reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

elżbieta79 hejka ;)
nataluniu starsza miała dwa latka jak się urodziły bliźniaczki. Ale taki stan jak Ci opisywałam minął dość szybko, to że kuzynki nie było w domu, bo pojechała rodzić no i tam w szpitalu trzy dni leżała to bardzo dobrze zniosła, aż wszyscy w szoku byli, bo to taka mała przylepa hehe

reklama
Natalia- będzie dobrze, Zuzia to bardzo mądra dziewczynka, zobaczysz wszystko się ułoży i za siostrą świata nie będzie widziała ale to pewnie troszku potrwa bo tak jak piszesz to jednak duża zmiana dla dziecka, tymbardziej ,że była przecież jedna, najważniejsza i rodzice byli tylko dla niej. Coś mi się wydaje,że Zu szybciej do tego przywyknie niż Ty, bo będziesz miała na głowie dwie córy i każdej będzie trzeba poświęcić odpowiednią ilość czasu i siebie a wiadomo,że mąż też chce żony i trochę uwagi... No a o sobie pewnie będziesz myśleć na końcu ;-)
Nie mogę się doczekać Twojego 'pęknięcia" i zapowiadam,że się wproszę z Olą coby Twoją córcię zobaczyć:tak:

Ela- no właśnie tak to jest,że radzimy bo musimy i już. Podziwiam Cię :-) a tak przy okazji to między mną a młodszym bratem jest taka sama różnica wieku jak między Twoją Paulinką a Mają ale ja nie byłam grzeczna.....byłam tak zazdrosna,że z domu rodzicom nawiewałam....aż mama musiała mnie przekupić spacerek po parku i lodami :zawstydzona/y:

A moja Ola ma dziś w żłobku zdjęcia na pocztówki świąteczne i nie mogę się już ich doczekać,żeby babci wysłać w prezenci bo zobaczy wnusię dopiero za 3 miesiące...

Aniu - nie musisz czekać mojego "pęknięcia" bo i wcześniej możecie z Olą nas odwiedzić ;) Ale pewnie teraz nam nie wyjdzie spotkanie, bo przygotowania do świąt idą pełną parą, później sylwester, drugie święta i zaraz będę rodzić...
Ale powiem Ci, że między mną a Anetą są 4 lata różnicy i byłam zazdrosna. Żeby skupić uwagę na sobie przebierałam się w sukienki mamy i welon ślubny ;-) ale to szybko minęło :)

Zuzia miała takie zdjęcia na Wielkanoc, teraz niestety nie załapałyśmy się (moja mama jest nauczycielką w szkole podstawowej więc uczestniczymy w takich akcjach jak zdjęcia). Ale to naprawdę świetna pamiątka :) A jak z przedszkolem? Też do krasnoludków czy gdzieś indziej? U nas Zu będzie chodzić do Ogrodniczek, bo w Ogrodniczkach pracujemy i łatwiej nam będzie ją zawozić i odbierać.

hej dziewczyny wpadłam pochwalić sie ze dziś robilam test sa 2 krechy :) teraz szukam lekarza najlepiej co by pracował w szpitalu i na nfz przyjmowal :/ ale mam wymagania :D :p ale niestety ciezko z kasa a prywatne wizyty sa drogie :(

Aniu - nie musisz czekać mojego "pęknięcia" bo i wcześniej możecie z Olą nas odwiedzić ;) Ale pewnie teraz nam nie wyjdzie spotkanie, bo przygotowania do świąt idą pełną parą, później sylwester, drugie święta i zaraz będę rodzić...
Ale powiem Ci, że między mną a Anetą są 4 lata różnicy i byłam zazdrosna. Żeby skupić uwagę na sobie przebierałam się w sukienki mamy i welon ślubny ;-) ale to szybko minęło :)

Zuzia miała takie zdjęcia na Wielkanoc, teraz niestety nie załapałyśmy się (moja mama jest nauczycielką w szkole podstawowej więc uczestniczymy w takich akcjach jak zdjęcia). Ale to naprawdę świetna pamiątka :) A jak z przedszkolem? Też do krasnoludków czy gdzieś indziej? U nas Zu będzie chodzić do Ogrodniczek, bo w Ogrodniczkach pracujemy i łatwiej nam będzie ją zawozić i odbierać.

Odwiedzimy Was już po porodzie ;-)

Tak się z Maćkiem zastanawiamy ciągle ale raczej pójdzie do państwowego przedszkola, koło naszego bloku . Powiem tak, Krasnoludki są supwer i naprawdę jestem zadowolona z opieki i widzę ,że Ola też uwielbia swoje ciocie ale brakuje mi tak normalnego placu zabaw. Tam nie ma nic tylko kawałek chodnika przy ulicy, który został odgrodzony siatką, postawili piaskownicę i już, A na spacery chodzą na działki i latem to spoko bo dzieciaki się bawią w trawie i biegają ale wiadomo,że póki dojść i wrócić to trochę czasu zejdzie. Sama nie wiem tak do końca co robić ale myślę,że takie przedszkole z fajnym placem zabaw to bardzo ważna sprawa, no i te przedszkole do którego Olę chcę wysłać ma dobrą opinię, wyremontowane jest i z nowym placem zabaw właśnie. Zobaczymy co czas przyniesie....

