reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Fetyszyzm, he he.
Dobre.
Nie było dnia lateksowego, kochana, nie kombinuj. To dziecięcy obóz.
Nie powiedziałam ci, ze różane obrączki na serwetki są kwintesencja śliczności.jakbym taki prezent slubny dostała, zemdlałabym. Prawie rosenthal.
Jobob uroczy. Mój za to mówi JEBUS. czyli rebus, jak się domyślacie, dziewczęta....

reklama
Aha.
Może wam cos do głowy wpadnie:
potrzebuje fajnych, krótkich napisów na te tabliczki/wizytówki co je z takim zaangażowaniem wytwarzam. Żeby to były takie ogólne napisy np. "prosze pukać" czy cos tam. Mój mąż wymyślił "Uwaga nieobliczalne dziecko" no ale to za długi.....:-D:-D

Mózg mi rano nie działa, moze potem wymyslę. Polecam " Własnie sie wylogowuję" na pokój dziecka komputerowego. :-)
Uwielbiam sobotnie ranki! Siedzę sobie w piżamce, pije kawę, zagryzam czekolada i pieczonym wczoraj kukurydzianym chlebem z makiem i schabikiem na zzimno...
Plan dnia: odgruowac troche bałaga, zrobić z Dużym test z historii na etap rejonowy i pojś na 14 do pracy. Mielogo dnia!

Zośka zdaje się być już zdrowa, ale rano trochę kaszlała, teraz zauważyłam coś na języku:baffled: i zastanawiam się czy to znowu nie zapalenie jamy ustnej:confused::-:)wściekła/y:
Do tego lekarz stwierdził, że jej serduszko za szybko bije. Wiecznie coś znajdują ci lekarze :-( Wypisał jej jakąś maść homeopatyczną na wzmocnienie. Za 2 tygodnie mamy akurat kontrolną wizytę u kardiologa, więc i tak ją przebadam.
Wysłałam ją z tatusiem do babci, żeby posprzątać spokojnie dom. I właśnie sprzątam, hahaha, zaczęłam od kawy i komputera:-D
Witam nową koleżankę :happy2:
Kalina, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej:-)

Byłam z Zosią na pogotowiu, bo coraz gorszy był ten język. Okazało się, że ma opryszczkowe zapalenie gardła:szok: Żadnej gorączki, samopoczucie dobre, w życiu bym się nie zorientowała gdyby nie zmiany na języku. Na pogotowiu tak zasuwała po korytarzach i tryskała radością, że aż mi było głupio, że zdrowe dziecko ciągam po pogotowiach:cool2: Ale jednak dobrze, że pojechaliśmy. Na pogotowiu wiadomo- antybiotyk:baffled: Nie mogłam się dodzwonić do naszego pediatry-homeopaty, już trudno, dałam jej tą Nestatynę i zrobiłam płyn do pędzlowania, według zaleceń. Mam nadzieję, że szybko pomoże. Często choruje ta moja Zośka:baffled::-(, całe szczęście, że szybko zdrowieje (odpukać).
Wiem przynajmniej czemu była wczoraj taka nieznośna, poprostu bolała ją buźka. Już myślałam, że wchodzi w okres buntu :-D

Gosik pewnie Zosia spotkała kogoś z popularną ''skwarką'' i stąd zakażenie niestety wirus opryszczki chyba każdy z nas ma.
A Wiktoria mówi do mnie mama daj ziułte pudełko i rzeczywiście na półce stało żółte pudełko więc myślę trzeba próbować dalej to pytam jaki kolor ma nakrętka ona mówi baly co oznacza biały później kapcie foletowe i wyszło na to że zna 5 kolorów fajnie nie ?:-):-):-)

Ale strasznie wieje dzisiaj u Was też?

ja już mam w domu Wielkanoc...acha cha....

DSC06383.JPG

DSC06382.JPG

DSC06384.JPG

DSC06385.JPG

i jeszcze pochwalę się zegarm dla małego strazaka...
DSC06381.JPG

Słusznie, jak Christmas w listopadzie, to Wielkanoc w styczzniu powinna być:-)
Szykujesz się biznesowo, rozumiem, zapasy.
A ja sprzatam sobie.
I piszę powieść. :-) Takie opowiadanko fantasy raczej w kawałkach. relaks zupełny....
Mozecie zerknąc sobie w wolnej chwili.
Minstrella - Onet.pl Blog
Tytuł roboczy to czarodziejstwo skrzydeł.
no i zabieram sie do papierów szkolnych.......teściowa smaży placuszki ziemniaczane, alez pachnie...
Byłam z maluchem na bilansie dzisiaj, 13 kg wazy i mieści się w normie. Zdrowy, ale jutro go pzrebadam krew mocz i takie tam. Węzeł chłonny nadal siedzi, pediatra obejrzal i orzekł że dzieci czasem tak mają i już. :-(
Na wszelki wypadek zrobimy morfologię.
U nas snieg!

APEL GORĄCY

kochane moje!! nie mogę nigdzie znalesc wydmuszek jaj gęsich za rozsądną cenę (do 2 zł). Może mogły byscie się rozejrzeć??
Bardzo bardzo wielkie PRRROOOSZĘ
Dla znalazcy wyżej wymienionych - pisanka gratis!!!!!!!
3.jpg

reklama
Do góry