reklama
Trafił mi sie chyba najgorszy mozłiwy objaw ciążowy wrrrrrrrrrrrr cofa mnie albo od razu lece wyiotowac jak tylko zaczynam Tomkowi sie zblizac do pieluchy :-( nie wazne co w niej jest... 1 czy 2, reakcja taka sama. juz sie pytalam meza czy aby faktycznie cos tam brzydko nie smierdzi - czy z Tomkiem wszystko ok, ale mowi mi ze bez zmian i to tylko mój wymysl... masakraaaaaaa, nigdy czegos takiego nie miałam....
Lotka - współczuję, miałam to samo w drugiej ciąży - stosowałam maseczkę na gębusię, by mnie nie wymiatało, zatrzymywałam powietrze... a najlepsze, że zaczynała mi czasami działać wyobraźnia jak to wygląda i pachnie i mnie brało.. podjeżdżał mi żołądek w górę i spadał...
dzieki, pocieszyłas mnie trochu, bo juz myslalam że ze mna cos nie tak ;-) hehLotka - współczuję, miałam to samo w drugiej ciąży - stosowałam maseczkę na gębusię, by mnie nie wymiatało, zatrzymywałam powietrze... a najlepsze, że zaczynała mi czasami działać wyobraźnia jak to wygląda i pachnie i mnie brało.. podjeżdżał mi żołądek w górę i spadał...
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Ale się nasłuchałam...5 kg w ciągu miesiąca. Czyli w sumie 11. Juz nie wiem co robić.
Malutka jest zdrowiutka , ma niecały kilogram i jest ciut większa niż termin wskazuje. Ładnie się pokazała
Wody płodowe wciąż na granicy normy AFI=20, ale usg pokazuje , że wszystko ok.Mam uważać na siebie , bo łatwiej o przerwanie pęcherza owodniowego.
Witamin dalej mam nie brać , tylko dołożyć żelazo
Malutka jest zdrowiutka , ma niecały kilogram i jest ciut większa niż termin wskazuje. Ładnie się pokazała
Wody płodowe wciąż na granicy normy AFI=20, ale usg pokazuje , że wszystko ok.Mam uważać na siebie , bo łatwiej o przerwanie pęcherza owodniowego.
Witamin dalej mam nie brać , tylko dołożyć żelazo
Martolinka - super, że Ala się tak pokazała; co do wagi.. gdzieś jakieś kalkulatory kiedyś były ile powinno się przytyć w ciągu całej ciąży, wg mnie nie jest źle...;-)jak masz dużo wód to one najwięcej ważą, gdzieś były właśnie kalkulacje iż standard dziecko + wszystkie inne rzeczy to ok. 11-14 kg w 38 -40 tyg.
edit. znalazłam coś takiego http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/
edit. znalazłam coś takiego http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/
Ostatnia edycja:
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Martolinka fajnie ze u Was wszystko oki
Twojemu ginowi przydałaby sie pacjentka taka jak moja kumpela. W całej ciąży utyła 10 kg Nie wiem jak to zrobiła ale kilka m-cy po porodzie nic nie było widać ze laska urodziła - jędrna i płaska jak przed..... U niej zas sie lekarze martwili co tak mało utyła
Twojemu ginowi przydałaby sie pacjentka taka jak moja kumpela. W całej ciąży utyła 10 kg Nie wiem jak to zrobiła ale kilka m-cy po porodzie nic nie było widać ze laska urodziła - jędrna i płaska jak przed..... U niej zas sie lekarze martwili co tak mało utyła
E
etna36
Gość
Martolinka fajnie ze u Was wszystko oki
nie dogodzisz tym ginekologom
Martolinka jak dla mnie to Ty laska jesteś!!!!
Najważniejsze że dzidzia zdrowa
reklama
Podziel się: