*.
Właśnie jak tam Maja w przedszkolu? Dalej ciężko?

Editek jeszcze nie ma bo sprawdzałam :* dam znać jak będą. A co do Twojego syna to co mu się dziwic? Jest tu ktoś kto chętnie się uczył i siedział przy lekcjach ? :-D.

Gaja a dajesz małemu jeszcze modyfikowane? A nie myślałaś o zwykłym kartonowym? U mnie pije Olo po 4-5 butelek ale kartonowego :-D i zaczełam mu dawać jak miał ok.1,5 roku :tak: na noc ma z kaszką a w dzień samo pije :-D :-D.

Musze posprzatać ale mi się nie chce :wściekła/y::wściekła/y: ale zawioze Jasia do przedszkola i jade do sklepu ;-) nic nie chce sobie kupić ale chce pochodzić i poglądać :-):-)

Gaja ja w ramach mojego nic nie robienia wyszorowałam fugi w kuchni i na przedpokoju i w łazience szczoteczką do rąk :-p:-p:-p mam jasnobeżowe i już były czarne gdzieniegdzie :p a teraz pięknie lśnią ( samą sodą + woda ) to nic że nie mam paznokci :p jeszcze pościel zmieniłam, pranie zaraz wrzuce bo odkurzone i pomyte - myłam ścierą, nie mopem bo ściera jednak wlezie dokładniej :p więc nie mam kręgosłupa :p nie omieszkałam napisać o tym P.. czekam na odp hehehehe, co do lekcji mnie mama nauczyła - i bardzo sobie to chwale - przychodzisz ze szkoły - lekcje i wolne , nie na odwrót, dzieki czemu od 15 zazwyczaj byłam wolna :-) a jak widziałam jak córki siostry P godzina 21-22 a te odrabiają zadania bo wczesniej zabawa, bo to bo tatmo a to się mamusi nie chciało a wieczorem wrzaski bo te już zmęczone a to filma to bajka a lekcje jeszcze i kolacja.. no masakra.. 5 butelek ?!! osz cholerka! gdzie On to mieści ? z ciekawości ile Maksiu jada posiłków ?? u nas jest 1 butla na dzień - rano po obudzeniu z mojego lenistwa, mały wypija różnie ale na tym się kończy, wszelkie inne butle już dawno zamieniłam na posiłki nie butelkowe ;-) i mamy 5-6 posiłków ..

Jolita o jesteś! jak to skruszyła?? :( biedactwo ale musiała sie udrzeć :( no widzisz sama jesteśmy obok a te dzieciaki i tak cos wymyślą.. musimy być krok przed nimi .. w dresie możesz byc seksi :p :p no to czekamy co test powie...

Ala no to może sprzedawaj małe rzeczy po chłopakach co ? może na tablicy wystawiaj ? kurde widzisz sama o wypadek nie trudno, ja jestem przeczulona bo mój kuzyn jak był mały rąbnal na beton tyłem i niestety padaczka wyszła.. od tego potwierdzone, leki miał teraz już nie bierze, jest dorosły ma 2 dzieci ( chociaż to też dziecko :p ) no ale pewne dziwne zachowania zostaly ..

Editek dlatego ja już nie gadam z nią heheh jak grochem o ściane a co tam :p ja nie umiem w ciucholandach kupować :p wole all, jakos nie mam smykałki do grzebania:sorry: ale może się skusze.. obok mnie chyba z 10 jest ciucholandów ..

Witam się z kawusią i małą marudą przy boku:( Ech ciężką noc dziś mieliśmy. Mały się wybudzał z płaczem.Nad ranem dałam mu syrop przeciwbólowy,ale jakoś efektu nie było:(

Editek to zmęczenie materiału to chyba przez pogodę:( Takie skoki są straszne ja też do niczego jestem. Super z tymi butami Wam się udało, przed nami jeszcze zakupy.
Oj to długo zwlekacie z tym szczepieniem. A na bilansie dwulatka też nie byliście???
Powinniście się zebrać z rodzicami i skargę na tą nauczycielkę napisać.

