reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

ja dwie kurtki zimowe firmówki piękne nic zużyte prawie kupiłam w lumpku - uwaga - za 8 i 4 zł:-D a dlatego trafiłam bo kupowałam na wagę w dzień kiedy tanio było i do tego w czerwcu kiedy wszyscy łapali za letnie ciuchy:tak: I tak kupuję w zimie na lato i latem na zimę:-D

Ala Maks tez lubi pobiegac sobie ale później włazi do wózka i sobie siedzi albo śpi :) A śpi też w domu ale np dziś to jakos niespecjalnie mu się chce:baffled:

Aaaaaa i najlepsze wam miałam napisać, poszłam do mej babci z Miłoszem i Maksem na herbatkę i Maks wylazł z wózka i biegał po mieszkaniu (bo tak to siedział zawsze w wózku i nie chciał wyjść) i babcia ma pieska, wlazł Maks na tapczan a tam pełno sierści i co? W ciągu ok 10 minut tak mi spuchł, że musiałam uciekać z mieszkania po leki do domu, oczu mu widać nie było, wysypka - masakra, nawet teraz zapuchnięty jest. Nie wiedziałam, że jest uczulony na psią sierść:eek: Czyli widać ani psa, ani kota ani ptaszka nic nie możemy mieć:baffled:

tak wygląda: DSC_0405.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Alusia ma już plan i to od razu na cały tydzień, szału nie ma, 3 razy w tygodniu 5 lekcji i 2 razy 4.
Moja córa też nie chciała w wózku jeździć i to też babcia ją nauczyła wszędzie bez wózka chodzić, u nas wózek w wieku 2 lat poszedł w odstawkę.

Gaja bidulek jeden, oby mu szybko zeszło. Szkoda, że zwierzaczków nie możecie trzymać :-(

Ja muszę w końcu chałupkę ogarnąć,ale nie umiem się zebrać ale muszę, bo normalnie mam armagedon w domu. A jakoś nic mi się nie chce robić, coś mnie głowa boli :eek:

Gaja ups, 5 siatek ? sama dźwigasz to ? dla mnie nie zrozumiałe..zakupy robi mąż albo my razem autem, żeby właśnie nie dźwigać.. na codzień to jakiś chleb albo jak sobie sama na własne życzenie dopakuje kosz w wózku, który jest mikroskopijny :baffled: dla mnie waga ma znaczenie, bo cięzki 12 kg to już mam będzie na zime, a parasolka leciutka 6 kg, pod pache wezme, czasem z dzieckiem musze gdzieś , co do ubrań to ja narazie przystopowałam z kupowaniem na zapas bo nie wiadomo jaki ten mój dzieć duży będzie.. jak był mały to śpiochy itp. kupowałam hurtowo a teraz ? toż to ja kombinezon chyba na 92 muszę kupić bo teraz chodzi w 86 i są na styk!:eek: biedny ten Maksiu z tymi alergiami :/ kurcze może mu przejdzie z czasem.. ? i widzę, że cumelek przyjaciel :rofl2:

Edysiek tak urosła przez wakacje?? :D no, no, no :D modnisia Ci rośnie nie ma co ;-) wyniki w ciągu tego tyg.

Ala no to niezły zawodnik z Twojego synka, że takie trasy pokonuje :-D ale to dobrze, przynajmniej sie wymęczy troche

ja własnie siat tyle mam, że ledwo do domu je donoszę a pot po plecach mi spływa, bo zanim mój T. z pracy wróci, zje, posiedzi przed kompem itd to mnie prędzej szlag trafi niż na zakupy pojedziemy:-p

A dydek jak na razie jest choć na spacer nie zabieram, tzn. nie pokazuję i pomału zaczniemy odzwyczajać. Ja do 6 lat ciućkałam to wiesz po kimś to ma:-p I zęby mam praktycznie proste tylko 2 górne są lekko krzywe ale to minimalnie, iż nie widać także jakoś wady zgryzu i wymowy nie miałam od tego:-p Ale to nie wymówka aby on tyle niuplał o nie!:eek:

Co do wyrastania dzieci, to Miłosz ma teraz buty rozmiar 38 taki jak moja mama ;) A ubrania na 152 nosi :)

Mateuszkowa kup lepiej większy kombinezon, na pewno jeszcze sporo urośnie.
A moja córa rośnie w oczach, spodnie też niemal wszystkie za małe i trzeba nowe. Wczoraj kupiłam 2 pary i niby wydawały mi się duże, a w sklepie już nie chciałam jej do przymierzalni ciągnąć, bo mój K. to już miał dość tych zakupów :-p A w domu okazało się, że dobre :tak:
A kupuję na 140-146. A buty w tym roku na zimę to już jej chyba kupię 36, czyli takie jak ja noszę :szok:

Gaja ja Cię rozumiem, przy okazji spacerku i zakupy zrobisz. Ja tam też czasem wolę sama pojechać, bo nikt nade mną nie stoi i nie ględzi ;-) A na ciuchowe to zawsze sama jeżdżę.

O to nasze dzieci po nas odziedziczyły miłość do dydka ;-) Ja też długo ciągnęłam i kaszę z butelki jeszcze w zerówce jadłam.
Angela dydka miała do 4 lat :-p jakoś zęby ma proste

hej, hej :D ja nie śpie bo Mateusz się przelał przez pampka :eek::eek::confused2::confused2: trzeba kupić większe bo te są małe a że mieliśmy spory zapas to teraz trzeba zużyć :cool2:

Edysiek pewnie, że lepszy wiekszy, ale dla mnie to 92 to jest wielgaśne, bo mati ma jakies 83.5 cm więc prawie 10 cm większe :szok: jak patrzylam na wymiary co i jak to rękawy dłuższe o 10 cm od kurtki ktorą ma na 86 a jest troszke dłuższa, no ale firma firmie nie rowna..