Odpoczywaj Natalia ile się da a na święta niech wszyscy inni wszystko robią a Ty odpoczywaj i odpoczywaj i podpoczywaj :-D

hej dziewczyny wpadłam pochwalić sie ze dziś robilam test sa 2 krechy :) teraz szukam lekarza najlepiej co by pracował w szpitalu i na nfz przyjmowal :/ ale mam wymagania :D :p ale niestety ciezko z kasa a prywatne wizyty sa drogie :(

SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratuluję i trzymam kciuki za Was!!!!!

Patrzę,że tylko ja z listopadówek się ociągam.... hehehehehehe:rofl2:

KASIULA- gratulacje! świetna wiadomość :-) ja mogę jedynie polecić Przepieścia prowadził mnie jak leżałam na patologii, kompetentny gość przyjmuje na NFZ i ma prywatną praktykę.

Gratulacje!
W Bocianie też przyjmują na NFZ - tylko niestety trzeba poczekać... A z tego co wiem to i Lemancewicz i Pietrzycki pracują w Bocianie i w USK
Odwiedzimy Was już po porodzie ;-)

Tak się z Maćkiem zastanawiamy ciągle ale raczej pójdzie do państwowego przedszkola, koło naszego bloku . Powiem tak, Krasnoludki są supwer i naprawdę jestem zadowolona z opieki i widzę ,że Ola też uwielbia swoje ciocie ale brakuje mi tak normalnego placu zabaw. Tam nie ma nic tylko kawałek chodnika przy ulicy, który został odgrodzony siatką, postawili piaskownicę i już, A na spacery chodzą na działki i latem to spoko bo dzieciaki się bawią w trawie i biegają ale wiadomo,że póki dojść i wrócić to trochę czasu zejdzie. Sama nie wiem tak do końca co robić ale myślę,że takie przedszkole z fajnym placem zabaw to bardzo ważna sprawa, no i te przedszkole do którego Olę chcę wysłać ma dobrą opinię, wyremontowane jest i z nowym placem zabaw właśnie. Zobaczymy co czas przyniesie....

Odpoczywaj Natalia ile się da a na święta niech wszyscy inni wszystko robią a Ty odpoczywaj i odpoczywaj i podpoczywaj :-D

Wiesz, i tak Łukasz odciąża mnie jak może, a jak tylko coś zaczynam robić to zaraz mam nakaz odpoczywania. Fakt faktem mam od czasu do czasu mocniejsze skurcze i kłucia w dole. Wiem, że z Zuzią też to miałam, ale nie pamietam w którym miesiącu ;) Najgorsze jest wchodzenie po schodach. Resztę da się przeżyć ;P Najgorsze jest wkładanie butów i skarpetek. Brzuch mam malutki w porównaniu do brzucha z Zu, ale mimo wszystko ciężko jest się nachylić i założyć buty.

kasiiulla gratulacje , ale fajnie :-)
aniamcek Ty się ociągasz hahah a co ja mam powiedzieć...Oliś we wtorek 4 latka kończy ;-)
Natalunia.......fajna taka mała róznica wieku....będzie oki...

Ja to już wygodna się zrobiłam...............drugie............ech............nie ahahah Oliś samodzilen, dogadasz się , w nocy śpi...........dobrze mi
Ale jak patrzę na ciężarnei w sklepie abo na maleństwa to mi się chce ale przez w chwilę hi hi....a potem przypominam sobie że mi dobrze :-Dtylko nie wiem czy Olisiowi...............:baffled:

reklama
kasiiulla gratulacje , ale fajnie :-)
aniamcek Ty się ociągasz hahah a co ja mam powiedzieć...Oliś we wtorek 4 latka kończy ;-)
Natalunia.......fajna taka mała róznica wieku....będzie oki...

Ja to już wygodna się zrobiłam...............drugie............ech............nie ahahah Oliś samodzilen, dogadasz się , w nocy śpi...........dobrze mi
Ale jak patrzę na ciężarnei w sklepie abo na maleństwa to mi się chce ale przez w chwilę hi hi....a potem przypominam sobie że mi dobrze :-Dtylko nie wiem czy Olisiowi...............:baffled:

Estera- no właśnie coś w tym jest :)))) dobrze Cię rozumiem hehehe: tak jak u mnie Olka już lepiej śpi,coraz częściej całe już noce, zaczynam ją rozumieć;-) i czuję się taka wolniejsza i jak myślę o nastęnym dzidziusiu i o tych nieprzespanych nocach, tym strachu ( bo Ola naprawdę mi czadu dawała) to jakoś tak nie bardzo chętna jestem... no ale jak słyszę o kolejnych zaciążonych i w pracy koleżanki w ciąży z drugim maleństwem to tak sobie myślę,że może ja po prostu jestem leniwa:confused: albo jakaś egoistyczna jestem:eek: bo tak tylko o sobie i o sobie... a Ola to gdzie?? może by chciała brata albo siostrę??? no ale wtedy zastanawiam się ,że może w cale tak nie jest i jedynakowi też jest dobrze bo cała mama dla niej.... ech w tym temacie to najnormalniej głupia jestem...

Do góry