Edyśku zrób sobie dzień leniucha:):)

Mateuszkowa ta kurtka to prawie darmo, dziwię się że jej nie kupiłaś ;-):-p
Jeśli idziecie na badania krwi i przy okazji chcesz grupę zrobić to spoko, bo tak tylko dla samej wiedzy kłuć dziecko, skoro i tak to teraz nie potrzebne to bez sensu. Ja przy okazji jakiegoś tam kiedyś pobierania krwi też młodemu grupę zrobię:)
Ech darmowe szczepienia...u nas nic za darmo nie ma:(

Gaja dużo mleka Twój młody pije :szok: Igi pije przed spaniem około 300ml+kaszka i potem około 23ciej przez sen wciąga 150ml.mleka.

Jolit mój młody przy tym upadku też sobie jednego ząbka trochę skruszył:(
Ech te papieroski, ja pewnie przez ich brak waż tyle ile ważę ale obiecałam sobie że dla Igora palić nie będę!! Zresztą nawet mnie nie ciągnie!

Alusia witaj w klubie..U nas też ostatnio krucho z kasiorą.Tylko,że ja niestety nie mam co liczyć na kogoś innego, sama muszę kombinować i młodemu ciuchy kupować. Moja matka to co ostatnio była przywiozła Igorowi bezrękawnik,okazał się za mały więc zabrała żeby wymienić na większy. Pytałam ostatnio czy wymieniła to stwierdziła"że jej nie po drodze"!:szok: Oooo i taki Igi prezent od babci dostał :-(
Ja jak nie mam kasy na kupowanie to nie chodzę po sklepach i nie oglądam bo się niepotrzebnie rozdrażniam:/

Dziewczyny czy wystawiając ciuchy na allegro płaci się jakąś prowizję???

Heh tak długo tego posta pisałam,że młody usnął. Godzinka ciszy dla moich uszu:)

Obdzwaniam od rana przychodnie żeby młodego do dermatologa zapisać i M do kardiologa na kontrole bo miesiąc po zabiegu ma się skontrolować. Nigdzie nikt telefonu nie odbiera:wściekła/y: Jak się dodzwoniłam do kardiologa to mi termin na marzec/ kwiecień 2013 zaśpiewali!!! W dwóch przychodniach wogóle nie zapisują na razie, na ten rok już miejsc nie ma. Wychodzi na to że prywatnie będzie musiał się wybrać w październiku. Niech żyje nasza służba zdrowia!!!:evil:

Ostatnia edycja:
Jolek mój też śpi ale ile to potrwa hehe ;-) mówisz, że darmo to było ? :p no to szkoda, że nie wzięłam hehehe
za wystawianie rzeczy na all masz prowizje, która zależy od tego za ile wystawiasz :tak: przy podsumowaniu pokazuje Ci ile trzeba zapłacić więc można zmienić oferte jak coś
masakra z terminami u lekarza :/ obyście coś szybciej znależli..pamietam jak 1 raz szliśmy z małym na usg bioderek i babka przez tel krzyknęła grudzień buahahahahaha mąż zaśmiał jej się w twarz przez telefon :p i nagle znalazł się termin za tydzień.. lekarz chce wtedy i wtedy a ta wyjezdża z jakimis terminami, no chora.. oni mają tam takie wolne okienka.. jestem tego pewna..
a mój P odebrał wyniki rezonansu i masakra :/ jutro idzie do lekarza..

