reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
Przeczytałam dzis prześmieszny artykuł, jak wrócic do formy..rady niesamowite- jak ścierasz mopem, prostuj plecy, ścieraj kurze z gracja, przed wieczorem poćwicz mięsnie ramion trzymając w rekach butelki z winem chateau...jakby mnie mąz zobaczył, jak ćwiczę z winem zamiast ciężarków...Spróbowalam takiej twórczości i oto moje rady- jak przewijasz dzidzie, wdychaj i wydychaj powietrze równomiernie, celnie rzuc pampersem do kosza, poćwiczysz wzrok, przy karmieniu ruszaj nosem poćwiczysz mięsnie okrężne wokół ust...znacie jeszcze jakies głupie rady? Podzielcie sie dla uciechy...My dzis leniuchowaliśmy na całego i oto efekt...

my8ih.jpg

imi4rq.jpg

no to strrrasznie sie pozmieniało... ja zadnej listy nie dostałam i wszystko było. Koszulke mialam zmieniana codziennie, po każdej kąpieli.

wilcze_uroczysko pewnie już w klinice, nie odzywa się
jak wrócisz opowiedz jak było, podziel sie radością, czekamy.

Dziewuszki ja żyje:) Byliśmy dzisiaj na Zamehoffa na USG bioderek. Pan długo oglądał przewracał żmieniał przyżądy i oświadczyl że biorerka są..................................idealne. Żadnej wady nie widać. Nie wiem co za cholerni lekarze na Wołodyjowskiego przyjmują. Dostałam zdjęcia i opis podpisany przez lekarza. Karol oświadczył że wybierze sie do ordynatora szpitala i zrobi awanturę. Mogliśmy skrzywdzić dziecko. Pozdrawiam - swoje wrazenia opisze później oczywiście na temat kliniki:)

Agak no widzisz, mówiłam, ze debile sa na świecie.
Ja jutro z Witkiem na szczepienie. Dzis była u nas nasza pani dr. bo chciałam, zeby zobaczyła, czy maluszek dobrze się rozwija. Ostatnio przed szczepieniem, podczas badania lekarz w przychodzni nawet pamperta mu nie zdjał. :mad: :mad:

agak-czekam na wrażenia z kliniki
żużaczku-leniwych lekarzy jak widać nie brakuje, a narzekają na małe płace. Niech się wezmą do uczciwej roboty konowały!

No dobra dzieciaki w łóżkach więc chwilka wolna.
Będę porównywać Parkową i Zamehoffa. Więc tak naprawde porónania nie ma. Zrobiłam wielki błąd że na USG przedporodowe pojechałam na Parkową. Nie wiem czemu tam chciałam rodzić ale teraz zostało mi pluć sobie w twarz. Po wizycie na Parkowej odechciało mi sie porodu prywatnego i wylądowałam na Warszawskiej. Natomiast na Zamenhoffa jak tylko podeszłam pod drzwi z Patrykiem na rękach jakiś miły lekarz młody wysoki z postury taki w sam raz otworzył mi drzwi (sam rozmawiał przez komórkę w przedsionku. Zapytał mnie jak się Maluszek nazywa jak sie chowa) naprawde mnie tym rozczulił. Podeszłam do biurka a tam panie uprzejme zapytały jak ja sie czuje po porodzie i znów pytania o dziecko. Popilnowały mi Patryka jak poszłam wieszać ubrania nie wyciągnęły od razu łapy po kasę jak to jest na Parkowej tylko najpierw zaprowadziły mnie na USG. Lekarz mógłby być odrobinę bardziej komunikatywny a nie tylko sypać faktami ale za takie fakty ja i tak jestem mu bardzo wdzieczna.
Zastanawiam sie tylko czy specjalista radiolog jest wiarygodnym lekarzem i czy napewno wie co robi:D ale chyba nikt mi nie dogodzi w tej kwstii zawsze będę szukała dziury w całym:) Nam USG robił Oleński. Jak któraś z Was będzie mogła mi coś o nim powiedzieć to byłabym zobowiązana. Ale i tak jestem szcześliwa:)
Pozdrawiam

reklama
agak Olenski jest specjalista radiologiem dziecięcym i jest kirownikiem pracowni radiologicznej w DSK. Do nikogo lepszego nie mogłas trafic. My tez u niego tylko robimy!!

A co do personalu na Zamenhoffa to ja tam zachodze jak na ploty. Kazda ołozna jak cioteczka dla Witusia i zawsze lekarze podejda , zapytaja zamienią choc jedno słowo, pochwala maluszka... jest tam baaaardzo sympatycznie.

Do góry