reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Patryk ma 2 lata i 3 miesiące. Gada cały czas po swojemu. Nie mówi mama tata baba. za to liczy (wg mnie bez zrozumienia) mówi papa, siusiu umie miałczeć jak widzi kota i zaczął chyba udawa krowę bo coś muczy aha no i umie powiedziec kukuryku widząc koguta. Na nocnik zrobi jak się go w porę wysadzi. I dzisiaj pierwszy raz od roku powiedział mamamamama nie wiem czy chodziło mu o mnie ake powiedział jak trzymałam go na rękach. No właśnie Żużaczku porównuję go do Izy która w tym wieku robiła na nocnik, mówia zrozumiale ale nie pełnymi zdaniami i była także szalona ale nie aż tak jak Patryk. Wczoraj wybrałam się z nim do pediatry żeby powiedziała czy z nim wszystko ok a ta powiedziała że to normalny dwulatek który jeszcze nie mówi. Dała nam w razie czego skierowanie do laryngologa żeby sprawdzic czy słyszy ale ja wiem że słyszy tylko słuchać nie chce.
Aha i martwiło mnie to że Patryk bardzo dużo chodzi i biega na palcach ale powiedziała lekarka że jeżeli wogóle może chodzić normalnie to żeby się nie przejmować bo to tak gdzies do 3 roku życia może być. Patryk w niektórych żadkich momentach chodzi normalnie na całych stopach.

Żużaczku artystka z Ciebie. Ty sama dochodzisz do takiej wprawy czy kursy kończysz?

Pozdrawiam Was Dziewuszki gorąco.
Aga

reklama
Żużaczku rzeczywiście artystka z Ciebie.
Agak myślałam że może Twoj synek ma z 4 latka że tak się martwisz ja czytałam że prawidłowo rozwijający się dwulatek nie usiedzi w miejscu 5 minut oczywiście dzieci są różne. Synek mojej szwagierki nie rozmawiał prawie w ogóle do trzech lat a teraz buzia mu się nie zamyka i bardzo pięknie mówi.
Ja swoją córcią się już nie chwalę bo jak mówiłam komuś co potrafi to wszyscy mówią że zabieram dziecku dzieciństwo. Ale nieważne.
Dziewczyny może któraś podpowie mi ,do którego stomatologa dziecięcego w Białymstoku mogłabym się udać dzisiaj wiem że jest na Sienkiewicza a inne ???

Krysiu, ja odstawiałam Zosię jak miała 9 miesięcy, myślę, że w tym wieku o wiele łatwiej, więc trudno mi coś radzić. Mieszkałam wtedy u rodziców, bo mieliśmy remont, więc mi pomogli. Wstawiłam łóżeczko do ich sypialni i w nocy mój tata do niej wstawał i dawał jej coś do picia czy jedzenia, juz nie pamiętam, ja się nawet nie pokazywałam. Z tego co pamiętam to ja bardziej to przeżyłam niż ona :happy2:
Żużaku, rządzisz normalnie!:-D To pudełko z fiołkami bardzo mi się podoba. Te obrączki też bajkowe.
Agak, nie przejmuj się, skoro nawet lekarz twierdzi, że wszystko jest ok to na pewno jest. Syn mojej koleżanki do czwartego roku życia prawie nic nie mówił, a potem jak nagle zaczął to od tej pory buzia mu się nie zamyka. Poza tym podobno dziewczynki wcześniej mówią (wiadomo, kobiety;-)) Zosia też ciągle biega, ciągle w ruchu. Taki jej urok:baffled::-D Do nocnika załatwiała się jak tylko zaczęła siadać, a teraz nawet nie chce patrzeć w jego stronę. Cofka:confused: Może poprostu nie lubi siadać na zimny nocnik (zaczęła się buntować jakoś jesienią)

Ząbki Wiktorii zostały polakierowane traz wizytka następna za 3 miesiące na szczęście wszystkie zdrowe:-):-).Trochę było krzyku bo to chyba bardzo gorzkie jest. Otwieranie buzi to chyba najgorsza rzecz dla mojej córci normalnie szczękościsku dostaje i nic nie zrobisz dobrze, że mają tam sporo ciekawych gadżetów to można uwagę odwrócić.

Gosik ja na razie próbuje jej tłumaczyć, że już jest duża i takie tam różności ale zobaczymy też słyszałam że 9 miesięcy to najlepszy moment ale może rok i 9 też będzie dobrze zobaczymy.

Zośka chora, 39,1 gorączki, morze kataru, brak apetytu i humor do bani. Właśnie wysłałam ją z tatusiem do lekarza, bo sama zaraz lecę do pracy(na miotle oczywiście jak zazwyczaj). Ciekawa jestem jak też sobie mój mężowy poradzi:confused:
Spadam, pa!

Witajcie Jestem Alicja Mój Synek Kajetan Ma Prawie 8 Miesiećy Pochodze Z Augustowa A Obecnie Mieszkam W Suwałkach Czy Mogłabym Sie Do Was Pzyłączyc ?

reklama
Do góry