reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Majeczka cudna ;D A oczy tak jak napisała żużaczek - firaneczki. I tak zastanawiam się dlaczego tak jest, moi chłopcy mają śliczne długie rzęsy a Emma normalne. Przecież dziewczynce bardziej "należą się". Może jeszcze urosną choć trochę?
Emma przeziębiona :( . Biedna ma katarek, kaszelek i marudna jest. Byłam u lekarza i na szczęście antybiotyku nie trzeba i mam nadzieję, że nie będzie potrzebny. Najgorsze jest to, że dzieciaki do przedszkola muszę prowadzić i Emmę brać ze sobą. Niestety nie mam kogo poprosić żeby z nią został albo zaprowadził i zabrał dzieciaki z przedszkola. Ma nadzieję, że te codzienne spacerki jej nie zaszkodzą.

reklama
Wapnem, witaminą C, kropelkami do nosa (niezadużo), olejek Olbas na poduszeczkę (kilka kropelek).Paracetamol, mniejszą dawkę nawet jak nie ma gorączki bo ponoć (tak mówiła lekarka) łagodzi objawy przeziębienia i może nie dopuścić do rozwinięcia się choróbska. Utrzymywać w odpowiedniej temperaturze, i w naszym przypadku pilnować aby Emma nie miała mokrych kaftaników- stasznie ślini się.

własnie ciągle sie tak zastanawiałam co trzeba zrobić jak dziecko ma katarek... itd. a propos leczenia dorosłych to mam wszystko e jednym palcu ale jezeli chodzi o dzieci to bladze po omacku ;-)

Majka rzesy ma faktycznie długaśne już pare minut po porodzie słyszałam jakie to ona ma rzesy :-) no i faktycznie ma :-) niestety nie po mnie tylko po tacie :-)

Przy katarku lekarze zalecają kładzenie dzieciątka ciut wyżej do spania żeby "gile" sobie spływały. U Emmy to niestety odpada bo jej ulubiona pozycja to na brzuszku i nawet przez sen przewraca się na brzuszek.

to ja 2,5 misiąca
dsc012179me.jpg

podobno moje chłopy podobne?
Bogucha:
dsc012241lu.jpg

Witucha:
zmianarozmiaru05102339tj.jpg

;) Chyba niebardzo Witek do Ciebie podobny. A zdjęcia starszego synka w tym wieku nie widziałam. Najlepiej wstaw zdjęcia obok siebie, będzie łatwiej porównać ;D
A bobaskiem ślicznym byłaś.

reklama
A ja zrobiłam wczoraj test i niestety nie jestem w ciąży. Tylko skąd te mdłości ? Pewnie sobie coś uroiłam, albo mam cos nie tak z żołądkiem tudzież innymi wnętrznościami. Jeszcze tego mi brakowało. Wyć mi sie chce jak oglądam te wszystkie zdjęcia cudnych dzieciaczków. Chyba powinnam odpuścić troche, bo sie zamęczę. Tylko jak to zrobić? W jakąś depresje chyba wpadam. :( :( :( Powinnam chyba poszukać sobie jakiegos forum o innej tematyce, ale nie mogę sie z Wami rozstać, ciągle tu zaglądam. A po co Wam taki smutas :( :( :(

Do góry