reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Kalinko biedny Jonatan, mego Mikołaja też coś chyba ugryzło w nocy, bo ma czerwoną krostkę pod okiem:confused:, ale to nic w porównaniu do Waszego przypadku. Aha, zrobiłam wczoraj murzynek wg Twego przepisu, mniam, palce lizać. Nigdy wcześniej nie robiłam murzynka, a ten mi sie udał i nawet mężusiowi smakuje :-D.
Żużaczku, czego Ty się boisz????? Zamiast się cieszyć, to ta sie boi:no:.

Mieliśmy cyklinować dwa pokoje, ale stwierdziliśmy, że za dwa lata i tak trzeba będzie cyklinować, bo maluchy zniszczą, poza tym za jakiś rok, dwa chcemy rozwalać boazerię w przedpokoju i meblościankę w dziecinnym pokoiku. Kategorycznie zabroniłam kilkakrotnego cyklinowania!:wściekła/y: Jak bałaganić tonie na raty, czyż nie mam racji???? Macie pomysł na urządzenie pokoju dla małego rozrabiaki? Ma być taki z połączeniem kącika pracy dla mamy;-):-).

reklama
Juz lepiej troszkę, ale nadar weterana podwórza przypomina.
Murzynek najłatwiejsze ciasto chyba.
Co do cyklinowania, popieram. Kurz wszędzie! Pomysł na pokój, hmmm...jeszcze z kącikiem..no nie wiem. ja mam kącik w sypialni, tu maluch śpi, ale rozrabia u średniaka w pokoju, tam wszystkie zabawki. Najstarzy wyniósł się z komputerem na poddasze, jż nastolatek z niego, nie chce zabawek, ale starannie się zamyka przed nami. :-)
Generalnie wydaje mi się: wystarczy kawałek podłogi, wykładzina lub cos innego, pudła z zabawkami, pólka z książeczkami....Popatrz na wątek wszystko dla domu, na początku wklejalismy zdjęcia dziecinnych pokoików.
Zużaczek jest na topie, sliczna tapete kupił i łózko mamut, to ci podpowie. :-)

uf
ja jestem spocona jak mysz.
Witem rozbił sobie łypke o piaskownice, okrwawił mi bluzkę i musiałam w pelerynie siedzieć na placu zabaw:eek:. A on dalej latał jak wicher....

U tesciów nos sobie rozwalił. dobrze, że choć nos mu nie spuchł. :eek::eek:

piszcie jakie macie/ miałyście nianki elektroniczne. bo musimy kupić a chce taka "bezszumową" bo kiedys dostalismy swetela ale nie dość, że trzeszczała jak dzika to jeszcze po pół roku wysiadła hadzina....

Ja kilka ... no dobrze kilkanaście lat temu też wyglądalam jak Jonatan Kalinkowy. Mój chlopak (obecny mąż:szok:) zabarał mnie na ognisko do swojego przyjaciela na działkę pełną.. komarów. Jeden właśnie dziabnął mnie w powiekę. Po imprezie szanowny pan odstawił mnie mnie do rąk własnych mojej mamusi z tekstem "oddaję całą w stanie nienaruszonym!" Na drugi dzień rano jak moja mamcia zobaczyla, że ja oka jednego nie moge otworzyć, bo tak mi zapuchło skomentowała "no, piekny mi stan nienaruszony jak oka nie może otworzyć!" a dodam , że uczuleń nie mam jeszcze rzadnych:cool2:

Żużaczku niani nie posiadałam żądnj - ani elektronicznej ani zywej.;-) A Warszawy tez nie lubię:baffled:

Minia to kota biorę, ale z .... dwoma psami, bo inaczej nie przejdzie w domu głosowanie po mojej myśli;-):-D

witam porannie i kaffkowo.
Własnie zakupiłam oswietlenie do całego (prawie calego )domu. W związku z powyższym ide dzis z koszyczkiem i poduszeczke pod kolana pod Farę....:eek:

Zużaczku jak tam? Kolana nie bola?;-) Jestem pod wrażeniem Twojej konsekwencji w uzązaniu domu:szok: Ja niestety z tych co jak nie moga znaleć czegoś co im sie podoba po kilku podejściach to odpuszczają i czekają na tzw. okazję. Efekt tego jest taki, że wszystko jest nie dorobione:baffled:
Ja wczoraj miałam pierwszy dzień z dwójka dzieci w przedszkolu - pierwszy raz chyba od miesiącą - przeleżałam plackiem, bo dopadł mnie jakiś straszny wirus.
Idę dalej dogorywać:sick:
Miłego dnia dziewczyny!

Uuuuu Kalina zamilkła, coś musi być na rzeczy, bo i na blogu ostatni wpis 12-tego ... :tak: O Joaśce to nawet nie wspomnę, bo mam ochotę ją ....:wściekła/y:

Żużak przyznam się, że podglądam na innym wątku Twoje zakupy do domku. Masz jakieś drzewko z pieniędzmi? Daj nasionko, nie bądź skąpa :-D

reklama
moje drzewko ma dwie gałązki - jedna to sprzedanie mieszkania w Warszawce (nowego i slicznego) a drugie to kredycik....:baffled::eek:

kucyki de best!!

nareszcie znalazłem spokojne miejsce na lekturę świerszczyka....
8b70bac1a69b82f1med.jpg

Do góry