reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

tak mnie naszło jak popatrzyłam na zdjęcie Oli jak była tuż po urodzeniu i na Wasze maluchy i przypomniałam sobie jak rok temu czekałyśmy na narodziny naszych krasnali....o matko jak ten czas szybko leci, szok normalnie, rok temu siedziałam juz w domku i się taczałam po pokojach bo o szybszym chodzeniu mowy nie było tak mi się wszystko rozchodziło :))))) a teraz???? biegam jak szalona za Olą i zastanawiam się jak to możliwe,że ona tak szybko się zmienia i podziwiam,że taką mądralińską córkę udało mi się mieć na własność :))))) hehehehe

reklama
Aniu, może do immunologa? Może jak zrobią testy immunologiczne to okaże się, że to nie alergia a coś innego?
Moja Zu boi się chodzić po upadku na twarz... Miała niesamowitego guza biedna... Teraz tylko za jedną rączkę, chyba że się puści to idzie. A byłaś pewna, że moja Zu będzie szybko chodzić a tu Ola ją wyprzedziła :-) Moja Zu łobuzuje za to i ciagle wywala wszysko z szuflad i szafek. ostatnie siągnięcia: jak chce spać, bierze za rękę i idzie najpierw do łazienki na kąpiel, a później, po zjedzeniu i ubraniu, bierze mnie za rękę i prowadzi do pokoju do spania ;-) Uwielbia robić na złość i "testować" rodziców.

jtaudul - to czekamy na wieści o płci :-) A na wieczór babski wybiorę się następnym razem. Wpiątek mam obronę w koncu, więc ten tydzień poświęcę na bardziej przyziemne sprawy ;-)

czesc Wam
zdrówka dla Waszych maluchów.
natali- zagłosowane. a to spryciula z Twojej Zuzy. tylko szkoda ze te poczatkowe sampdzielne chodzenie tak czasem żle sie kończy. 3 mam kciuki za obronę. ja naszczęcie juz mam to za sobą.
ANIAMACEK- TAK JAK PISZESZ :CZAS LECI NIE UBŁAGANIE
u nas teraz kryzys ząbkowy. mały strasznie to przechodzi, i to zawsze wieczorwmi i nocą, placze mi godzinami, masci nic nie dają.przelewa mi sie z placzu i zmeczenia na recach szok. nawet w poludniowe dzrezmki w ciagu godz potrafi kilka razy sie przebudzic z placzem.

jtaudul - to czekamy na wieści o płci :-) A na wieczór babski wybiorę się następnym razem. ;-)

Jestem już po badaniu.... podobno dziewczynka :)
Bardzo się cieszę że znam już płeć dziecka, ale najbardziej cieszę sięz faktu że wszystko się dobrze rozwija i jest zdrowe.
Termin mi się wydłużył o 5 dni więc teraz prawie na walentynki :)

Odnośnie ostatniego babskiego wieczoru... sam wieczór i nagrody były ok, ale film... 2,5 h totalnej porażki z Julią Roberts. Naprawdę przerost formy nad treścią, nudny był i tyle.

Pozdrawiam

Hejka laski.Padam na nos, miałam dzisiaj dostawe i sie napracowałam.
jtaudul gratulacje dziewczynki no i oczywiscie największa radość ze dzieciątko zdrowe.Jak ja marzyłam o córeczce............a dzisiaj nie wybrażam sobie córeczki hihiihi:-D:-D:-D:-D:-D
Oliwier szczęśliwy, ze chodzi do przedszkola.................recytuje wwierszyki, spiewa w domu piosenki.......cudo :-)
No i najważniejsze na razie nie choruje :-)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :)

Czy mogłybyście mi powiedzieć co trzeba dla maluszka przygotować do szpitala - tzn czego wymaga Warszawska a czego Gigant..Nie mogę nigdzie znaleźć takiej listy. Będę wdzięczna za pomoc..

Ja rodziłam na Warszawskiej i dla dziecka tylko potrzebowałam pieluch, chusteczek i kremu do pupci i ubranko na wyjscie.Ale to było prawie 3 lata temu ehehhe:-D:-D
Najlepiej sie zapytac w szkole rodzenia, to babeczki ci powiedza, bo są zorientowane

w Gigancie dla maluszka pampersy, chusteczki, kremik i ubranko na wyjscie tak jak pisze estera :)

u nas czas leci jak szalony nie dawno Pawełek sie urodzil a juz biega jak szalony :) zaczał chodzic równo w 10 miesiecy swoje pierwsze kroczki zaliczyl :) zaraz rok mija szok !! :) impreze juz planuje powoli :) naszczescie Pawełek zdrowy wiec nie mamy co narzekac :)

reklama
Jestem już po badaniu.... podobno dziewczynka :)
Bardzo się cieszę że znam już płeć dziecka, ale najbardziej cieszę sięz faktu że wszystko się dobrze rozwija i jest zdrowe.
Termin mi się wydłużył o 5 dni więc teraz prawie na walentynki :)

Odnośnie ostatniego babskiego wieczoru... sam wieczór i nagrody były ok, ale film... 2,5 h totalnej porażki z Julią Roberts. Naprawdę przerost formy nad treścią, nudny był i tyle.

Pozdrawiam

TO super że córeczka i najważniejsze, że wszystko ok :-)

A ja chciałam synka. A teraz nie wyobrażam sobie że nie mam córeczki. Dziewczynki są takie słodkie. Właściwie to mogłabym mieć i drugą córeczkę, kiedyś.

Ja chciałam synka, marzyłam o synku, bo u nas w rodzinie same baby... A tu - Zuzia ;-P Ale z mężem wcale nie obrazilibyśmy się gdyby druga córeczka była ;-)

Hej Dziewczyny :)

Czy mogłybyście mi powiedzieć co trzeba dla maluszka przygotować do szpitala - tzn czego wymaga Warszawska a czego Gigant..Nie mogę nigdzie znaleźć takiej listy. Będę wdzięczna za pomoc..

W szkole rodzenia jest lista. Jest na niej: pieluchy, chusteczki, kremik, a dla Ciebie: koszula do karmienia, staniki laktacyjne, podkłady, majtki jednorazowe, szlafrok, kapcie i zapakuj koniecznie z 2 butelki wody mineralnej, bo pić się chce jak się piersią karmi.

Moja Zu też już chodzi :-D przemogła się i dosłownie biega! Nadal ma wampirze ząbki i gada jak najęta. Tak słowa powtarza, że głowa mała. A ja dzisiaj się obroniłam :-D

Do góry