reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

dzień dobry!
szczęsliwe dziecko to wyspane dziecko a szczesliwa mamusia to..też wyspana mamusia a dziś niekoniecznie bo po 5 mały wstal i bił sobie brawo :sorry::sorry::sorry:

na śniadanie dziś rozpusta - sama nie wiem czemu ? może do obiadu dam rade bez podjadania, wkońcu wszędzie trąbią, że śniadanie to podstawa - 2 jajka na miękko - wyszły na pół twardo :/ ale zjadłam tylko żółtka :p i 2 kromeczki chleba z otrębami cienko posmarowanych serkiem light śmietankowym:sorry::sorry:

kurcze, musze ugotowac małemu zupe ale nie mam wody już butelkowej, musiałabym dać mu na kranowie a i tiu lipa bo mam już stary filtr w dzbanku ( 2 mc nie wymieniany:confused2: bo ciągle czasu brak :/ ) więc byłaby strikte z kranu, myślicie, żeby ugotować na takiej ? wiem, świruje no.. ale mam strasznie twardą wode:confused2::confused2: no i nie pił nigdy takiej ( przegotowanej ofkors :p )

Toxi moje dziecko wygląda na roczne!!!! i wszyscy tak myślą, ale po kim ma być mały jak ja mam 175 cm?? przejmowałam sie tym przedtem, bo wszyscy tylko, że duży i w ogóle ale teraz mam to gdzieś, mówie jak coś" a po kim ma być mały? wole żeby był wysoki ( przystojny itp :p ) niż jak karzełek :p " i to zamyka im usta bo zazwyczaj odzywaja sie ci, którzy maja malutkie dzieci, takie porównywanie jest chore!!!!!!!!!!! wazne żeby dziecko zdrowe było! mój póki co ma alergie na gluten:-(, seler, pietruszke, pora ( te nie są duże pare suchych placków na brzuchu / klatce, rączkach, nie swędzą ) i najsilniejsza na zielony groszek :confused2::confused2: jakaś masakra bo nigdy bym nie przypuszczała, że może mieć a on sie wrodził w wujków z mojej strony:szok::szok: w hurtowniach nie patrzyłam..tzn jakis selgros czy coś to tak, ale nie mam po drodze.. ja myslę, że on nie je bo mu te jedynki idą wczoraj aż nurofen poszedł w ruch:sorry: a co do pieczenia to ja sie tak relaksuje bo jestem sama:-D:-D a kiedyś nic nie umiałam i nic nie robiłam, to przyszlo z czasem.... &&&&&&&&&&& za Maksia, co za lekarze!! dawaj mu dużo pić i może kup mu jakis lakcid baby czy coś takiego żeb y się nie odwodnił!!!!!! no podjadłaś wczoraj za 2 dni :sorry::sorry::sorry::sorry: postaraj się więcej tak nie jeść, może suszone owoce lepsze?

Edysiek - miłego! zaglądaj ;-) a ja ruskie lubie z cebulką ,

Alusia - hej :-) fajne to, ale pamiętaj, że musisz sie sama pilnować co i jak! dostaniesz "tylko" plan diety .. o ile dobrze doczytałam ;P

edit: Alusia a może http://www.grupakrwi.info.pl/ ?? może tu jest problem ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam,
odstawiłam Olkę do przedszkola, Maks zajada razowca z pasztetką a ja mam chwilkę:tak:
Ja na śniadanko ugotowałam kalafiorka sobie i zjadłam ze skibką razowca:-D Czuję sie pełna a kalafiora raptem 4 różyczki były ale napycha nie ma co byle by mnie bebechy nie rozbolały bo wzdymający jest:dry:

Póxniej do koleżanki na ploty idę a poćwiczę jak wrócę i młody spać pójdzie:tak:

W tamten weekend zafundowałam sobie oczyszczającą. Dobrze mi to zrobiło, w ten weekend też by się przydało, ale grill mi sie szykuje, a moja siła woli jest minusowa po prostu. :(

dzień dobry. :)

Dzwoniłam rano do pediatry, powiedziała, że na razie nie może mu antybiotyku przepisać, ani żadnych silniejszych leków bo wyników badań krwi jeszcze nie ma. Próbke jego krwi do alergologa wysłali żeby sprawdzić czy to nie jest alergiczne. W tym czasie mokre ręczniki mam położyć na grzejnikach i co 6 godzin moge dawać mu czopka, paracetamol. I nawet łyżeczką mam mu dawać herbatke. Dziś troche lepiej się czuje chyba, bo bawi się ładnie. Ale jak ja go na siłe usypiam przy każdej okazji. : P Sen też dużo daje. :) Mam nadzieje, że mu nie długo przejdzie.

