reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

też słyszałam, że mocart organizuje komunie i ludziska chwalą. Ja byłam na przyjęciu weselnym w mocarcie i jest ok.

natalunia- o to moja Ola śpi podobnie w ciągu dnia( nigdy nie śpi 2 godzin), wczoraj tylko padł rekord- po szczepieniu i płaczu prawie cały dzień maleńka spała i tylko na jedzonko się budziła. A z tymi szczepieniami to jednak przechlapane, mała płakała a ja razem z nią:-(

filonka- a na którym boczku śpisz? Ja spałam na lewym i Ola wtedy wierciła się mniej( choć wszędzie piszą, że jak na lewym śpisz to dziecko lepiej się rusza), natomiast jak kładłam się na plecy to dopiero były kopniaki i podskoki. Nie wiem czy miała tak wygodniej i więcej miejsca czy na odwrót ;-)

w końcu suwaczki zrobiłam :-D

reklama
może restauracja mocarta nie wiem czy dobrze się orientuję ale z tego co wiem moi znajomi tam robili jakąs impreze:tak:.

biorę pod uwagę,choć rok temu na sylwestrze jedzenie było do bani...

ja bylam 2 lata temu na komunii w AMORE jedzenia duzo bardzo sympatycznie i cena z tego co pamietam dosc przystępna nie wiem jak w tym roku ale wtedy bardzo mi sie podobalo
a i w akcesie tez maja dobre jedzenie duzy wybor i smacznie ale cenowo nie wiem :)
gdzie te AMORE?
dzięki:)
też słyszałam, że mocart organizuje komunie i ludziska chwalą. Ja byłam na przyjęciu weselnym w mocarcie i jest ok.
do nich mam najbliżej:)))))już trzeba rezerwować..
dzięki dziewczyny:-)

Byłam na imprezie kameralnej w mocarcie na sali na górze (ok 40 osób było). Płaciliśmy 50 zl od osoby i były 3 dania gorące i przystawki. Jedzenia było mnóstwo i naprawdę dobre. w Amore też byłam i też, tak jak Kasia pisze - było dużo dobrego jedzonka.

Aniamacek - ja nie szczepię małej. Dopiero jak skończy rok, a może i więcej. i to nie na wszystko. Jestem przeciwniczką szczepień i od dzisiaj zaczynam batalię z sanepidem. Jadę do przychodni podpisać papiery i od razu zważyć Zuzię.

Filonek - ja spałam na prawym boku, bo wtedy niunia była spokojniejsza. Na lewym boku i na wznak Zu szalała i nie mogłam zasnąć. i po porodzie miała takie same godziny czuwania jak w brzuszku.

Amore niedaleko Auchana nowego na przeciw stacji kolo Hotelu

my bylismy z synkiem w poradni pulmolonogicznej zwiazku iz ropien po szczepionce przeciw gruźlicy zzrobil sie i nie zmniejszal no i wyslali nas tam wlasnie i minely2 tyg od daty kiedy powinna byc pierwsza szczepionka zalecana i wlasnie jak bylismy na zabiegu w poradni dzownili z przychodni co z tym ropieniem bo sanepid ich pytal czy cos o szczepieniu ... tzn ze co? sanepid nei dostal informacji ze dziecko nie zaszczepione i odrazu dzowni i pyta sie? hm ...
no natalunia to daj znac jak dalej poszlo z sanepidem

Witam i ja!!!
Ruch tutaj dzisiaj :-D:-D:-D,ale to dobrze :tak::tak::tak:
Ewuśka też mam Komunię w maju,i też zastanawiam się gdzie robić,bo niby tylko najbliższa rodzinka będzie,ale sporo osób i po prostu w mieszkaniu się nie zmieścimy :-D:-D:-D
Kasiiula,naszej Malutkiej też tam w tej poradni nacinali ropień po gruźlicy :tak::tak::tak:.
Po tym nacieciu już szybko i ładnie sie wszystko zagoiło :tak::tak::tak:
Dostaniesz od nich zaświadczenie,że już możesz szczepić tymi szczepieniami z kalendarza szczepień :tak::tak::tak:

jakiś czas temu rozmawiałam z koleżanką, która też podjęła decyzję, że szczepić nie będzie( i chyba nawet jej dzieci nie mają wszystkich szczepień, bo młodszy syn najprawdopodobniej po szczepieniu teraz ma autyzm) to mówiła, że szczepienia nie są już przymusowe od jakiegoś czasu, więc nie wiem czemu sanepid się czepia ? To w końcu są obowiązkowe czy nie?

a jeśli chodzi o autyzm to szczepienie 3w1 przeciwko różyczce, odrze i śwince.

Ostatnia edycja:
W Twoim przypadku z tym ropniem to powikłanie poszczepienne i powinnaś wykonać jeszcze morfologię przed szczepieniem, bo może mieć podwyższone OB i wtedy powinni odroczyć szczepienie, bo moze to być niebezpieczne. Sanepid nie może po tygodniu czy dwóch się czepiać, raczej bał się o zarejestrowaniu kolejnego powikłania poszczepiennego.

U nas ok - będą pewnie wezwania, napisałam pismo z wydrukowanymi opiniami ekspertów jako powód nieszczpienia podałam troskę o dziecko i jak tylko dostane wezwanie to od razu do nich zaniosę i podyskutuję z tym, kto będzie na mnie sankcje nakładał.

Aniamacek - tylko na gruźlicę jest obowiązkowe nawet nakazane przez konstytucję. A reszta nie. Jeżeli nałożą mi sankcje grzywny, będę się z nimi sądzić - moja koleżanka się sądziła i wygrała rozprawę i za szkody moralne dodatkowo "wygrała" 5 tysięcy, a za łamanie wolności czlowieka i nakazy 1 tys zł, które ma wypłacić sanepid. Ale ten się odwolał dalej.

filonka- a na którym boczku śpisz? Ja spałam na lewym i Ola wtedy wierciła się mniej( choć wszędzie piszą, że jak na lewym śpisz to dziecko lepiej się rusza), natomiast jak kładłam się na plecy to dopiero były kopniaki i podskoki. Nie wiem czy miała tak wygodniej i więcej miejsca czy na odwrót ;-)
ja wlasnie jak spie na lewym boku i jak na plecach to wtedy czuje jak bardziej mały szaleje a jak na prawym to mniej.
a własnie dziś mialam wizyte i gin kontrolną. wszystko jest oki. a i co do wizyty jak zawsze miałam bad na samolocie i .... jak zajechałam do domu i poszłam do toalety to zauważyłam małe plamy chyba krwi :( i nie wiem czego to jest wynikiem????? czy cos sie dzieje złego czy moze to wynik tego badania ?// moze lekarz cos mi naruszyła??

reklama
Do góry