reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
15oz1.jpg

22hz.jpg

j20ur.jpg

Cześć w dobrym humorze z samego rana. Ja juz po obiedzie i po racuchach.
Zdjęłam dziś z żalem zimowoświateczną dekoracje, pa pa Boże narodzenie za rok.
Tuśka dzieki za miłe slowa, widziałam fotki twojej Ewy i twoje- jaka ty ładniutka i młoda mamusia jestes!
Matko ja mam 33 latka...
Jonatan dal wczoraj 10 minutowy popis wokalnych mozliwości potem byla " sylwestrowa" kupka ( bo z wystrzalami) ;D i spoĸój. Chyba marcinek mi zaszkodził...a taki był dobry...

Dziewuszki czy Wasze Maluszki około 3 miesiąca też jedząc mleczko często przerywają i gadają bez opamiętania albo podziwiają co sie naokoło dzieje? Nie wiem co robić w taki sposób karmienie zaczęło ciągnąć sie w nieskończoność bo gdy delikatnie próbuje Go namówić na powrot do cycy kończy sie to wrzaskiem. On sam decyduje kiedy znów zacznie jeść. Uparciuch.

No a co u Was słychać? Jak tam podobają się Wam mrozy? Mi wysiadło gardło po wczorajszym spacerku z Izą a ona ma i chore gardło i katar. Brrrrrrrrrrr i w sumie wybrałyśmy się tylko do sklepu.

Aha no i mam jeszcze jeden problem może któraś z Was tak ma albo słyszała o czyms podobnym. Strasznie mi w domu szyby zaparowują i potem robią sie na parapetach kałuże. Całymi dniami łaże i wycieram i okna i parapety. I nie wiem czy to jakieś okna felerne czy co. Moze powinnam reklamacje zgłosic?

Kalinka Twój Synek to w porównaniu z moim jest bardzo duży i jak tu wierzyć książkom że wcześniaki długo doganiają rówieśników urodzonych o czasie:) Oczywiście bardzo sie z tego cieszę że u Was wszystko ok.

Tuśka nie przejmuj sie tak bardzo wszystko sie jakoś ułoży. Najważniejsze że znalazłaś prace. A nianie zawsze można zmienic jak sie nie sprawdzi.

Gosik bardzo sie cieszę ze u Ciebie wszystko ok :) Objadaj sie dowoli żeby Dzidzia miała co jeść:)

No i oczywiście pozdrawiam Minie:)

I witam nową koleżankę Witaj Megan. Podziwiam ludzi mieszkających w Warszawie ja tego miasta nie znosze:)

No nic życze wszystkim przespanych nocy i kolorowych snów:)

Dzięki Agak za pozdrówka :) Wiesz..... moja mała też tak ma z jedzeniem :) Niby pięknie ciągnie a za chwilę widzę,że się śmieje sama do siebie i zaczyna paplać. No i po jedzeniu, a za godzinę jest głodna bo poprzednio się nie najadła.
Założe się, że masz plastokowe okna :) Szczelne są aż nadto i dlatego parują. Radzę rozszczelniać np. w kuchni podczas gotowania jedno okno. Powinno pomóc. My na szczęście mamy drewnianą stolarkę i nie mamy tego problemu, ale wiem jak to u teściów wygląda. Może to też być wina słabej wentylacji całego bloku, ale na to to już Ty raczej nic nie poradzisz :)
Dobrej nocy wszystkim !

no ja mam też plastikowe i jestem baaaardzo z nich zadowolona, żadnych zacieków na szybach i parowania. Ale może faktycznie w bloku inzcej a inaczej w domu gdzie dodatkowo otwarty kominek jest i zasysa z zewnątrz... moim zdaniem to wina właśnie złej wentylacji.

agak to ja sie wypowiem jako architekt: co do zapoarowanych okien plastikowych to wina jest najprawdopodobniej słaba cyrkulacja powietrza. rada: albo tak jak dziewczyny radziły rozszczelnic jedno okno albo udroznić kratki wentylacyjne., np. jesli masz załozone siateczki na karaluchy to trzeba je niestety wyjac. Co do okien standardowych, niestety zaparowuja jeszcze bardziej przy braku wentylacji bo do tego dochodzi jeszcze duza róznica temperator przy samej szybie i skraplanie sie pary.

Witek tez praktycznie cyca w dzien nie je, bo za duzo ciekawych rzeczy sie dzieje. Więc cyc jest głównie w nocy a w dzien tylko jak jest baaaardzo senny.

radze to co powyzej - ja rano jak wstaje to wycieram okna - pozniej otwiram i wietrze domek - a pozniej ustawiam na mikrowentyalcje - z tym ze u mnie jest wentylacja kratkowa taka extra ze musze ja czyms zakrywac bo normalnie wyciaga mi domu cieplo.... tak ciagnie hehehe ....

najlepiej wycieraj - bo wiadomo ze teraz zima i czesto okna nie otoworzysz .... mozesz jeszcze zrobic mini nawierty w oknach - to tez jako mikrowentylacja - zapytaj producenta okien o to ...

ide karmic ewe przez sen - pozdrawiam

reklama
Do góry