Edysiek, ja jak moja mama mi kupiła simsy 2, nowość to wtedy była, ja dopiero co komputer dostałam, to też wstawałam wcześniej i przed szkołą grałam. :D

Alusia, mój Maksio co nie które rzeczy nosi na 80. : P na lato mu kupuje na 80-86. : P Ale dzieci są różne i najważniejsze, żeby były zdrowe. Mój brat ma dwie córeczki, i jedna i druga nie są wcale do siebie podobne. Młodsza jest wysoka, grubiutka, starsza jeszcze wyżsża i chudzielec, i obie noszą ten sam rozmiar. :D Choć różnia dwóch lat jest między nimi. :D

Mateuszkowa, najważniejsze jest zdrowie dziecka a nie jakie duże jest. Nie ważne jakie jest dziecko, dla rodziców i tak jest najpiękniejsze i najcudowniejsze na całym świecie. :) W bloku mojej mamy takie młode małżeństwo mieszka i raz nas zaczepili i o Maksia mi się pytali ile ma, itd. jak usłyszeli, że 5 miesięcy to nie wierzyli, że taki wielki jest na 5 miesięcy, a ich synek nosi na 62 ubranka, przynajmniej miesiąc temu nosił, a półtora miesiąca od mojego młodego starszy jest. Ale takie halo zrobi, że hej. Bez sensu. Najważniejsze jest zdrowie. Poza tym mój Maksio urodził się już wielki. Długi aż taki nie był bo 53 cm miał, ale za to 4 kg ważył. :D
Myślę, że z przegotowaną nie będzie problemu, ja mojemu małemu przegotowaną wodę daje do picia. : P

Gaja, mi by się nie chciało rano gotować. :D Ja musze mieć zawsze płatki i mleko, nawet kanapek nie chce mi sie robić.. :D Ale ze mnie leń ostatnio.

No wczoraj zjadłam za 2 dni ponad nawet. : P Ale to chyba z nerwów. Właśnie sobie kawe zrobiłam, a Maksio sam z siebie zasnął. Cieszy mnie to bardzo.

Toxi, dzieki zupka już ugotowana dawno :sorry2::sorry2: móje dziecko uskutecznia juz 2 drzemke!:szok::szok::szok: i śpi już ponad godzine.. szok .. ?? czekam az wstanie i idziemy na spacer bo siedze i sie nudze i paluszki podjadłam :/ a to jest syf przecież :/

chyba nagotuje sobie dziś buraków i zjem takie hehe:-D:-D:-D

ciocia_klocia - najważniejsza silna wola i motywacja chociaż sama wiem, że bywa z tym ciezko :sorry2::sorry2:

myśle, że jakaś piers kurczakowa na grillu zrobiona jest ok :-)
kiełbasy bym odpuściła bo nie jestem przekonana że są takie dietetyczne :p

no i jak dla mnie wszelkie sosy odpadają, no odrobinkę musztardy, keczupu ale nic więcej :sorry::sorry:

jak dietka to dietka, jak sie pofolguje to zaraz się znajdzie w kolejnym dniu jakies odstępstwo i pojdzie samo dalej.. a tu goloneczka a tu sosiki zawiesiste a tu cos jeszcze.. :sorry::sorry:

Dziewczyny nie mowcie o grilu bo mnie aż trżęsie jak sobie pomyśle ;))) :)))
Ja na śniadanie zjadłam musli z jogurtem a teraz jem ciemny chlebek z łososiem :)) ;)) a na obiadek sałatke sobie zrobie :)) ;))

No niestety, tak to jest z tym folgowaniem. Postaram się być silna, może dam radę. :)
Ale ciemny chlebek z łososiem też brzmi pysznie i o wiele bardziej zdrowo! :-D

reklama
Alusia jak synek ? Ja tam tak za łososiem nie przepadam, mogę zjeść surowego / wędzonego ale osobno ewentualnie w salatce, za to mój maż.. jakies pasty rybne i inne bleeeeeeeeeeeee :p

ja niestety już w domu bo mały zaczał ryczeć na polu :szok:co jest dziwne, przyszliśmy do domu, i poszedł w kimono :szok::szok:

zjadłam zająca małego z czekolady, masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok:

dziewczyny gdzie jesteście ???

ja zjadłam 6 kiwi :dry: i pije 2 dzban zielonej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry