reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

agak popieram to co napisała minia. Wydaje mi sie, ze on jest najedzony, bo glodniaczek butelkę by ciągnał nawet jakby ja pierwszy raz na oczy zobaczył.

reklama
dziewczyny dostalm prace - od 30 stycznia bede pracowac w sadzie okregowym - jupi jupi jupi :D

ale sie ciesze

no to sie dzis pije bawie - piatek 13 super dzien :)

No to gratulacje Tuśka :) Wzniosę dziś za to toast i za zdrowie i szczęście Twojej Ewuni ..... herbatką mlekopędną ;D

Słuchajcie kobietki ... Czy Wasze maluchy przy zasypianiu też tak machają łapkami jak moja Martula? Ona niby zasypia, a za chwilę ciągnie się za uszy, pakuje paluchy w oczy, wypycha smoczek ..... i po spaniu. No i wszystko od nowa :( Mam ją kurcze krępować jak niemowlaka? Poradźcie coś.

Agak Ty się zdjęciami nie przejmuj. Będziesz miała czas i ochotę to wkleisz :) Jak tam Twoja mleczarnia? ;)

Jest źle. Podałam Małemu ściągnięte mleczko i wypił :( Było tego 50 ml więcej nie wyciągnęłam. Najpierw przystawiam do obu piersi a potem ściągam co sie uda ( z tym ze co drugie karmienie) Boję sie żeby sie nie odwodnił. Mam do Was pytanie. Jak karmicie to słyszycie jak mleczko wypływa z piersi? Bo ja do tej pory słyszałam a teraz juz nie.
Na uspokojenie wypiłam kieliszek likieru mam nadzieję że nie zaszkodzi to Małemu bo mi troche pomógł wyluzować. Najgorsze jest to że Iza wyprowadza mnie z równowagi a nie mam Jej komu sprzedać pod opiekę. Aha no i jeszcze jedno pytanie czy to możliwe jest ze to jednak kryzys laktacyjny? Patryk ma prawie 2,5 miesiąca. Aha no i która herbatka na laktację jest wg Was lepsza herbapolu czy hippa ja teraz piję 3 razy dziennie herbatke herbapolu ale nie widze poprawy sytuacji. No nic ide dalej walczyć z cycami:) Pozdrawiam Was serdecznie

Agak stres zwiazany z Izą - i tak jak mowisz kryzys laktacyjny - robi swoje - plecam ci wypic karmi albo najlepiej zwykle piwo - pomaga na pokarm - a nie masz co sie bac - malemu nic nie bedzie ....

pozdrawiam i trzymaj sie
aguś

TUSKA no to mój Witek jest ewenementem, bo jak wypiłam karmi darł sie bo go okropnie brzuszek bolal i caly czas bączki puszczał. nie ma regół.

A najwazniejsze!! GRATULACJE nowej pracy!

agak własnie w tym momencie występuje tzw' Kryzys laktacyjny" i jest zwiazany ze zmiana łaknienia u dzieciolka. Po tygodniu powinno byc oki.

Melduję się :) Samopoczucie nadal bylejakie, ale nic mnie już nie boli. Niby jestem głodna a na nic nie mam ochoty, nic mi nie smakuje. Zwariować można.
Wiecie co, uświadomiłam sobie, że ja na dzisiaj miałam termin pierwszej ciąży- piątek 13-go. I jak tu nie być przesądnym ::)
Tuśka GRATULUJĘ!
Agak, nie martw sie będzie dobrze. Ja słyszałam, że niektórzy lekarze polecają czerwone wino. Trzymam kciuki.

Hej dziewczyny!!!
Jestem super szczęśliwa!!! Ponieważ lekarz mojego Matwieja zrezygnował z dalszego leczenia Małego w akcie desperacji zaczęłam szukać nowego. Za radą znajomych poszłam do pediatry homeopaty i co się okazało? matwiej nie ma refluksu!!! To lekarze wmówili nam ten refluks. Od dwóch dni Matwiej nie ulewa, śpi jak suseł i to wszystko dzięki naszego Super lekarzowi. Facet ma takie podejście do dzieci, że aż się zdziwiłam. podczas badań Matwiej się smiał i gaworzył, super podejście do dziecka. No i najlepsze!!! Od dwóch miesięcy nie karmiłam piersią za 'dobrą radą' eks-doktor Matwieja. Nasz znowy lekarz spowodował, że piersi znów nabrzmiewają i chyba bedzie mleczko:)))) Jestem szczęśliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Ja już się nie denerwuję, cieszę się, że to koniec sience-fiction pt. "Pani dziecko ma refluks i alergię pokarmową". Teraz tylko podaję małemu środki na wyeliminowanie z organizmu całej chemii, wit D i innych pierdół, które więcej szkodzą niż pomagają.

Do góry