reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
Moj Olis mega zakatarzony..............więc odpada

Kasia tak zmieniłam ale juz dawno, ten sam co od stycznia-tylko sie wypłukuje..................właśnie tak się wczoraj zastanawiam czy to ty czy nie, bo Cię też widziałam.A mąż ode mnie starszy o 2 lata.Prawie 30 na karku .....................heehhe
Kasia a my w związku z małymi przyrostami wagi to chodzimy do poradni metabolicznej nie somatycznej

Ostatnia edycja:
az sie wkurzyłam :| :|
po wizycie u poradni schorzeń somatrycznych ... no i .... baba ok.70 lat albo i lepiej wymalowana wytapirowana :| :| :\ ... ja jej kartke z wagami Pawełka <pediatra spisała wszystkie wagi od urodzenia ile kiedy przybierał...> NAwet nie spojrzała !! ... nei spytała o wyniki krwi i moczu <pediatra mowila ze na pewno beda chcieli> spytala tylko ile Pawel wazy wiec mowie pod koniec sierpnia niecale 9 kg ... NAWET NIE ZWAŻYŁA !!! Spytała co daje jesc.... i kazala przejsc na diete całkowicie BEZMLECZNA !!!! zmienic mleko na bebilon pettit :| :|:| a przeciwskazania jakie ??? zero biegunki zero zaczerwienienia pod jakakolwiek postacia :|:|:| .... wiec po co zmieniac mleko dziecku ??????? zgłupiałam .... jutro ide do pediatry porozmawiac z nia ... Stara baba jakas ta SPECJALISTA :| bosh ... a i spytała jakie mleko daje ... po czym stwierdzila ze do roku dziecko powinno pic te petitt lub nutramigen profilaktycznie bez znaczenia czy ma skaze czy nie i dopiero po roku przejsc na normalne czyli zwykłe mleko modyfikowane... Pawel nie ma zadnych dziwnych kup ani plamek wiec nie wiem po co :|:|:|

a maly przyrost wagi to u Pawla jest tak ze przez poltora miesiaca przybiera czasem po 120g tylko !! czasem wiecej czasem mniej ... on urodził sie 4150g a teraz wazy ok 9kg :|

Kasiula kurcze troche mnie zmartwiłas mój mały ma teraz 1rok 8 miesiecy i wazy 10 kilo... ale pediatra niekazała mi nigdzie z nim isc do poradni... tez pije mleko bebeilon pepti ale ze wzgledu podejrzenia alergii ( której według mnie nie ma bo normalnie je zupy zabielane i nie ma ani biegunek ani wysypki na twarzy brzuszku itp...) coprawda zaczą chodzic mając dziesiec miesiecy i teraz przewaznie jest w ruchu albo spi pediatra mówiła ze temu moze tak mało wazyc... a mam pytanie czy wyniki badan Twój Pawełek miał złe ? czegos mu brakowało jakis witamin?

Paulinka w roczek ważyła 9 kg i też mi nikt nigdzie nie kazał iść, do żadnej poradni. Choć teraz myślę że ta niska waga mogła być spowodowana refluksem nerkowym, stwierdzonym po pierwszych urodzinach. Odkąd zaczęliśmy leczyć refluks nerkowy Paulinka zaczęła lepiej przybierać na wadze. Teraz waży 13 kg. Kasia a może tak do innego lekarza jeszcze się przejdź i posłuchaj co ma do powiedzenia.
Estera a jak Oliś, dalej chętnie chodzi do przedszkola? Dzieci znajomych po kliku dniach radosnego chodzenia do przedszkola zaczęły niestety płakać. Jak ich słucham to się zastanawiam czy oby za rok Paulinkę wysyłać do przedszkola czy jeszcze się wstrzymać i puścić do czterolatków.

Kasia, moja Zuzia też mało przybiera, ale to jest spowodowane tym, że dzieci teraz więcej się ruszają i mają prawo mniej na wadze przybierać.

A Zuzia chodzi :) co prawda jak pijaczek, ale coraz lepiej sobie radzi :-D i ząbki jej dziwnie wychodzą. Ma dwie jedynki na dole, teraz wyszły jej dwójki na górze w miejscu kłów, a na dodatek teraz równocześnie wychodzą szerokie jedynki na górze i kły na dole (na dole brak dwójek...)

Ostatnia edycja:
reklama
witam.
kasia- to ci sie lekarz trafila. ja tez bym poszla jeszcze d innego. wiesz czasem nie warto sie trzymac jednego lekarza i u mnie to z autopsji. lepiej polatac po kilku i zobaczyc co kto ma do powiedzenia i ile w tym prawdy, czy chociaz sie ze soba zgadzaja.bo dziecko zmarnowac to nie sztuka.
brawo dla Oliwiera- to to sie nazywa prawdziwy chlop, a nie tam płakanie :)
przepraszam ze za czesto tu nie wchodze. ale jak mam chwile czasu to kwietniowki ponadrabiam i to w odstepach czasowych. maly juz nie umie sam sie zabawic. mata dla niego to tylko 15 min i koniec bo nuda. najlepiej to by ciagle z mama sie przewracal , nosil sie na rekach, spacerki...
pozdrawiam

Do góry