reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
i ja poprosze o adres, wyślę jej pampersy i kosmetyki dla niemowlaka

NATALUNIA- i jak idzie karmienie piersią?Coraz lepiej? Co ile godzin Twoja malutka prosi o cycę i ile czasu ssie? Trochę się martwię, że jak moja ssie czasami ( w nocy szczególnie) po 10 min to jej za mało.Ale ssie bardzo energicznie i potem potrafi spać 2 godzinki to może jej wystarcza...

i ja poprosze o adres, wyślę jej pampersy i kosmetyki dla niemowlaka

NATALUNIA- i jak idzie karmienie piersią?Coraz lepiej? Co ile godzin Twoja malutka prosi o cycę i ile czasu ssie? Trochę się martwię, że jak moja ssie czasami ( w nocy szczególnie) po 10 min to jej za mało.Ale ssie bardzo energicznie i potem potrafi spać 2 godzinki to może jej wystarcza...

karmię na żądanie i bywa różnie. czasami mała zje obie piersi i pozniej spi, czasami po prostu lezy przy cycu. Teraz dokarmiam wieczorami - nie wystarcza jej moj pokarm :zawstydzona/y::-(
Nie martw sie - ona je tyle ile potrzebuje. U mnie czasami zje całe piersi a czasami je po troszku. Odkad dokarmiam przesypia całe noce.

dziewczyny, moja Zuzia sama nie może zrobić kupki... Jak jej nie pomogę termometrem to nie zrobi kupki. Nie ma zatwardzenia, tylko zamiast "wyprzeć" kupkę zaciska pupkę i płacze... A widzę, że chce zrobić, bo napiana się i przy tym niestety strasznie się zaciska.... wizytę u nowego pediaty mamy dopiero w piątek... Któraś z Was spotkała się z czymś takim? Boję się że mała nie będzie potrafiła później sama kupki zrobić...

Mozesz masowac jej brzuszek, klasc czesto na brzuszku.Dociskac nozki do brzuszka pod katemAle termometrem nie wolno.Mozna tym wielka krzywde zrobic.

A powiedz mi milas jakies problemy ze szczepieniami?W szitalu cos podpisywalas?
Do jakiego pediatry idziecie?

Doakrmiajac butelka na pewne nie zwiekszysz laktacji.....moze zadzwon do Poradnii Laktacyjnej- pani Malinowska jest swietna.Pomogla wielu moim kolezankom karmic:tak:

Ostatnia edycja:
Mozesz masowac jej brzuszek, klasc czesto na brzuszku.Dociskac nozki do brzuszka pod katemAle termometrem nie wolno.Mozna tym wielka krzywde zrobic.

A powiedz mi milas jakies problemy ze szczepieniami?W szitalu cos podpisywalas?
Do jakiego pediatry idziecie?

Doakrmiajac butelka na pewne nie zwiekszysz laktacji.....moze zadzwon do Poradnii Laktacyjnej- poani malinowksa jest swietna.Pomogla wielu moim kolezankom karmic:tak:
nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby więcej pokarmu było. Piję herbatki laktacyjne, bawarki, melisę, jem marchewkę... Rano mam pokarmu mnóstwo. Gorzej wieczorem...

Idziemy do prywatnego pediatry, bo proces zabrania kart z przychodni jest niestety długi (chyba na złość robią...) Później zapiszemy się do tej pani, którą poleciłaś. Jeżeli chodzi o szczepienia - mała ma powikłania. Robi się jej ze skórą to samo co u męża po WZW b mimo, że małą nie była na to szczepiona, tylko na gruźlicę... Pediatra zagroziła mi, że jak nie zaszczepę, to zawiadomi prokuraturę, choć nie powinna, bo oni tylko powinni zawiadamiać sanepid.

Jeżeli chodzi o małą - termometr ,mamy z giętą końcówką i taką metodę zaproponowała nam nasza położna... Termometr był użyty 2-3 razy, bo boję się, że zrobię jej krzywdę. Alternatywą są czopki glicerynowe, ale nie po to żeby ją przeczyścić. czopki zaczynają działać około 15 minut po zaaplikowaniu, a u niej reakcja jest natychmiastowa, łącznie z "wypluciem" czopka. i cała kupka wychodzi...

Pokarmu masz rano duzo bo w nocy nie karmisz i sie zbiera .powinnas mala jak najczesciej przystawiac................Nawet niech sie bawi cycka
Mnie t w nocy zalewalo i nie bylo mowy o nie przystawieniu malego..hociaz kamrilam tylko 2, 5 miesia.........moiglabym wykarmic blizniaki :-)adzwon do Poradnii, poradz sie.
Co do termometra....zdziwona jestem, bo moja polozna mnei przestrzegala przed tym.Ale kadzy ma swoje sposoby

nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby więcej pokarmu było. Piję herbatki laktacyjne, bawarki, melisę, jem marchewkę... Rano mam pokarmu mnóstwo. Gorzej wieczorem...
ja czytalam ze duze ilosci marchewki dzialaja na zatwardzenia u dzieci wiec juz nie jem ich i u synka ten problem ( bo mamy tak samo) juz zmniejszyl sie dalej steka i prezy sie najbardziej w nocy i nad ranem ale po chwili robi kupki i jest ok moze wprowadz masaz co wieczor nozki uginaj jak na zabke rowerek pomasuj brzuszek ...

u mnie np syn przed noca je z 10 minut i spi po 5godzin wiec chyba mu wystarcza w nocy jak wstanie to gora 15 minut i dalej spi widocznie dzieciom wystarcza tyle

ja czytalam ze duze ilosci marchewki dzialaja na zatwardzenia u dzieci wiec juz nie jem ich i u synka ten problem ( bo mamy tak samo) juz zmniejszyl sie dalej steka i prezy sie najbardziej w nocy i nad ranem ale po chwili robi kupki i jest ok moze wprowadz masaz co wieczor nozki uginaj jak na zabke rowerek pomasuj brzuszek ...

u mnie np syn przed noca je z 10 minut i spi po 5godzin wiec chyba mu wystarcza w nocy jak wstanie to gora 15 minut i dalej spi widocznie dzieciom wystarcza tyle
moja mala śpi całą noc, rano zje mi dwie piersi i znowu śpi i póxnej prawie cały dzień jest aktywna...

masaże robie, rowerek też. Ona ma rzadkie kupki, ale nie da rady ich zrobic sama, bo zaciska pupkę... Mi z laktacyjnej mowiły, że marchew to podstawa diety matki karmiącej i zapobiega zaparciom...

reklama
Marchewka dzialk zatwadzajaco.....jak mojs ynek byl maly i zaczelam mu obiadki wprowadzac.zjadl za duzo marchewki to kupki byly zbite.
Buraczki dzialja rozluzniajaco.
Skor zacidka pupke to moze jej sie zle to z bolem kojarzy.
Czytslam ejszcze o delkiatnym masowaniu okolic odbytu .Na oliwke...........z wierzchu masujesz robiac delikatne koleczka delikatnie uciskajac.

Do góry