Gaja, Edysiek, mi nie chodziło o to, że cycuś ( u mnie takie określenie cumla ;-) ) długo i krzywe zęby będa bo to lepsze niż palec, ale, że mi nie pasuje do dużego dziecka :sorry: żeby mieć krzywy zgryz od cycka:-D trzeba mieć jeszcze pare uwarunkowań, to nie takie proste jak sądza niektórzy:tak: u nas tylko do spania mały dostaje szajby jak widzi ale jak wstaje to sam mi go oddaje do ręki jesli go ma w buzi:-D:-D

Hello:-)
Jestem z rana wczoraj jakoś nie miałam czasu pisać, czytalam Was a jakże ale mały już na odpisanie nie pozwalał heh.
Ja małemu spodnie z kurtką zimowe kupiłam w sierpniu w tamtym roku i tez mi się opłacało bo coccodrillo za 150zł a przechodzi jeszcze i tą zimę także mam jego przynajmniej z głowy. Ale właśnie zaczęłam się za rajtuzkami rozglądać na necie i są fajne z disneya. A co do smoka to mój doji i jak by mógł to by go wogle z buzi nie wyciągał heh, ale na spacerze już mu nie daję.
Moja dieta się jak narazie trzyma:-) i kupilam sobie ocet jabłkowy i pije na szklankę wody dwie łyżeczki do herbaty. Kiedyś piłam i działał zobaczymy jak to będzie teraz. Ale smak wstrętny :baffled:. No i zaraz zjem oczywiście owsiankę:tak:.

Gaja jak Ty tą owsankę przygotowujesz z mleczkiem i cynamonem?
Mateuszkowa my mieliśmy pieluchy do pływania z huggiesa i spoko były.
Edysiek ty ranny ptaszku hehe to Angela ma dużą stópkę ja noszę 35 w porywach 36 a mój Adrian 37 a chodzi do 5 -tej klasy, ale pewnie noga mu urośnie jeszcze zwłaszcza że tatuś 46 nosi hihihi:-)
Alusia a Ty gdzie i jak tam Jasio zadowolony po przedszkou?

Hej Mateuszkowa ;-) w suwaczku odliczasz dni do następnych wakacji? ;-) ale straszny jest bo to taaaaak długo.

Co do ubrań to wczoraj teściowa kupiła Jasio koszulkę na 114 i rękawy są za krótkie :crazy: a rozmiar nogi to ma już 30 :-) masakra.
Co do smoczka to u nas Jasio miał do 2lat potem serio się zgubił a on innego nie tolerował... szukałam dwa dni i nicccc :crazy: popłakał po marudził ale potem daliśmy mu inny i razem żeśmy go wyrzucili do kosza i po sprawie. Olo wogole nie miał chociaż zaginiony smoczke znalazł się po tygodniu u Olka w rzeczach heh :-D:-D

Gaja jeszcze śpi? Albo pewnie ćwiczy :))

Edysiek
w pracy jesteś? :)

No a ja Wam powiem że wczoraj przyjechaliśmy po Jasia to już czekał pod drzwiami i patrzył kto przyjechał :-D:-D a jak mnie zobaczył to wyleciał z tego pokoju jak z procy :-) ale ogolnie powiedział że było fajnie, obiad zjadł, kanapeczki też :-D tylko jakaś dziewczyna go biła ale on nikogo nie bił "bo mamusi powiedziałaś że tak nie wolno robić" ;-) ciekawe czy zawsze się będzie mnie tak słuchał ;-) no ale na pytanie dzisiaj rano czy idzie do przedszkola powiedział "Mamo w przedszkolu były Panie i chłopczyki i dziewczynki i ja mam misje i nie mogę ich zostawić" pytam jaką misje a on mi mówi "muszę im powiedzieć i pokazać Olusia bo dzisiaj mogę go zabrać" ja mu mowie no że Oluś jeszcze jest za malutki ale dam mu zdjęcie i pokaże. To chodzi cały czas z tym zdjęciem i o go pokaże w przedszkolu :-) schowam mu je do plecaka to może mu sie przypomni.

Editek jestem jestem i już do Ciebie pisze ;*

reklama
buahahh Ala, dzieki juz usuwam! :D miałam to zrobic i zapominałam ;-) no właśnie ponoć po zgubieniu smoka histeria jest niesamowita ale i też krótka ;-) ale czy ja wiem?? ;-) słodki ten twój Jasio z tą misją no normalnie padłam ze śmiechu :D :D chyba najfajniejszy wiek teraz z powiedzonkami :D poczekaj, aż Cie wryje w ziemie ;D

Editek dzięki :-) dobrze , że kombinezon masz bo włąśnie patrzyłam w coco i tam gacie 130 a kurtka 170 zł!!!!:crazy::crazy: masakra i żadna rewelacja, wydaje mi się, że rok temu byly lepsze takie "matowe" jak wiesz o co mi chodzi bo teraz takie "śliskie" te kurtki i spodnie.. i dobrze, z tym octem :-) ja przestałam bo żołądek mi nawalał :sorry:

Do góry