reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

No ja też chciałam na Warszawskiej rodzić,zresztą pierwszą Córę rodziłam tam,jak już nieraz pisałam,jednak los zarządził inaczeji też było o.k.Opieka przy porodzie tzn:anestezjolog,położne i lekarze naprawdę super,jestem pod pozytywnym wrażeniem.Wszyscy byli kompetentni,pomocni i pomagali,jak mogli,także wielki plus dla USK:tak::tak::tak::tak:
A Malutka ma się dobrze,je ,przewijam Ją i śpi,śpioszek nasz Kochany:tak::tak::tak::tak:
Pozdrawiam cieplutko wszystkie i te nierozpakowane i te już dawno po porodzie białostockie Mamusie!!!!

reklama
witam mam pytanko czy zna ktoras z was ginekologa ktory potrafi bardzo wczesnie rozpoznac plec dziecka????

Raczej to zależy od rozwoju płodu a nie od umiejętności lekarza. Płeć kształtuje się w 7 tygodniu po zapłodnieniu, ale dopóki wszystkie narządy się zawiążą musi minąć klika tygodni. Dlatego najczęściej można rozpoznać płeć najwcześniej około 4 miesiąca ciąży, a większość lekarzy podaje płeć przy badaniu połówkowym.

chodzi o to ze nie kazdy lekarz chce wczesnie powiedziec plec bo moga sie mylic,nie tylko ulozenie dziecka jest waze,ale wiedz i umiejtnosci lekarza,slyszlalam ze sa lekarze co po ukladzie kostnym potrafia okreslic plec i to w 12 tyg,nie znacie zadnego super lekarza od usg u nas w miescie
?

O tym nie słyszałam... Moim zdaniem najlepiej dowiedzieć się wtedy kiedy można to potwierdzić na 90%. A po co Ci tak wcześnie znać płeć? Jeszcze 8-9 tygodni i będziesz wiedziała i będziesz miała pewność, że lekarz może już rozpoznać płeć po narządach płciowych a nie po kościach...

Kasia mi lekarz powiedzial ze jesli nie urodze w terminie to mam sie do niego zglosic za jakis czas, nie pamietam ile to bylo ale chyba okolo tygodnia po terminie. I oczywiscie nie urodzilam w wyznaczonym terminie, zglosilam sie do gina i dostalam skierowanie do szpitala (wtedy wybierasz sobie szpital) i tego samego dnia polozyli mnie na patologie, a ja z wrazenia urodzilam na drugi dzien rano bez wywolywania.:)

Pozdrawiam

witam mam pytanko czy zna ktoras z was ginekologa ktory potrafi bardzo wczesnie rozpoznac plec dziecka????

komi1911, mi lekarka zasugerowała płeć dziecka w skończonym 14tc + 2d, w skończonym 15tc + 0d inny lekarz potwierdził mi, że będę miała synka.
Pani doktor nie dysponowała jakimś rewelacyjnym sprzętem, a jednak dopatrzyła się chłopca. Nie wiem, na podstawie czego wywnioskowała płeć - grunt, że się nie pomyliła :-) Nie wiem, czy to, że tak wcześnie potwierdzono u mnie płeć nie wynikało z tego, że wykluwał się chłopiec. Podobno chłopca można "wypatrzeć" wcześniej :-)

reklama
u mnie było tak ze lekarz "grzebał" pleć i grzebał i stwierdził dziewczynka bo wiadomo u chłopca inaczej odrazu widać i nie da się pomylić i trzymałam się ze będzie córa do okolo 32tc gdzie na usg odrazu pokazały sie klejnoty rodzinne jak to lekarz okreslił ... pozniej tylko potwierdzil wiec sami widzicie duzo zalezy od ułozenia dziecka a powiem wam ze sprzęt mial dobry :)

Do góry