reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Dzięki Dziewuszki za odpowiedzi. Narazie wycieram bo jak pomyślę o rozszczelnieniu okien w taki mróz to już mi stopy odmarzają:)
Co do Patryka to mam jeszcze jedno pytanie. Czy dzieciaczki w tym wieku już tak mają czy moj jest indywidualny ze spi okolo 1 godz w dzień pozniej sie budzi troche zje troche pobawi sie na macie i znów idzie spac. W nocy raczej spi tfu tfu dobrze kładzie sie spac okolo 20 z tym ze co 2 godz karmienie ale zaraz potem usypia i tak do 7 rano.
Dalsze pytania czy to możliwe zeby alergia wyszła dopiero w 3 miesiacu zycia? Od kilku dni Mały ma wysypaną buźkę. Nie mocno ale ma. Aha i czy to możliwe zeby to było na pestki słonecznika? Czy raczej dopatrywać sie uczulenia na rzeczy które do tej pory dobrze tolerował.

Aha no i jeszcze jedno czy któraś z Was używa pieluszek Huggisa tych z kubusiem puchatkiem? Czy Wam też one przepuszczają? Jak Mały zrobi kupę to ma mokre całe plecki:( a ja cały komplet ubrania do prania:( Jak był młodszy to używałam Pampersów i nigdy to sie nie zdazyło. Teraz kupiłam 2 opakowania huggisow i 3 razy dziennie przebieram dziecko:(

Pozdrawiam cieplutko w to zimne popołudnie

reklama
Tak Agnieszko mozliwe jest ze alergia moze wyjsc dopiero w 3 miesiacu zycia dziecka
ale moze poprostu cos zjadlas i nie pamietasz - i to spowodowalo wysypke ....
a tez jest bardzo prawdopodobne ze pestki go uczulily - nie wolno tego szamac - tak samo orzechow i innych typow pestek ... wszystkie moga i powoduja alergie ....
co do spania to identycznie ... jak moja ewa byla mniejsza tak samo jak Twoj maly spala - wiec to normalne - ale tez sen dziecka jest indywidualna sparwa kazdego z nich - nie martw sie jeszcze troche i bedzie bardziej kontaktowy wiecej bedzie sie bawic itp. i mniej meczyc ....

co do hagisow - to ja je kupilam 2 razy i powiedzialm ze nigdy wiecej ... ja uzywam pampersow - tylko i wylacznie - nie powoduja alergio skornych i sa naprawde EXTRA nigdy ewie nie przeposcily

chodz pare razy jak sie zdazylo - to kupowalimy paczke pamperswo (jumbo paka - 90szt.) i haggisow tez jakos tyle sztuk - i zakladalismy na zmiane - raz pamper a na drugi raz haggis - ale to ze wzgledow finansowych (jak mielismy ciezki miesiac) i wtedy tez nie bylo podraznien - a co do przepuscenia to masz racje - bo jak porownac czas i czestotliwosc wymiany haggisow z pampersami to jest znaczna roznica .... zreszta naogol jak ewa nasiusia na max w haggisa to ma lekko wilgotnawe body ....
polecam w miare finansow pampersy - :) albo tak jak ja robie na zmiane - wtedy tez nie doposzczam zeby ewa az mi sie zalala w haggisach ...

pozdrawiam tusia

Agak to tylko się cieszyć, że mały tyle śpi. Dziecko wyspane to dziecko zdrowe :)
Co do pieluch to my też uzywamy pampersów 3 i nawet w nich przytrafia się awaria po nocy albo dłuższym spaniu w dzień. Chciałam własnie przetestować huggisy, a;e po tym co Agak napisałaś widzę że raczej nie warto :)

Moja Tuśka własnie odkryła smak swoich rączek :) Aż echo idzie jak się dorwie do lizania, ciamkania, smakowania. A jaka jest przy tym szczęśliwa i ......ośliniona  ;D Jak nie da rady trafić łapką do buzi to prawie siada żeby buzią trafić do łapki. Ubaw na całego  :D Muszę tylko cholerka uważać, żeby kociej sierści nie miała na paluszkach, a to wcale nie jest takie proste bo nasz futrzak ma długą i gęstą sierść i jego kłaki są praktycznie wszędzie.

Pozdrawiam dziewuszki i życzę dobrej nocki :)

Patryk też nie leży na maxa. Rano po wstaniu zmieniam mu pieluche hugis suchy a kupa wywala sie zarówno plecami (pomimo gumki) jak i bokiem. Wiec go przeubieram a on za chwile w nowego huggisa robi i znów sytuacja sie powtarza. Potem jest git bo przeważnie wiecej kupek nie robi a jesli juz to symbolicznie. Więc chyba to jednak wina pieluch.

buuuuuuuuuuuuuuuuu gardło mnie boli. Tantum verde nie pomaga i nie wiem co mam zrobic. Miodu sie boje zeby Patryk nie cierpiał. Prosze o porade.

Ze ssaniem paluszków mamy to samo z tym ze ja nie pozwalam na to i wkładam smoczka. Wówczas mam spokój. A tak naprawde to najpierw sądziłam że on z głodu tak ssie. Iza była zupełnie inna jako niemowlę. Aż ciężko mi uwierzyć że to rodzeństwo :)

Witam w mroźny poranek. Donoszę, że mdłości i zmęczenie nadal nie dają mi żyć. Ale za to na apetyt także nie narzekam. Ostatnio nie mogłam wogóle otworzyć strony babyboom, nie wiem czemu. W poniedziałek mam pierwsze USG i trochę się boję, żeby wszystko było ok. Mam nadzieje, że te upiorne mdłości to dobry znak, tym sie pocieszam.

reklama
Oj dzisiaj mam ciężki dzień coś moje Dzieci są niesamowicie niespokojne. Juz naprawde pomysłów i sił mi brak na zajmowanie sie nimi. Patryk wcale nie chce spac jak mi sie uda go uspać to po pol godz juz wrzeszczy w łóżeczku a Iza dokazuje na całego. Wrzeszczy płacze i robi wszystko na to samo:(

Do góry