reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

bardzo dziękuję Żużaczkowi za polecenie dr Lenczewskiego, napewno skorzystam. A macie jakieś doświadczenia z kliniką na Parkowej? U nas w Augustowie przyjmuje dr. Pietrewicz-prawdopodobnie stamtąd, ale z każdym miesiącem słyszę coraz gorsze opinie na jego temat. Jeszcze raz dziękuję za polecenie doktora.

reklama
ewan ja ze swojej strony odradzam Ci Parkową. Ja tam wprawdzie nie rodziłam ale to dlatego że wszyscy są tam nastawieni na wyrwanie od Ciebie kasy. No może za wyjątkiem Leśniewicza który robi tam USG - baaaardzo dobry specjalista chociaż sporo zawyżył mi wagę synka.
A już najgorszy jest ordynator i właściciel. Nawet nie bada tylko kase zbiera. Naprawde niepolecam

dzięki Agak29, to Twoja pierwsza ciąża? moja pierwsza w wieku 32 lat, na szczęście z zajściem było bez żadnych komplikacji-za pierwszym razem. Nastawiłam się już psychicznie na cesarkę na żądanie na Zamenhofa, ale to dopiero połowa 2 miesiąca więc mam jeszcze czas, serdeczne dzięki za radę.

ewan pisze:
bardzo dziękuję Żużaczkowi za polecenie dr Lenczewskiego, napewno skorzystam. A macie jakieś doświadczenia z kliniką na Parkowej? U nas w Augustowie przyjmuje dr. Pietrewicz-prawdopodobnie stamtąd, ale z każdym miesiącem słyszę coraz gorsze opinie na jego temat. Jeszcze raz dziękuję za polecenie doktora.

Ja mialam NIEprzyjemnosc poznac (a raczej niepoznac;-) tego pana. Czekalam na USg ktore mial wykonywac w panstwowej poradni. Zbilaza sie godzina od ktorej pan doktor zaczyna przyjmowac. Przedemna kilka pan w ciazy, z pelnym pecherzem (!!!!!!!) ..czekamy 15 minut, godzinke ..ILE MOZNA SIE SPOZNIAC??? Na nasze zadanie ktos z personelu poszedl dowiedziec sie dlaczego pana doktora nie ma choc powinien byc... w miedzyczasie czas lecial, kobitki zielenialy na twarzy (bo dzielne te siusiu trzymaly). Po kolejnych 30 minutach dowaidujemy sie za pan doktor dzis nieprzyjedzie, bo "cos mu wypadlo".
Po tym incydencie, moja tesciowa - pediatra zreszta - zrobila doglebny wywiad , i okazalo sie ze specjalista jest ponoc swietnym, ale najbardziej zalezy mu na PIENIAZKACH i "panstwowe" pacjetntki traktuje "olewajaco".

Monika

EWAN: Ja tez w swoja pierwsza ciaza zaszlam tuz przed moimi 32 urodzinami. Chodze na Zamenhofa, do dr. Lenczewskiego . Na razie nastawiam sie na "porod naturalny", ale byc moze okaze sie inaczej. A dlaczego Ty nastawiasz sie na cesarke?
Monika

monika pierwszy raz słysze, zeby kazac kobiecie w ciazy na USG przychodzić bez siusiania?? Moze tam kiepski sprzet mają? Na Zamenhoffa idealne mi robili bez zadnych "pelnych pechezów" ;D

Oczywiscie, ze maja kiepski,przedpotopowy zecz mozna....a jaki bys chciala w panstwowej poradni?:)))) Aga, to bylo z 5 lat temu. Ja na Zamenchoffa tez chodzo normalnie, zreszta chyba bym pekla gdyby kazali mi przyjsc z pelnym pecherzem, - do kibelka biegam 2 x na godzine. Kiedy wybieram sie na zakupy,musze wczesniej rozplanowac trase, tak zeby miec gdzie wpasc..na male "co nieco":p

DO Warszawy dojechaliśmy na 7 rano. Maja całą drog spała. Dzień minal dosyc szybko bo byliśmy bardzo zmeczeni wiec spalismy na zmiane.

DO lekarza dotarliśmy na 19.30 i nie było nikogo przed nami. Pan Doktor jest bardzo konkretnym i sympatycznym człowiekiem.

Co do B-stockiej I kliniki w DSK i badań jakie robią a także jak je opisują - to pan Dr był bardzo rozczarowany. Okazało sie, ze cystografia była naszej Majce zupełnie niepotrzebna. CO do lewego ukm - to nie mamy sie czym denerwować. Owszem poszerzenie istnieje ale nie jest to obraz, którym mamy sie zamartwiać. Natomiast jeżeli chodzi o prawa nerke i ostatnio wykrytą przestrzeń z płynem, to jeżeli sie ona potwierdzi na usg w CZD to czeka nas operacja. Trzeba to bedzie usunać.

Asiołku Bedzie coraz lepiej!! :laugh: :laugh: a Witek do nikogo tak duzo nie mowi, jak wtedy co sobie z Majeczka pogadali. nie mozemy sie doczekac soboty!! Bogucha cały czas opowiada na przemian o Kaprysie i komuterze :D :D O sobie juz nie wspomne, bo było mi u Was jak w Raju. Baterie podladowałam na maxa!!

reklama
;D ;D ;D ;D ;D JA też już sie nie moge doczekać :-) takie swojskie klimaty ihihihihihi każdy wie o co chodzi :-)
a nasze maluchy super sobie pobekały i pogadały :-)

Do góry