reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Pchełka tutaj masz różne diety i jadłospisy Dieta 1200 kalorii.pdf - Diety - misiaczek69 - Chomikuj.pl
i tutaj troszke przepisy na obiad w diecie 1000kcal - Odżywianie - Forum Vitalia.pl
Ja też ogólnie bazuję na piersi z kurczaka. Z tym, że ja nie jem gotowanej, tylko grilowaną. Jak robię kotlety panierowane dla rodzinki, to swój kawałek też przyprawiam i potem na patelnię teflonową daję kilka kropel oleju ( może być jedna łyżeczka) na tym lekko posmażam, przykrywam i jeszczę chwilę duszę.
Albo robię pierś z warzywami, kroję w kosteczkę i podduszam na patelni. Potem wrzucam do tego warzywka, albo mrożone albo z puszki ( ja uzywam dużo kukurydzy do wszystkiego). Takie obiady jemy wszyscy. Ja mimo wszystko używam oleju (tyle, że dobrego), łyżka oleju na całą patelnię, to nie takie straszne. A jednak takie duszone piersi smakują dużo lepiej od gotowanych. Do tego zwykle zjadam pół woreczka ryżu brązowego lub kaszy. No i jakaś suróweczka lub ogórki konserwowe.
No i jeszcze pieczoną. Piekę całego kuraka w piekarniku i zjadam potem tylko piersi.
No i jeszcze zupy jarzynowe. Często gotuję na skrzydłach z indyka, które potem mam dla siebie na obiad.
Jak robie spagetti dla rodzinki, to ja jem tylko makaron z sosem Kalkulator kalorii - Sos do spaghetti (ŁOWICZ) 100g to tylko 85 kcal.
Moga być tez kopytka. 10 sztuk to jakieś 250 kalorii, więc nie tak dużo. Do tego surówka z kiszonej kapusty.
Albo pierogi ruskie 6 sztuk to 330 kalorii.
Ważne, żeby to co jesz było smaczne. Nie zmuszaj się do czegoś co Ci nie smakuję, bo myślę, że na takiej diecie długo nie wytrzymasz.
Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę, a teraz zmykam do pracy ;-)

reklama
Hej dziewczyny!
Ja urodziłam 3 miesiące temu i mimo diety i ćwiczeń (od czasu do czasu bo zawsze go mało) mam do zrzucenia jeszcze 10 kg :/ co robić? może jakaś bielizna uciskowa? tylko czy to jest wygodne? znacie coś co mi pomoze?

Cześć Dziewczyny :)
Moge do Was dołączyć?
Waże 76kg przy wzrośćie 170cm. Jestem pod dwoch ciążach. Największy problem nan z brzuchem, boczkami i udami. Od wczoraj chodze na rolletic i od dzisiaj jestem na dukanie.
Mam 20kg do zrzucenia.
Myśliscie ze ile czasu mi to zajmnie?

Cześc dziewczyny :)
Karlen Alusia super że jesteście z nami.
Karlen ja po porodzie córci nosiłam wyszczuplający gorset i byłam z niego mega zadowolona.
Alusia, mi zrzucenie 20 kg zajęło prawie 5 miesięcy.

Uciekam do pracy,
miłego dnia :)

edysiek super dziekuje ci
zaraz bede studiowac te stronki
a teraz jestem tak głodna ze jem własnie jabłko :zawstydzona/y:
i popijam mineralna hehe

fajnie ze dołaczyły "nowe " dziewczyny
trzymam za wszystkie kciuki :tak:

ma ktoras moze przepis jak oduczyc dziecko prawie 2 letnie rozbierania sie :szok::eek:

moja mała jak tylko zostaje sama (jak idzie spac na noc i w południe na drzemke )

to rozbiera sie do naga włacznie z pampersem :wściekła/y:
nieraz wytrzyma a nieraz wszystko obsikane albo obsra....
nie daje rady juz
zaczelismy kupowac jej pampersy do spania te oryginalne pampersa majtki
ale nauczyla sie i rozwywa boczki :wściekła/y:
a jak rano wchodze do niej po nocy to lata taki golas mały w te i spowrotem cała az sina z zimna :-((
boje sie ze w koncu zapalenia płuc dostanie
wszystkie cuchy ma powyciagane (bo jakos sie musi dziecie rozebrac )

masakra ....

A ten gorset to jakiejś konkretnej firmy? Bo szukałam w necie, i znalazłam mnóóóstwo różnych... :baffled: A z tego co się orientowałam to są dość drogie więc szkoda mi wydawać kasy na coś co mi odradzicie...

Czesc dziewczyny .Niebylo mnie troszke ,ale mam neta na lim. wiec korzystam teraz malo ,niestety tak do konca miesiaca .Trzymam kciuki za odchudzajace sie ,bo sama to narazie nie wchodze na wage.Pchelka moja kumpela miala tez problem z cora bo sie rozbierala ,to zaczeli jej zaszywac w bodziaku zamek przy szyi i po problemie .papa

Hejka,
Nie pamiętam jakiej firmy, to była taki gorset pod biust - dla karmiącej, ale chyba nie znanej firmy bo zakładam, że szkoda by mi było kasy na taki...

U mnie dietka wczoraj ok, dzis zobaczymy, poranek przywitałam @ więc moja chęć do życia i miłość do ojczyzny są dalekie od ideału. Walczę dziś z praniem, własnie leci 3, jeszcze pewnie ze 2. po południu przesyłki do zrobienia, zdjęcia do przyszykowania i 24 aukcje do wystawienia. a wieczorem druga tura prasowania...już się cieszę...
pojutrze ważenie, ciekawe co mi wykaże przy @...no i po tym cholernym zwariowanym weekendzie...

miłego dnia ;-)

reklama
heja i ja sie witam
dzis zmno na dworze jak cholercia :baffled:
dziewczyny co ile dni sie wazycie ??
ja warzyłam sie w poniedziałek waga byla 58,3
a dzis sie warzyłam po sniadanku i waga 57,5
ale to chyba nie mozliwe aby schydnac przez niecałe 3 dni 800 gr :szok:
lece obiadek konczyc

i mam jeszcze pokrowce od materaca do prania sa 2
wielkie jak cholera i niewiem czy pralka to wytrzyma :baffled:
ostatnio kupiłam posciel piekne czerwono pomaranczowe wzory ale .....

tak m pofarbowała pokrowce od materaca ze wygladaja jak by miały 300 lat :angry:

Do góry