reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

na ostatnią chwilę nie ma co bo już niewiele będzie widać.
Ja robiłam 3d dopiero w 34 tygodniu i było widać buzię, ale góra główki już zamazana, a całego ciała wcale. Takiego widoku to Antek może się raczej przestraszyć :).

reklama
ja puszczam chłopakom w domu płyty z usg. Kuba jest zauroczony ale Michał ma too mocno w nosie. Bardzo jestem tym zdziwiona, bo jak Kuba czekał na Michała to był młodszy niż Michal teraz i duzo rozmawialiśmy o tym, ze się Michałek urodzi, zbieraliśmy rzeczy, szykowaliśmy się itp a Michał jakby to wszystko obok niego zupełnie było. chociaz ostatnio chował mi ciasteczko pod bluzke i plakł, ze dzidzia nie chce jeść :baffled: więc widać dojrzewa, potrzebuje więcej czasu

Dziewczyny mi się naprawdę wydaje że dla 2-latka to jest totalna abstrakcja taki film z usg to już w ogóle.
Ja tego tematu sama na razie nie wywołuję, rozmawiam z Alą jak pyta. A jeśli chodzi o usg to nie będe jej pokjazywac filmów, jeżeli już to zabiorę ją do lekarza i pokaże że doktor dotyka do brzucha i pokazuje na telewizorku , ze dzidzia jest w brzuchu - nie wyobrażam sobie jak inaczej mogłaby cokolwiek z tego zrozumieć :)

Dla mnie ciaża była abstrakcją przez 9 miesięcy i druga wcale nie jest mniejsza :))). A co dopiero dla Ali :)

Agrafka na filmie 4d widać jak najbardziej normalne dziecko , buzie , rece , nosek , uszka. Antek sam pokazywał gdzie dzidzia ma oczka. Sama na 2d ledwo rozpoznaję , co gdzie jest , ale lepsza technika nawet nie zmusza do uruchamiania wyobraźni i domyślania się

No dzidzia jest i ją widać ale na ekranie a nie w brzuchu ;-) też mi się wydaje, tak jak Agrafce że dziecku trudno pojąć że to dziecko w tv to jest to samo co u mamy. To tak samo jakby widziało czyjeś dziecko w wózku. Ale jak najbardziej jestem za przygotowywaniem w ten sposób malucha, zawsze to jakieś oswojenie z maleństwem.

Marta ja chcę zobaczyć malutką!!!!!

a mi się wydaje że to taka sama abstrakcja w tv co na monitorze u lekarza dlatego ja Michala nie będę zabierała na usg. A Michałowi przeciez tez nie każę oglądać tylko puszczam jak Kuba prosi

Jeju a moj Kuba zaczal od wkladania do pepka smoczka, i mowil ze to dla dzidzi a wczoraj np. orzeszki mi wpychał, jak maz wraca z pracy to Go wla i pokazuje ze dzidzia w brzuchu i zeby byl ciuchutko:-D przytula sie, kurcze kilka razy mu wspomnialam o dzidzi a On sobie to wzial do serca :) rano zawsze sie do brzucha przytuli:tak:
No ciekawa jestem czy bedzie taki opiekunczy jak sie urodzi:-D
A i najwazniejsze, mowi na dzidzie JULA:-):-) Chyba chce siostrę

reklama
haha, pola to naprawdę bardzo opiekuńczy jest :)

Ala interesuje się dzidziusiem głównie dlatego, że fascynuje ją przewijanie zwłaszcza jak dzidziuś zrobi kupę :D. Jak jej mówi, ze mały dzidziuś ciągle robi kupę to dla niej pełnia szczęścia :))).
Ja wiem ze w rozwoju dziecka jest faza fascynacji kupą, ale to chyba jeszcze za wcześnie :))))

Do góry