reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Kropka na temat spirali znalazlam to :

Chociaż niektórzy uważają spiralę za środek wczesnoporonny, nie ma to żadnego potwierdzenia w badaniach medycznych. Spirala antykoncepcyjna nie zwiększa wydalania zapłodnionych komórek. Tak samo kobiecie, która nie stosuje żadnych metod antykoncepcyjnych, jak i tej, która używa spirali, może zdarzyć się zapłodnienie, a następnie wydalenie zapłodnionej komórki i nie udowodniono, że u kobiet, które mają założone wkładki, zdarza się to częściej.

Nie można mówić o wczesnoporonnym działaniu spirali tym bardziej, iż z medycznego punktu widzenia ciąża zaczyna się od zagnieżdżenia, które rozpoczyna się kilka dni po zapłodnieniu, do którego spirala antykoncepcyjna nie dopuszcza.

Ginka co mi zakladala to bardzo malo mi powiedziala...:sorry2: tylko same konkrety i bardziej skupila sie na tym,ze wkladka moze wypasc,przesunac sie itp. Ale wszystko jest jednak w porzadku.Po prostu mysle,ze pani doktor nie jest zwolenniczka tej metody no ale nie odmowi stowki by zalozyc :-D;-)

Mateuszkowa nowa fryzurka na zdjeciu w awatarze?? mhm,mowilas,ze chcesz ciemniej a jestes blondi:-)
Buterfly ladna fryzurka :tak: ale dla mnie osobiscie to za duzo klopotu z takimi wlosami,sama niedawno dosc mocno podcielam i zaluje jak nie wiem co i nigdy wiecej :no: ja lubie swoje wlosy bo ladnie mi faluja,a teraz przy modnej krotszej fryzurce musze wlasnie wszystko robic by sie nie skrecaly i wkurza mnie to.

Gotuje grochowe :-p tylko cos pozno sie za nia zabralam,juz dawno powinnam byc po obiedzie.

reklama
jestem, byłam na rowerze z Miłoszem:tak:

Jolit@ podam ci przepis na mega łatwe i smaczne ciasto co laikom musi wyjść bo wrzuca się do michy wsio, miesza czy miksuje wylewa w formę i voila gotowe:tak:

Wielkie Żarcie - Przepis - Amor szybkie ciasto czekoladowe

tylko ja syropem nie polewam samo w sobie jest pyszne:tak:

Butterfly napisz jak twój pan z którym mieszkasz zareagował :) Bo mój zazwyczaj na wszelkie zmiany jakos niespecjalnie reaguje, dla niego baba to musi długie włosy mieć a ja np lubię zmiany:-p

Butterfly to Ty na zdj??:szok: super.. ja bym chyba tak nie ścięła, mój kształtw twarzy byłby na nie :-D:-D

co do moich włosów - systematyczne śledzenie WSZYSTKICH wątków sie kłania :p :p

zjadłam napoleona :baffled: ciastko ambasadora i z 10 rogalików drożdżowych i @ przyszła..teraz ja zdycham.. :/
mąż nagle ozdrowiał!!!!:szok::szok: zdjeli mu szwy, lekarz mowi, że goi się cacy i nagle dupa ożyla, juz auto będzie prowadził:szok:wariat.. może w końcu cos mi pomoże, chociaż nie powiem dziś posprzątał :szok::szok::szok::szok:

teście byli i pojechali, było miło, szok !

edit: Joluś, pewnie jakbym sama farbowała to wyszłoby coś czarno brązowo rudo zielonego, ale poszłam do fryzjerki i byłam bardzo stanowcza opisując jej co chce ;-) wszystkie ale, za i przeciw usłyszała btw bardzo miła babeczka :D więc jestem zadowolona, że nie rzucial mi czegoś ciemniejszego bo byłby to dla mnie zbyt duży szok jak na 1 raz ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie nie, na zdjęciu to nie ja :tak: nie robiłam zdjęć dzisiaj - haha ale chciałabym tak wyglądać ...

mam nadzieję,że zareaguje jakoś porządnie :D bo jak nie to kopa mu w dupsko!!!!