reklama
witam :) jędzowate koleżanki, nawet o mnie nie zapytają :-p:-D ale wcale się Wam nie dziwię, różne dziwolągi już tu były, co pisały na chwilę i spadały w niebyt.
Nie było mnie bo mamę miałam w szpitalu (wszystko było na mojej głowie...) z podejrzeniem udaru, już ok, a objawy od skoków wysokiego ciśnienia. Mierzcie, bo to podobno cichy zabójca.
Mnie tak znowu od kilku dni głowa boli od zatok, przy schylaniu - dramat, że jestem na kilku paracetamolach dziennie. Leczyłyście jakoś zatoki?
Jolek płaci się prowizję za wystawienie aukcji (8 groszy płacę przy jednym zdjęciu, resztę wrzucam przez galerieallegro.pl) a później płacisz też jakieś śmieszne grosze za kwotę, którą wylicytują. Dramat z tym allegro... wystawiam bodziaki po Bartku od 1 pln i obserwują...licytować się boją czy co???
Z Igim mogę Ci doradzić jedynie żebyś sprawdziła i paracetamol i ibum. Ten drugi na Bartusia nie działa wcale (na ibuprofenie).
Dorota żeby nie brudziły się fugi, jest w Casto specjalny lakier do zabezpieczenia - polecam. A soda, domestos i cify używam tylko w rękawiczkach.
Dlaczego nie wzięłaś tej kurtki? pewnie znów chodziłabyś w niej kilka lat? podziel kwotę na 3 lata i wyjdzie śmieszna suma a przecena była solidna.
Ja mam na zimę kurtkę z przeceny za 500 pln, i płaszcz puchowy z Allegro - cudownie ciepły! za... 250 pln. Chodzę w nim 4 rok i pochodzę jeszcze bo piękny.
Kombinezonu Bartek nie miał, bo... ja nie lubię spodni na szelkach :-D ciągnie to dziadostwo, schylić się nie można - z mojego doświadczenia na nartach piszę. więc licytuję mu kurtkę puchową z Gapa używkę i do tego spodnie na gumie nie przemakalne i bedzie. W tym roku już będzie chodził, więc nie będę go męczyć tymi utrudniającymi życie szelkami. Ubierz się w takie i spróbuj posprzątać :-D
Joluś no witaj :) wakacjowiczko! pewnie, pal te faje, cerę będziesz mieć jeszcze gorszą, skoro skłonna do wyprysków :-p poważnie, moja koleżanka paląca okazyjnie tak miała :tak:
Edysiu siada pogoda, siada nastrój. Miałam na dziś zaplanowane sprzątanie - olałam. Po trochu dlatego, że wczoraj ścierałam podłogi. A z ciuchami i wydziwianiem to pewnie początek, Szymek tak cudaczy, że już odpuściłam denerwowanie się, bo co dzień musiałabym się wk...wiać. a po co? może koledzy go nauczą, albo koleżanki, że stroi się jak pajac :-D (mam na myśli spodnie rurko-biodrówki...)
Editku jak to? nauka...?? Szymek ciągle nie ma się czego uczyć...:-D Twój starszak jest w gimnazjum? moje dorastające wybrało gimnazjum z klasą sportową :-D bardzo się cieszę, przychodzi wyciszony i zmęczony, komputer mu nie w głowie, wyszaleje się na 10 godzinach wfu tygodniowo, tym bardziej, że trenerka ambitna :-D
Gaja tyle mleka Junior pochłania? to chyba żyje tylko tym mlekiem...?;-)
Bartek wciągnął właśnie zupkę cukiniową z wołowiną i oliwą z oliwek. Kaszę łyżeczką na modyfikowanym dostaje 1 x dziennie na kolację a rano owsiankę + jogurt naturalny.
Waży już 12,200 :szok: przytył odkąd wróciliśmy z urlopu, włączył się mu apetyt.
Jak nowy wózek?
Ala co do braku $ otwierają Castoramę w Rybniku, może chciałabyś na 1/2 etatu? nie wiem jak teraz, ja w 2002 roku zarabiałam 1200 pln netto, a w 2008 - 2000.
Bartek też cudaczy fikołki - w pn spadł mi z łóżka - przy mnie :szok: w trakcie wygłupów, bo złazi sam. Ma siniaka na buzi ale głową nie uderzył.
Na brak $ nie narzekam, B. w trakcie mojego urlopu dostał zlecenie na mycie autostrady w Gliwicach, no ale... na urlop w tym roku razem nie jedziemy, bo mi się wybitnie nie chce z Bartusiem-rozdarciuchem :szok: po raz kolejny przechodzić cyrk w samochodzie, pakowanie, rozpakowywanie, pranie po powrocie i inne urlopowe cyrki. Ja odpoczęłam w Dźwirzynie :-D

Do góry