reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

aga co do smoczka to my mielismy najpierw NUCka ale miał za małe wycicie na nosek i był miewygodny. Teraz juz 3 raz kupilismy chicco i znakomicie sie sprawuje. Asiołek przetestował chyba więcej więc może jeszcze cos poradzi. Smoczek mozna dawac od poczatku - tylko odpowienio dobrany rozmiar.
@00 g na 10 dni to bardzo dobrze. Oby tak dalej!!

Co do wibracji to najlepiej przeczytac , czy lezaczek ma atest. My mamy hustawke więc nawet nie wiem jak to wyglada.

reklama
my teraz mamy smoczki avent od 6 miesiaca... tylko nei wiem czy chodzi o takie gryzaki czy o smoki do butelek...

Żużaczku napisz mi prosze co to zasiedzisko gdzie Twoi synkowie sie wyleguja na zdjeciach, które od Ciebei dostałam...

Czesc dziewczyny, przepraszam, ze sie wcinam, ale mam pytanko do Bialostoczanek:) w Pt jade do Polski, wlasnie do Bialegostoku i chce isc do ginekologa, najlepiej kobiety, gdzie moge rowniez zrobic usg. Do kogo chodzicie?Prosze o pomoc i dzieki z gory za ewentualne odp.papa:)

Tamarunia z tego co sie orientuje to my wszystkie chodzimy do facetów.
Ja moge polecic klinike na Zamenhoffa. Wszystko maja na miejscu.

Asiolku.
To jest dwustronna mata dla dzidziów. Z jednej strony od 0 do 3 miechów a ta na ktorej leża to od 3 miechów. Nazywa sie koło przygod firmy K's kids. Wpisz "koło przygód" na allegro to Ci wyskoczy opis. Ale na allegro jest droższe, my zaplacilismy 240zł. bardzo fanja sprawa, mnustwo szeleszczaczy, grzechodki, chowane zabaweczki....

Kalina napewno kiedys skorzystam z Twojego zaproszenia ... bardzo dobrze mi zrobi herbatka z malinkami i towarzystwo doswiadczonej mamusi ....

dziekuje za zaproszenie ;)

:( U nas problemó ciąg dalszy prawdopodobnie czeka nas operacja :-( a na wizyte w Cendtrum Zdrowia Dziecka czeka sie 6 miesiecy. Konsultowaliśmy sie z dobrym nefrologiem z Krakowa- wyniki są bardzo złe...
nie polecił nam w Białymstoku nikogo. Kazał jechac do specjalistów do
Warszawy nie dosc że Mała ma wodonercze lewej nerki czyli poszerzony ukm to
ta przestrzeń płynowa na prawej nerce to wodonerczowaty układ górny nerki
podwójnej . Nerka podwójna to taki wariant rozwojowy w którym w sensie
miąższowym istnieje po tej stonie jeden narząd lecz ma dwa układy zbiorcze
czyli miedniczki i moczowody. Bywa, że oba funkcjonują prawidłowo ale bardzo
często układ górny jest niepełnowartościowy, wodonerczowaty lub wręcz
dysplastyczny i trzeba go usunąc. "Cysta" w górnym biegunie nerki lub
opisowo przestrzen plynowa w tej lokalizacji każe myśle o takiej właśnie
wadzie. Boje sie tych wszystkich badań.... i konsekwencji tego co sie
dzieje.

w poniedziałek o 19:40 mamy wizyte u doktora Gastoła w Warszawskim LUXMEDZIE - prywatnie - on jest własnie z CZD
natomiast jeżeli chodzi o leczenie szpitalne i państowo to czas oczekiwania jest bardzo długi... za długi jak na wiele dzieciecych schorzeń
Bede musiała wziac od Gaski skierowanie i wysłąć do CZD całą dokumentacje i opis choroby.... a potem kilka miesiecy oczekiwania ale jeżeli dr Gastół stwierdzi, że sprawa jest pilna to zawsze pomagają swoim pacjentom... Ci lekarze sa podobno bardzo ludzcy i serdeczni - nasi znajomi lecza tam swoje dzieci... włąsnei z wad ukł. mocz.

reklama
Asiołku strasznie mi przykro. Nawet nie wiedziałam że Mała jest chora. Bardzo mnie to zmartwiło. Mam nadzieję ze wszystko ułoży się po Twojej myśli. Czy ta operacja to już pewniak? Może jeszcze sie okaże że organizm sobie jakoś sam poradzi. Trzymaj sie ciepło.

Dziewuszki jestem na skraju załamania zarówno nerwowego jak i fizycznego. Patryk wisi mi na cycy przez 20 godz na dobe. Pępek źle mu sie goi. W sumie już odpadł ale jest jakiś taki zaczerwieniony i troche sie ropi. Położna kazała zasypywać go mąką ziemniaczaną a lekarka zabroniła i powiedziała że samym spirytusem przemywać.

Iza na siłę stara się zwrócić na siebie uwagę. Zrobiła sie płaczliwa. Każe sie karmić nawet ciastem. kiedyś juz sama jadła parówki serek homogenizowany itd. Dzięki Bogu do pieluch narazie nie wraca. Jak kładziemy ją spać jest dramat żeby mama ją prtzytulała kochała całowała a ja najczęściej wtedy siedzę z Patrykiem przy cycy i ruszyć się nie moge.

Do tego wszystkiego chyba będę musiała zgłosić się na Warszawską do szpitala ponownie. Krwawie już 3 tydzień i jakoś końca tego nie widać. Przepraszam że niespaczne rzeczy napiszę ale muszę wiedzić czy też tak miałyście. Jakieś 3 dni temu wypłynęły ze mnie błony. Napewno nie był to skrzep. Nie wiem co o tym myśleć.

Proszę doradźcie mi co począć z tym wszystkim. Karol wychodzi z domu o 8 wraca o 18 i ma wszystko w d....... bo wraca zmęczony. Buuuuuuuuuuuuuuuuuu

Do góry