Kilolek - ja zawsze sikam po kawie 3 w 1. Sikam po niej na okrągło z 5 razy w ciągu pół godziny. Wiem że w ciąży kawy nie za bardzo ale tam jest tylko 10% kawy więc nie dużo. Czasem kawka inka też mnie tak przepłukuje. No i na Dukanie też pamiętam sikałam jak opętana. Może mogłbyś zastosować jeden dzień chociaż tej 3 fazy
reklama
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
oh Kilolku trzymam kciuki aby wsio było ok. Ja po 1 wizycie skierowanie na wyniki i za 2 tyg mam sie zgłosic ... mam lekkie mdlosci ale tylko jak cos zjem to mi sie odbija i nie dobrze biore imbir w kapsułkach wiec dziala jak narazie
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Zdołowałam się trochę , ale założyłam sobie plan - 3 stałe posiłki, ostatni o 18 + basen , woda i zdrowe przekąski. Zobaczymy co z tego będzie. Gin wjechał mi trochę na ambicję a tego nie lubię.
Nie obżerałam się przecież więc może taka moja natura? Jestem wysoka więc kg tak bardzo nie widać , ale w mojej głowie to siedzi.
Malutka fikała wczoraj na usg na całego . Niesamowite jak się zmieniła
Agrafka więc czekamy na Twoje USG
Nie obżerałam się przecież więc może taka moja natura? Jestem wysoka więc kg tak bardzo nie widać , ale w mojej głowie to siedzi.
agrafka80
Fanka BB :)
Zdołowałam się trochę , ale założyłam sobie plan - 3 stałe posiłki, ostatni o 18 + basen , woda i zdrowe przekąski. Zobaczymy co z tego będzie. Gin wjechał mi trochę na ambicję a tego nie lubię.
Martolinka a z jakiej wagi startowałaś i ile przytyłaś?
martolinka
z wagi 72 kg a teraz mam 83 przy 180 cm.
agrafka80
Martolinka, no to rzeczywiście szybko Ci waga rośnie, ale moim zdaniem to jest indywidualne i tyle.
Mi 11 kg przybylo dopiero w 38 tygodniu - sprawdziłam nawet w książeczce.
Ale jeśli chodzi o dietę to wydaje mi się, ze 3 posiłki to właśnie za mało, powinno być 5 małych. Czytałam w poradni taką broszurkę i tam było napisane, żeby kaloryczność regulować węglowodanami. Generalnie powinno być 8-10 porcji produktów zbożowych dziennie, ale w tych porcjach rozliczamy też np. słodycze i cukry.
Potem mogę ci napisac dokładniej co tam jest napisane.
Mi 11 kg przybylo dopiero w 38 tygodniu - sprawdziłam nawet w książeczce.
Ale jeśli chodzi o dietę to wydaje mi się, ze 3 posiłki to właśnie za mało, powinno być 5 małych. Czytałam w poradni taką broszurkę i tam było napisane, żeby kaloryczność regulować węglowodanami. Generalnie powinno być 8-10 porcji produktów zbożowych dziennie, ale w tych porcjach rozliczamy też np. słodycze i cukry.
Potem mogę ci napisac dokładniej co tam jest napisane.
martolinka
3 posiłki - sniadanie , obiad , kolacja. Do tego przekaski - jogurt , owoce . Bez słodyczy i innych pustych kalorii;-)
agrafka80
widzisz w tej rozpisce jest właśnie więcej niż przekąski, to jest za mało.
napisze ci przykład:
śnaidanie:
kanapki z twarożkiem, 100g owoców, herbata
II śniadanie:
płatki z jogurtem, pół papryki, woda
obiad:
zupa jarzynowa, bitko wołowe z ziemniakami i surówką
podwieczorek:
kanapka z tuńczykiem, koktajl z jogurtu i malin (250g)
woda
kolacja
kanapki z polędwicą drobiową (2 sztuki)
sałata z oliwą
sok pomidorowy
budyń na mleku
herbata
to jest jadłospis na 2700 kcal
Ja na pewno tyle nie jem, nie dałabym rady, ale jak będe w domu to postaram się jeść 4 konkretne posiłki
napisze ci przykład:
śnaidanie:
kanapki z twarożkiem, 100g owoców, herbata
II śniadanie:
płatki z jogurtem, pół papryki, woda
obiad:
zupa jarzynowa, bitko wołowe z ziemniakami i surówką
podwieczorek:
kanapka z tuńczykiem, koktajl z jogurtu i malin (250g)
woda
kolacja
kanapki z polędwicą drobiową (2 sztuki)
sałata z oliwą
sok pomidorowy
budyń na mleku
herbata
to jest jadłospis na 2700 kcal
Ja na pewno tyle nie jem, nie dałabym rady, ale jak będe w domu to postaram się jeść 4 konkretne posiłki
reklama
martolinka
Tyle to ja na pewno nie jadłam a waga rosła zastraszająco. Teraz będę się pilnować i zobaczymy jakie będą efekty. Podejrzewam , ze mam po prostu taki "urok" . Potrafię zrzucić , ale lepiej żeby było jak najmniej
Podziel się: