reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Mam nadzieje że u Kaliny wszystko ok - po tym jak ostatnio pisała o złych wynikach krwi naprawde sie martwie. Chociaż w sumie jakby już urodziła to chyba też już nie byloby źle. Ale mogłaby sie odezwac i powiedzieć że poprostu odpoczywa. Tuśka też nie pisze czy wyszły już z Ewunią ze szpitala. Widzisz Żużaczku musimy sie zamartwiać o wszystkich :(
Mi dzieki Bogu katar juz przechodzi. Ale skurcze zniknęły wogóle nawet odrobinke sie brzuszek niespina. Chyba jednak z wcześniejszgo porodu nici. Buuuuuuuu

reklama
No to chciałam Wam sie pochwalić że w końcu znam płeć mojego Maluszka. To chłopczyk :D Waży na dzień dzisiejszy 3450 i wg dr Leśniewicza termin mam na 20 października.

I wiecie co jestem przerażona. Nie wiem jak sie pielęgnuje chłopca. Wiec jeśli któraś z Was może napisac mi o myciu i pudrowaniu siusiaka to będę wdzięczna:D

Pozdrawiam

Aga to jak będzie miał na imię synek??
Co do pielegnacji to z róznych źródeł słyszałam, ze chłopa jest łatwiej pielegnowac. Przy przewijaniu łatwiej wyczyścic, siusie na badanie latwiej pobrac... Jakis specjalnych wymagań nie ma, trzeba tylko pilnowac, zeby za napletkiem nie zbierał sie osad ale wystarczy przy kapieli umyć. Pamietaj tylko, ze nie mozna w pierwszych miesiacach sciagac napletka. Trzeba tez sie przyjzec jak maluch robi siusiu, czy mu się bąbelek nie tworzy - bo to by oznaczało stulejkę (jesli by tak było, tez nie ma sie czym przejmowac, bo najcześciej problem sam mija po paru latach - tak było u Boguchy). Stulejka tylko może powodowac większe zagrozenie zakażeń ukladu moczowego - tez to przerabialismy.

Aż wstyd sie przyznać ale miałam imię dla córki :) miała być Uleńka a o synku nawet mie myślałam. Jakoś żyłam w przekonaniu że to dziewuszka:)

Tak właściwie to chyba byłoby lepiej żeby jeszcze pochodzila w ciąży. Nie pamietam na kiedy ona miała termin ale poźniej niz ja. A Lenczewski wczoraj mi powiedział żebym jeszcze pozaciskała nogi przez conajmniej 2 tyg pomimo iż mój Chłopczyk duży. Ona miała jakieś problemy z wynikami krwi - może leży w szpitalu :(

Tusia też sie nieodzywa. Boje sie o jej Ewunie bo w Bialymstoku panuje epidemia grypy żołądkowej a jeśli one w szpitalu to dosc duże prawdopodobieństwo ze złapia.

Pierwszy wariant imienia - Patryk to wymyślił moj Karol. Ja musze dzisiaj poszukac. Pozdrwiam serdecznie

hej

my z EWA juz 2 tydzien w szpitalu .... ehhh i pobedziem,y jeszcze troche ... moja ewa ma refluks 3 stopnia i przez to w jej brzuszku jest stan zapazlny (powiekszona sledzina i watroba = infekcja gornych drog oddechowych ... i chrobotanie w oskrzelach ) ale na szczescie - jak powiedzial to poani doktor - nie doszlo do zapalenia pluc .... :)

ja leze w Sniadeckim ... za bardzo sie z tego nie ciesze bo jest tam pierdolnieta pani ordunator Szmitkowska .... oj ludzie co to za ***** ---- sorki za wulgaruzmy ale jak mysle o n iej to az mnie nosi ....

Waga ewy stoi w miejscu ale pocieszajajce jest chociaz to ze zaczela jesc .... jupi

pozdrawiam - trzymajcie za nas kciuki bo smutno nam bardzo .....

reklama
Do góry