reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Natalia super że dobrze się czujesz. Odpoczywaj (choć przy 2latce to trudne) i zbieraj siły na później, bo będą potrzebne. Z dwójką nie jest tak łatwo. No chyba że trafi Ci się aniołek. A w ogóle to wiesz co będzie chłopczyk czy dziewczynka?
A Majeczka coraz fajniejsza. W nocy śpi juz całkiem ładnie a w dzień to ma 2 drzemki ok 50 min. Nie chce spać na spacerach, nawet w chuście nie bardzo chce siedzieć. Najlepiej na rękach. No ale dajemy radę.
Pozdrwiam.

reklama
U nas druga dziewczynka :)

Teraz u mojej przyjaciółki urodził się drugi synek. Między jednym a drugim jest 1,5 roku różnicy. Starszy jest tak zazdrosny, że bije małego. Pocieszam się, że Zuzia jest starsza i więcej rozumie. Teraz stała się taka "mamowa", że nie odpuszcza mnie nawet na krok.

U nas druga dziewczynka :)

Teraz u mojej przyjaciółki urodził się drugi synek. Między jednym a drugim jest 1,5 roku różnicy. Starszy jest tak zazdrosny, że bije małego. Pocieszam się, że Zuzia jest starsza i więcej rozumie. Teraz stała się taka "mamowa", że nie odpuszcza mnie nawet na krok.

Natalia, super,że dziewczynka!!! Też bym chciała drugą dziewczynkę... No ale póki co to nie mam odwagi próbować hehehehe:-D

A co do zazdrości to różnie bywa, ja to straszna zazdrośnica byłam o braci a różnica wieku to 4 i 9 lat, a co tu dopiero takim maluszkom się dziwić ?

Natalunia że nosisz w brzuszku dziewuszkę :-) gratuluję! żeby mi ktoś zagwarantował że druga będzie dziewczynka, to od zaraz mogłabym się starać :-D ale na razie się wstrzymujemy, mamy jeszcze trochę czasu :tak:

Mam nadzieję że Zuzia szybko zaakceptuje siostrzyczkę, naszym znajomym pod koniec Września urodziła się córeczka, a starszy synek jest z 21 stycznia 2010r. i też jest przeraźliwie zazdrosny, budzi się w nocy z krzykiem, cały czas chce na ręce, ale podejrzewam że szybko przejdzie, w końcu dzieciaczki są bardzo mądre i szybko pojmą że młodsze rodzeństwo to żadna konkurencja tylko kompan :tak:

Natalunia że nosisz w brzuszku dziewuszkę :-) gratuluję! żeby mi ktoś zagwarantował że druga będzie dziewczynka, to od zaraz mogłabym się starać :-D ale na razie się wstrzymujemy, mamy jeszcze trochę czasu :tak:

Mam nadzieję że Zuzia szybko zaakceptuje siostrzyczkę, naszym znajomym pod koniec Września urodziła się córeczka, a starszy synek jest z 21 stycznia 2010r. i też jest przeraźliwie zazdrosny, budzi się w nocy z krzykiem, cały czas chce na ręce, ale podejrzewam że szybko przejdzie, w końcu dzieciaczki są bardzo mądre i szybko pojmą że młodsze rodzeństwo to żadna konkurencja tylko kompan :tak:

Tak się zastanawiam czy większość mamusiek, które mają już małą córeczkę to chcą i drugą dziewuszkę, bo póki co to duża większość moich znajomych tak ma.... no i ja oczywiście też :-) i się śmieję do męża ,że jakby mi zagwaranował to chociażby i dzisiaj mogę... hehehehe;-) no ale w sumie czy chłopiec czy dziewczynka jakie to znaczenie. Oby zdrowe maluchy były i szczęśliwe !

Tak się zastanawiam czy większość mamusiek, które mają już małą córeczkę to chcą i drugą dziewuszkę, bo póki co to duża większość moich znajomych tak ma.... no i ja oczywiście też :-) i się śmieję do męża ,że jakby mi zagwaranował to chociażby i dzisiaj mogę... hehehehe;-) no ale w sumie czy chłopiec czy dziewczynka jakie to znaczenie. Oby zdrowe maluchy były i szczęśliwe !

Ja chciałam synka ;) Ale tak naprawdę to oby było zdrowe :)

Natali- to super ze Zuzia tak fajnie się przygotowywuje na przyjście siostrzyczki- a jednak.

u nas wszystko oki. Kacper nie nawidzi łózeczka swojego, bo ma szczebelki a on nie lubi być ograniczony, tak wiec śpi już w duzym łózku. i odtąd ja przesypiam całe noce, a nie tak jak wczesniej cigle do niego wstawalam, i wyjasniła sie przyczyna nocnego płaczu. po za tym zmienny jest- jest okres ze do rany przyłóż , a innym razem nie da się z nim wytrzymać (własnie po plecach mnie gryzie hehehe)
nocnik niestety juz znów odstawił, tylko coś mu teraz strzeliło do głowy i zaczął ssać smoka i to strasznie zaczął sie o niego upominać, czego wczesniej nie było. i chyba tyle .

U nas to samo było. Zu zasypiała u nas w sypialni, a kiedy próbowaliśmy odłożyć ją do łóżeczka -płakała. Dopiero jak postanowiliśmy ją ułożyć spać na wersalce, problem zniknął. Była przeszczęśliwa, że będzie spała "na dorosłym" łóżku i od tamtej pory nie ma problemu ani z zasypianiem ani ze spaniem. Ułożyliśmy z koca duży wałek, żeby nie spadła, ale mimo to zdarzyło się że razem z nim spadła z łóżka w nocy (3 razy się zdarzyło). Koc dodatkowo zamortyzował upadek.

No i zbliżają się 2 urodzinki Zuzi... Jak ten czas szybko leci... Zaraz druga córcia będzie z nami...

Hej dziewczyny!

Jak tam nasze listopadowe dwulatki? Jak udały się imprezy? U nas Zuzia po swoich urodzinach załapała jakieś przeziębienie i jeszcze się z nim zmagamy. Zuzia bardzo cieszyła się z tortu, świeczek, prezentów, ciągle kazała sobie śpiewać 100 lat ;)

reklama
Hej dziewczyny!

Jak tam nasze listopadowe dwulatki? Jak udały się imprezy? U nas Zuzia po swoich urodzinach załapała jakieś przeziębienie i jeszcze się z nim zmagamy. Zuzia bardzo cieszyła się z tortu, świeczek, prezentów, ciągle kazała sobie śpiewać 100 lat ;)

Cześć!
Szybko czas mija hehehe. Moja Ola właśnie wczoraj skończyła 2 latka ale impreza przeniesiona została na sobotę. Rano odśpiealiśmy z mężem sto lat naszej małaej a ona taka zaspana, widaćbyło że nie bardzo rozumiała o co nam chodzi :-) miała świetną minkę!

Buziaki dla Zuzi !!!!

Do góry