reklama
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Serio macie sie czym przejmowac ychhhh Chciałabym w takim tyg. ciąży przytyć tylko 4.5 kg .... U mnie to ja nie wiem jak tajfun ta waga szła. Apetyt miałam faktycznie za dwóch. Ale to za to brałam końskie dawki hormonów, tabletek i zastrzyków od samego poczatku ciąży + cały czas leżeć i najlepiej sie nie ruszać. No to ja sądze ze teraz i tak nie wyglądam tak tragicznie na ten brzuch i wszystko co ja miałam. Nawet ludzie mówili ze nie wierzą ze tak duzo pokazuje waga bo tego jakoś nie było widać ale brzuchol miałam nieziemski, a do tego ja mam niecałe 160 cm to juz w ogóle jak kulka wyglądałam ;p
Ostatnia edycja:
Sklepowa raz mi opowiadała że jej siostra ma 155 cm i zaszła w ciążę. Miała wtedy 31 lat. Brzuch miała OGROOOOMNY!!! Dosłownie z cyckami prawie pod brodą Jedna wielka kulka. DO tego bardzo młodziutko wyglądała i w szpitalu spytali się o jej rodziców traktowali jak nieodpowiedzialną gówniarę i walili na Ty, dopiero jak im dowód przed nos pokazała i ostro pojechała to uwierzyli i zaczęli normalnie traktować.
agrafka80
Fanka BB :)
pola gratulacje
ja przytyłam ze 2-2,5 kg, nie wiem dokłądnie bo wagi różnie ważą.
Przy Ali tak od 4 miesiaca waga szła mi kg miesiecznie, potem trochę szybciej. Ale nie miałam w ogole większego apetytu i wcale nie miałam ochoty na słodycze, owoce za to wpylałam w ogromnych ilościach.
Kurcze pamiętam jak się smarowałam mustellą pieczołowicie rano i wieczorem teraz też już zaczęłam ale tylko wieczorem i tylko jak mi się przypomni
ja przytyłam ze 2-2,5 kg, nie wiem dokłądnie bo wagi różnie ważą.
Przy Ali tak od 4 miesiaca waga szła mi kg miesiecznie, potem trochę szybciej. Ale nie miałam w ogole większego apetytu i wcale nie miałam ochoty na słodycze, owoce za to wpylałam w ogromnych ilościach.
Kurcze pamiętam jak się smarowałam mustellą pieczołowicie rano i wieczorem teraz też już zaczęłam ale tylko wieczorem i tylko jak mi się przypomni
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Agrafka to malutko przytyłas!!oby tak dalej;-)
omijałam dziś szerokim łukiem cukiernie
za pare dni zaczynam 7 miesiac
omijałam dziś szerokim łukiem cukiernie
agrafka80
Fanka BB :)
A
Martolinka, ale to leci..
A pytałaś swojego lekarza kiedy możesz przyjść zobaczyć Alę z Antkiem ?
Bo u nas ten temat jakoś samoistnie się pojawia jakoś. Ostatanio wszystkie misie idą razem z nią do żłobka rodziną: mama, tata i miś, albo mama, miś i siostra misia, albo ciocia misia.
Ala pyta wczoraj gdzie jest jej siostra, no to ja mówię, ze jeszcze nie ma siostry, ale czy chciała by mieć brata albo siostrę? No ala mówi że tak. To ja na to, no dobrze, to mama urodzi dla Ciebie brata albo siostrę
Dziś rano pyta mnie, mamo masz dzidziusia w brzuchu ? no to mówię że mam . Przypuszczam , ze panie w żłobku jej coś gadają, mimo, ze powinny mnie chyba najpierw zapytać czy rozmawiam o tym z Alą.
No ale nic, widzę, ze na razie jest bardzo zainteresowana pozytywnie.
Zastanawiam się nad zabraniem jej usg, tym bardziej, ze M ze mną nie pójdzie do poradni a też chciałby zobaczyć więc i tak się wybiorę prywatnie. Tylko nie wiem kiedy.
reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Pytałam;-)mówił , ze to nasza decyzja kiedy chcemy przyjść , ale najlepiej nie na ostatnią chwilę , bo nie wiadomo , czy zdążymy. Myślę , że z początkiem marca pójdziemy razem we troje Dam znać ile mały z tego zrozumiał. Oglądał razem z nami film i zdjęcia, ale z czasem zaczęło mu sie dłużyc i poszedł się bawić;-)
Podziel się: