reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kolka-zmora znana nam wszystkim

Biorąc pod uwagę że polskie Bobotic to praktycznie to samo co sab simplex, na nim pisze iż dzieciom od 28 dnia życia podajemy 4 razy dziennie po 8 kropli.
Ta dawka na ss jest trochę duża - warto skonsulować z pediatrą, aby organizm nie przyzwyczaił się do leku i sam nie umiał wydalac gazów

reklama
Ja juz nie wiem co robić Małą wpadła w taki szał że sie o mało sina nie zrobiła nic nie pomaga!!!nie chce jeść juz 6 godzin...poddaje sie robie butle jak nie będzie chciała jeść to jadę z nią na pogotowie

Z łaski zjadła z butelki 90 ml...ja już nie mam siły na tą kolkę-on nie płacze a się drze niemożliwie:no::no::no: już mi teściowa nawet powiedziała żebym do Polski przyjechała i Małej badania porobiła po tym jak przez skypa słyszała jej koncert...

Princess
przykro mi słyszec że tak się męczycie-dla pocieszenia powiem ,że chyba każda mama dziecka z kolką to samo przechodzi-moja milkła na sekundy podczas wisków tylko dlatego ,ze brakło jej powietrza:baffled:,tak było na samym początku-potem zawsze zwracałam uwage na dietę i podawałam jej infacol + herbatki na trawienie -teraz ciężko mi jest powiedziec czy kolki wciąż jej dokuczją-tak mało płacze:-)
jeśli tylko przybiera na wadze-to głowa do góry:rofl2:-wszystko z nią w porządku-po prostu układ sie jeszcze nie rozwinął prawidłowo-na wszystko przyjdzie pora-a Tobie kochana życzę odwagi-w Polsce nic innego Ci nie powiedzą-poczytaj w necie na temat kolek-i sama zobaczysz:happy:

dziewczyny mam pytanie-właśnie doszedł do mnie z Polski Espumisam ale teściowa nie włożyła ulotki z dawkowaniem a w necie jakoś niejasno jest napisane.Ile kropelek podaje sie Maluszkom???

"Niemowlęta powyżej 1 miesiąca życia 20 kropli na dobę- 2x po 10 kropli lub 4 xpo 5. Należy podac do butelki z mlekiem lub na łyżeczce przed lub po karmieniu":tak::tak::tak:tyle w polskiej ulotce:)

Biorąc pod uwagę że polskie Bobotic to praktycznie to samo co sab simplex, na nim pisze iż dzieciom od 28 dnia życia podajemy 4 razy dziennie po 8 kropli.
Ta dawka na ss jest trochę duża - warto skonsulować z pediatrą, aby organizm nie przyzwyczaił się do leku i sam nie umiał wydalac gazów

Ja podaję Sab... ale mam wątpliwości co do tych 15 kropel. Poza tym jak odstawiłam w sobotę bo mi się wydawało, że małej to niepotrzebne to było dorcie przez ok 8 godzin:szok: Dzisiaj też dawałam co drugie karmienie i znowu darcie a wczoraj już był spokój. Boję się, że takie duże dawki mogą jej zaszkodzić?? No i ztym wydalaniem gazów to też nie pomyślałam...?

reklama
to ja w ogole jakas dziwna jestem bo zgodnie z poleceniem pediatry daje 4 razy dziennie 3 krople. A wydaje mi sie ze pomoglo...

Do góry