tak mnie naszło jak popatrzyłam na zdjęcie Oli jak była tuż po urodzeniu i na Wasze maluchy i przypomniałam sobie jak rok temu czekałyśmy na narodziny naszych krasnali....o matko jak ten czas szybko leci, szok normalnie, rok temu siedziałam juz w domku i się taczałam po pokojach bo o szybszym chodzeniu mowy nie było tak mi się wszystko rozchodziło )))) a teraz???? biegam jak szalona za Olą i zastanawiam się jak to możliwe,że ona tak szybko się zmienia i podziwiam,że taką mądralińską córkę udało mi się mieć na własność )))) hehehehe
reklama
Aniu, może do immunologa? Może jak zrobią testy immunologiczne to okaże się, że to nie alergia a coś innego?
Moja Zu boi się chodzić po upadku na twarz... Miała niesamowitego guza biedna... Teraz tylko za jedną rączkę, chyba że się puści to idzie. A byłaś pewna, że moja Zu będzie szybko chodzić a tu Ola ją wyprzedziła :-) Moja Zu łobuzuje za to i ciagle wywala wszysko z szuflad i szafek. ostatnie siągnięcia: jak chce spać, bierze za rękę i idzie najpierw do łazienki na kąpiel, a później, po zjedzeniu i ubraniu, bierze mnie za rękę i prowadzi do pokoju do spania ;-) Uwielbia robić na złość i "testować" rodziców.
jtaudul - to czekamy na wieści o płci :-) A na wieczór babski wybiorę się następnym razem. Wpiątek mam obronę w koncu, więc ten tydzień poświęcę na bardziej przyziemne sprawy ;-)
Moja Zu boi się chodzić po upadku na twarz... Miała niesamowitego guza biedna... Teraz tylko za jedną rączkę, chyba że się puści to idzie. A byłaś pewna, że moja Zu będzie szybko chodzić a tu Ola ją wyprzedziła :-) Moja Zu łobuzuje za to i ciagle wywala wszysko z szuflad i szafek. ostatnie siągnięcia: jak chce spać, bierze za rękę i idzie najpierw do łazienki na kąpiel, a później, po zjedzeniu i ubraniu, bierze mnie za rękę i prowadzi do pokoju do spania ;-) Uwielbia robić na złość i "testować" rodziców.
jtaudul - to czekamy na wieści o płci :-) A na wieczór babski wybiorę się następnym razem. Wpiątek mam obronę w koncu, więc ten tydzień poświęcę na bardziej przyziemne sprawy ;-)
filonka
Fanka BB :)
czesc Wam
zdrówka dla Waszych maluchów.
natali- zagłosowane. a to spryciula z Twojej Zuzy. tylko szkoda ze te poczatkowe sampdzielne chodzenie tak czasem żle sie kończy. 3 mam kciuki za obronę. ja naszczęcie juz mam to za sobą.
ANIAMACEK- TAK JAK PISZESZ :CZAS LECI NIE UBŁAGANIE
u nas teraz kryzys ząbkowy. mały strasznie to przechodzi, i to zawsze wieczorwmi i nocą, placze mi godzinami, masci nic nie dają.przelewa mi sie z placzu i zmeczenia na recach szok. nawet w poludniowe dzrezmki w ciagu godz potrafi kilka razy sie przebudzic z placzem.
zdrówka dla Waszych maluchów.
natali- zagłosowane. a to spryciula z Twojej Zuzy. tylko szkoda ze te poczatkowe sampdzielne chodzenie tak czasem żle sie kończy. 3 mam kciuki za obronę. ja naszczęcie juz mam to za sobą.
ANIAMACEK- TAK JAK PISZESZ :CZAS LECI NIE UBŁAGANIE
u nas teraz kryzys ząbkowy. mały strasznie to przechodzi, i to zawsze wieczorwmi i nocą, placze mi godzinami, masci nic nie dają.przelewa mi sie z placzu i zmeczenia na recach szok. nawet w poludniowe dzrezmki w ciagu godz potrafi kilka razy sie przebudzic z placzem.
jtaudul - to czekamy na wieści o płci :-) A na wieczór babski wybiorę się następnym razem. ;-)
Jestem już po badaniu.... podobno dziewczynka
Bardzo się cieszę że znam już płeć dziecka, ale najbardziej cieszę sięz faktu że wszystko się dobrze rozwija i jest zdrowe.
