reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kolka-zmora znana nam wszystkim

Biorąc pod uwagę że polskie Bobotic to praktycznie to samo co sab simplex, na nim pisze iż dzieciom od 28 dnia życia podajemy 4 razy dziennie po 8 kropli.
Ta dawka na ss jest trochę duża - warto skonsulować z pediatrą, aby organizm nie przyzwyczaił się do leku i sam nie umiał wydalac gazów

reklama
Ja juz nie wiem co robić Małą wpadła w taki szał że sie o mało sina nie zrobiła nic nie pomaga!!!nie chce jeść juz 6 godzin...poddaje sie robie butle jak nie będzie chciała jeść to jadę z nią na pogotowie

Z łaski zjadła z butelki 90 ml...ja już nie mam siły na tą kolkę-on nie płacze a się drze niemożliwie:no::no::no: już mi teściowa nawet powiedziała żebym do Polski przyjechała i Małej badania porobiła po tym jak przez skypa słyszała jej koncert...

Princess
przykro mi słyszec że tak się męczycie-dla pocieszenia powiem ,że chyba każda mama dziecka z kolką to samo przechodzi-moja milkła na sekundy podczas wisków tylko dlatego ,ze brakło jej powietrza:baffled:,tak było na samym początku-potem zawsze zwracałam uwage na dietę i podawałam jej infacol + herbatki na trawienie -teraz ciężko mi jest powiedziec czy kolki wciąż jej dokuczją-tak mało płacze:-)
jeśli tylko przybiera na wadze-to głowa do góry:rofl2:-wszystko z nią w porządku-po prostu układ sie jeszcze nie rozwinął prawidłowo-na wszystko przyjdzie pora-a Tobie kochana życzę odwagi-w Polsce nic innego Ci nie powiedzą-poczytaj w necie na temat kolek-i sama zobaczysz:happy:

dziewczyny mam pytanie-właśnie doszedł do mnie z Polski Espumisam ale teściowa nie włożyła ulotki z dawkowaniem a w necie jakoś niejasno jest napisane.Ile kropelek podaje sie Maluszkom???

"Niemowlęta powyżej 1 miesiąca życia 20 kropli na dobę- 2x po 10 kropli lub 4 xpo 5. Należy podac do butelki z mlekiem lub na łyżeczce przed lub po karmieniu":tak::tak::tak:tyle w polskiej ulotce:)

Biorąc pod uwagę że polskie Bobotic to praktycznie to samo co sab simplex, na nim pisze iż dzieciom od 28 dnia życia podajemy 4 razy dziennie po 8 kropli.
Ta dawka na ss jest trochę duża - warto skonsulować z pediatrą, aby organizm nie przyzwyczaił się do leku i sam nie umiał wydalac gazów

Ja podaję Sab... ale mam wątpliwości co do tych 15 kropel. Poza tym jak odstawiłam w sobotę bo mi się wydawało, że małej to niepotrzebne to było dorcie przez ok 8 godzin:szok: Dzisiaj też dawałam co drugie karmienie i znowu darcie a wczoraj już był spokój. Boję się, że takie duże dawki mogą jej zaszkodzić?? No i ztym wydalaniem gazów to też nie pomyślałam...?

reklama
to ja w ogole jakas dziwna jestem bo zgodnie z poleceniem pediatry daje 4 razy dziennie 3 krople. A wydaje mi sie ze pomoglo...

Do góry