Zobacz załącznik 472221 na tym zdjęciu to my - zdjęcie z jakiejś imprezy :-) ale stare, bo nowych to mi się nie chce robić

Dorota to sobie dogodziłaś słodkim aż cię pewnie zemdliło haha:-D Ja dziś loda zjadłam i jak ciacho robiłam to wylizałam łyżkę - ot taki nawyk z dzieciństwa;-)

I byłam też dziś u szwagierki w odwiedzinach ale jakos rozmowa sie nie kleiła, poza tym jej mąz skrytykował mój sposób wychowywania dzieci, że im pozwalam godzinę dziennie grać bo ich dzieci mogą godzinę tygodniowo i że to jest robienie dzieciom wody z mózgu mniej więcej. To ja mu na to, że w takim razie co można z dziećmi robić, żeby podał mi przykład i on mi na to że jak sie chce to wszystko. To ja że dobra można poczytać i pograc w planszowa grę i to jest godzina i co dalej? Bo najłatwiej zabronić kompa i telewizji i nic w zamian nie dać. Wkurzył mnie tak, że az mi para uszami szła.

Butterfly śliczniutka jestes i widać że młodziutka :) Ech kiedy to było hehe ;)

Butterfly ładna babeczka z Ciebie :-) a facet na pewno będzie zachwycony, mój dziś był:-D

Żanetko, a powiem Ci, że nie zemdliło bo tą mase z napoleonow to mogę wiadrami jeść..:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, ja po ciastach nigdy nie wylizuje, chyba, że masa bez jajek, mąki, surowych rzeczy itp :D
mój chłop oszalał - właśnie mi położył 1kg umytych truskawek, bez szypułek :szok::szok::szok: czaryyyyyy....
mówi, że nie wiedział, że mogł tak nadwyrężać się , a tera z jak może to będzie robil wszystko, bo widział jak sie męcze
a ja narzekałam:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Gaja godzine tygodniowo? to surowy tata :-p Tak,super niania tez twierdzi,ze jak ma sie dzieci to sie trzeba nimi zajmowac ale..........:sorry2: no halo caly dzien bawic sie z dziecmi,czytac grac itp:confused: mi rodzice swojego czasu w ogole nie poswiecali,oczywiscie nie twierdze,ze to fajnie,ale teraz ta moda na wychowywanie to taka ...niewiadomo jaka :-D kiedys to ja mialam swoje zajecia,latem podworko,kolezanki...kiedys nie bylo komputerow i dzieci byly inne,ot co.
A teraz? nie Ty jedna ktora pozwalasz grac godzine dziennie to i tak maja jakis limit ...bo mysle,ze wiekszosc dzieci i tak spedza wiecej czasu przy kompach.Ostatnio czytalam ,ze w niemczech lecza juz uzaleznienie od komputera i ze to problem spoleczny porownywalny z alkoholizmem i narkomania :szok: ja jeszcze uzalezniona nie jestem :-D uzaleznieni to ludzie,ktorzy nie wyobrazaja sobie zycia bez internetu...a gdy nie moga z niego korzystac to zachowuja sie jak alkoholicy czy narkomani 'na odwyku'.
Eh...zagalopowalam sie...
Wlasnie ten maz szwagierki oferuje dzieciom cos w zamian? w sumie jak caly dzien go nie ma ,wraca z pracy to dziecmi moze sie zajac co nie?? ;-) my cale dnie siedzimy z dzieciakami(ja narazie z jednym :-p ale przez to to wiecznie czegos ode mnie chce) wiec doskonale Cie rozumiem,ze dajesz godzine bo to zawsze godzina SPOKOJU ;-)
Koniec wywodu...ja to nie umiem krotko i na temat:-D

Dzisiaj masakra dietowo...juz czuje sie jak swinka ,tyle co ja dzisiaj zjadlam to porazka jakas :no: ale ociepla sie...wyobrazcie sobie ,ze teraz jest cieplej niz o 12 w poludnie:baffled:

A!! dzieki za przepis....sprobuje i dam znaka jak wyszlo ;)

reklama
Motylku to jeszcze Twój mąż Cię nie widział? Śliczny pyszczuś masz, zgubimy kilka kg i bedą z nas laski jak te wszystkie, co z nami piszą!
Ja jutro planuję położyć farbę w piance brąz jasny, który wychodzi ciemny a w piątek może uda mi się ściąć włosy.
popracowałam na działce, zjadłam 2 kalarepki, 2 jajka, trochę owsianki rano i 4 plasterki szynki do tego zumba, i gdyby tak było codziennie, to w lipcu ważę 6 kg mniej :-D No ale tak pięknie to pewnie nie będzie....
Dorota - no widzisz!cuda się zdarzają :-D Ślicznie wyglądasz!
Gaja jutro piekę Twoje ciasto, piekłam już podobny keks teraz spróbuję tego :)

Do góry