Termin mi się wydłużył o 5 dni więc teraz prawie na walentynki
Odnośnie ostatniego babskiego wieczoru... sam wieczór i nagrody były ok, ale film... 2,5 h totalnej porażki z Julią Roberts. Naprawdę przerost formy nad treścią, nudny był i tyle.
Pozdrawiam
e-stera
Fan(ka)
Hejka laski.Padam na nos, miałam dzisiaj dostawe i sie napracowałam.
jtaudul gratulacje dziewczynki no i oczywiscie największa radość ze dzieciątko zdrowe.Jak ja marzyłam o córeczce............a dzisiaj nie wybrażam sobie córeczki hihiihi
Oliwier szczęśliwy, ze chodzi do przedszkola.................recytuje wwierszyki, spiewa w domu piosenki.......cudo :-)
No i najważniejsze na razie nie choruje :-)
jtaudul gratulacje dziewczynki no i oczywiscie największa radość ze dzieciątko zdrowe.Jak ja marzyłam o córeczce............a dzisiaj nie wybrażam sobie córeczki hihiihi
Oliwier szczęśliwy, ze chodzi do przedszkola.................recytuje wwierszyki, spiewa w domu piosenki.......cudo :-)
No i najważniejsze na razie nie choruje :-)
Ostatnia edycja:
elżbieta79
mama Paulinki i Majeczki
A ja chciałam synka. A teraz nie wyobrażam sobie że nie mam córeczki. Dziewczynki są takie słodkie. Właściwie to mogłabym mieć i drugą córeczkę, kiedyś.
e-stera
Fan(ka)
Ja rodziłam na Warszawskiej i dla dziecka tylko potrzebowałam pieluch, chusteczek i kremu do pupci i ubranko na wyjscie.Ale to było prawie 3 lata temu ehehhe
Najlepiej sie zapytac w szkole rodzenia, to babeczki ci powiedza, bo są zorientowane
Najlepiej sie zapytac w szkole rodzenia, to babeczki ci powiedza, bo są zorientowane
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
w Gigancie dla maluszka pampersy, chusteczki, kremik i ubranko na wyjscie tak jak pisze estera
u nas czas leci jak szalony nie dawno Pawełek sie urodzil a juz biega jak szalony zaczał chodzic równo w 10 miesiecy swoje pierwsze kroczki zaliczyl zaraz rok mija szok !! impreze juz planuje powoli naszczescie Pawełek zdrowy wiec nie mamy co narzekac
u nas czas leci jak szalony nie dawno Pawełek sie urodzil a juz biega jak szalony zaczał chodzic równo w 10 miesiecy swoje pierwsze kroczki zaliczyl zaraz rok mija szok !! impreze juz planuje powoli naszczescie Pawełek zdrowy wiec nie mamy co narzekac
reklama
Jestem już po badaniu.... podobno dziewczynka
Bardzo się cieszę że znam już płeć dziecka, ale najbardziej cieszę sięz faktu że wszystko się dobrze rozwija i jest zdrowe.
Termin mi się wydłużył o 5 dni więc teraz prawie na walentynki
Odnośnie ostatniego babskiego wieczoru... sam wieczór i nagrody były ok, ale film... 2,5 h totalnej porażki z Julią Roberts. Naprawdę przerost formy nad treścią, nudny był i tyle.
Pozdrawiam
TO super że córeczka i najważniejsze, że wszystko ok :-)
A ja chciałam synka. A teraz nie wyobrażam sobie że nie mam córeczki. Dziewczynki są takie słodkie. Właściwie to mogłabym mieć i drugą córeczkę, kiedyś.
Ja chciałam synka, marzyłam o synku, bo u nas w rodzinie same baby... A tu - Zuzia ;-P Ale z mężem wcale nie obrazilibyśmy się gdyby druga córeczka była ;-)
Hej Dziewczyny
Czy mogłybyście mi powiedzieć co trzeba dla maluszka przygotować do szpitala - tzn czego wymaga Warszawska a czego Gigant..Nie mogę nigdzie znaleźć takiej listy. Będę wdzięczna za pomoc..
W szkole rodzenia jest lista. Jest na niej: pieluchy, chusteczki, kremik, a dla Ciebie: koszula do karmienia, staniki laktacyjne, podkłady, majtki jednorazowe, szlafrok, kapcie i zapakuj koniecznie z 2 butelki wody mineralnej, bo pić się chce jak się piersią karmi.
Moja Zu też już chodzi przemogła się i dosłownie biega! Nadal ma wampirze ząbki i gada jak najęta. Tak słowa powtarza, że głowa mała. A ja dzisiaj się obroniłam
Podziel się: