reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Może na pieluchy jest uczulony? Jeśli używasz huggisów to zacznij Pampersów lub na odwrót. Nam na takie zmiany pomógł tormentiol na grubo i duuuuuużo wietrzenia. Możesz też spróbowac mąką ziemniaczaną. Prawda jest taka że moze to nie alergia tylko upał. Dzidzia ma cienką skórkę a pielucha pomimo iż przepuszcza powietrze to i tak jest gruba więc pupka się poci i ociera. połóż jakąś folię na to pieluszkę tetrową i zostaw Małego bez pieluchy na jak najdłużej. Napewno nie zmarźnie:)

reklama
Chlebek znów się nie udał. Tym razem za mało urósł i do tego jakiś taki wilgotny w środku. jakich drożdży używasz Kalinko? Ja kupiłam dr etkera

Podobno na odparzenia rewelacyjna jest jakaś maść silikonowa, ale to lekarz musi przepisać bo to zdaje się robią w aptece. Może tego spróbuj :) Poza tym Agak ma rację może to pieluchy, a i wietrzenie dobra rzecz tylko z zabezpieczeniem heheheheh. Ja nigdy nie miałam z tym problemu, jak coś zaczynało się dziać to smarowałam sudocremem i znikało po max dwóch dobach.

Żużak przeproś męża, że potraktowałam go wczoraj trochęjak dostawcę pizzy :(
Aha i gratki dla Witonia, za trzecie miejsce w konkursie Jelpa  ;D

Co można smacznego zrobić z cukinii? Dostałam wczoraj od teściowej i niebardzo wiem co z tym zrobić :)

Mój mężuć miał dzisiaj pracowity poranek. W wannnie pękł wężyk doprowadzający wodę :( Na szczęście mieszkamy na parterze i zalało tylko pwinicę ufffff. Lało się chyba całą noc :(

Cukinię możesz usmażyc w następujący sposób: kroisz w plastry, smażysz z jednej strony, przewracasz na drugą, na każdym plastrze kładziesz plaster pomidora i plasterek czosnku, solisz, na końcu na każdy plaster odrobina żółtego sera, jak ser sie rozpuści to przekładasz na talerz i zjadasz :) Można też smażyć panierowane plastry cukinii, ale ja wychodzi trochę mdła. Poza tym ja robię leczo z cukinią. Pycha! Smacznego :)

ale dziś u nas wali słoneczko!!! dobrze, że kawałek wody naokoło.... ufff, deszczyku popadaj!!

a w niedzielę pływanie na byle czym!!!

hehe, dzieki Wam to 3 miejsce... a i tak zdjęcie najfajniejsze >:D
fitney nie strasz Gosika, mnie osobiscie ani Witek ani Bogus w cycach rabanu nie narobili. I ie wiem co to ból przy karmieniu ani zapalenie piersi. nie kazda ma takie problemy.

kalina maseczki jedzeniowe - swietny pomysł. U mnie konczylo się zawsze zjedzeniem maseczki wprost z buzi.

minia mąz i tak tylko na kota patrzył

Ja tez lubie4 cukinię, najbardziej w plackach. Tarkujesz, doprawiasz jak ziemniaczane. Zeby nie wyszły paciowate moizna dodac starkowanych mlodych ziemniaczków i maki troszke i bulki tartej- koniecznie pieprzu i soli, sama sprobuj dosmaczyć. Sm,azyć nakładane małąłyżką.
Co do pływania super.
Co do zdjecia zużaczkasolidarnie wspierałam i powinno byc pierwsze miejsce.
Co do piersi tez nie miałam zapaleń ani popekania, od razu przystawiałam całą gębą.
A u nas panowie od kanalizacji na drugiej ulicy dokopali sie bomby. Przyjechali saperzy i dzieciaki znów maja ucieche.
Poza tym wczoraj był odpust i średniak mój na straganach kupił pistolet- nie cierpie pistoletow- a miał kupić jojo.
Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy i dzis sie dziadostwo popsuło.
Mam 46 słoików dżemu z moreli. ;D
Własnie ostratnie wekuje w piekarniku.
Upiekłam kruche z morelami.
teraz mam luzy. Fajjjoooowo...

Żużak obok naszego kota nikt nie przechodzi obojętnie :) Jeszcze niedawno pod okno kuchni schodziły się wycieczki dzieciaków z osiedla. Miauczały, "kiciały", a Gizmo dumnie prezentował kłaki i miał dzieciaki w d.... :) Ja nawet nikomu z osiedla tłumaczyć nie muszęgdzie ieszkam "to tam gdzie taki puchaty kot po balkonie chodzi" :)
Dziś rano koteczek dostał ochrzan bo nie powiedział że pod wanną kałuża, hydraulik z niego jak z koziej d... trąba. Własną jedyną bezpieczną kryjówkę pozwolił zatopić :) Chrapał mi beszczelnie cała noc w ucho.....

Jutro na obiad będzie leczo z cukinią :) A na kolację cukinia w plastrach zapiekana z serkiem. Placki na pewno są pyszne, ale słabo mi się robi na samą myśl tarkowania czegokolwiek :(

reklama
Jeszcze jeden taki gorący dzień i normalnie ze złości kogoś poturbuję.
Kalina, u Ciebie to zawsze cos ciekawego wykopią, a to trupa, a to bombę... ;D

Do góry