reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

Kikolek - życzę normalności, mam nadzieję, że rzucawek i inszych kwiatków nie zaznasz.
Martolinka - niezłe przejścia przy Antku miałaś, życzę więc nudnej koncówki ;-) i dzisiaj pięknych widoków...

reklama
Trafił mi sie chyba najgorszy mozłiwy objaw ciążowy wrrrrrrrrrrrr cofa mnie albo od razu lece wyiotowac jak tylko zaczynam Tomkowi sie zblizac do pieluchy :-( nie wazne co w niej jest... 1 czy 2, reakcja taka sama. juz sie pytalam meza czy aby faktycznie cos tam brzydko nie smierdzi - czy z Tomkiem wszystko ok, ale mowi mi ze bez zmian i to tylko mój wymysl... masakraaaaaaa, nigdy czegos takiego nie miałam....

Lotka - współczuję, miałam to samo w drugiej ciąży - stosowałam maseczkę na gębusię, by mnie nie wymiatało:wściekła/y:, zatrzymywałam powietrze... a najlepsze, że zaczynała mi czasami działać wyobraźnia jak to wygląda i pachnie i mnie brało..:szok::szok: podjeżdżał mi żołądek w górę i spadał...

Lotka - współczuję, miałam to samo w drugiej ciąży - stosowałam maseczkę na gębusię, by mnie nie wymiatało:wściekła/y:, zatrzymywałam powietrze... a najlepsze, że zaczynała mi czasami działać wyobraźnia jak to wygląda i pachnie i mnie brało..:szok::szok: podjeżdżał mi żołądek w górę i spadał...
dzieki, pocieszyłas mnie trochu, bo juz myslalam że ze mna cos nie tak ;-) heh

Ale się nasłuchałam...5 kg w ciągu miesiąca. Czyli w sumie 11. Juz nie wiem co robić.

Malutka jest zdrowiutka , ma niecały kilogram i jest ciut większa niż termin wskazuje. Ładnie się pokazała
yes2.gif

Wody płodowe wciąż na granicy normy AFI=20, ale usg pokazuje , że wszystko ok.Mam uważać na siebie , bo łatwiej o przerwanie pęcherza owodniowego.
Witamin dalej mam nie brać , tylko dołożyć żelazo

Martolinka - super, że Ala się tak pokazała; co do wagi.. gdzieś jakieś kalkulatory kiedyś były ile powinno się przytyć w ciągu całej ciąży, wg mnie nie jest źle...;-)jak masz dużo wód to one najwięcej ważą, gdzieś były właśnie kalkulacje iż standard dziecko + wszystkie inne rzeczy to ok. 11-14 kg w 38 -40 tyg.
edit. znalazłam coś takiego http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

Ostatnia edycja:
Martolinka fajnie ze u Was wszystko oki :):):):):):)
Twojemu ginowi przydałaby sie pacjentka taka jak moja kumpela. W całej ciąży utyła 10 kg :szok: Nie wiem jak to zrobiła ale kilka m-cy po porodzie nic nie było widać ze laska urodziła - jędrna i płaska jak przed.....:-D U niej zas sie lekarze martwili co tak mało utyła :-D

Martolinka fajnie ze u Was wszystko oki :):):):):):)
Twojemu ginowi przydałaby sie pacjentka taka jak moja kumpela. W całej ciąży utyła 10 kg :szok: Nie wiem jak to zrobiła ale kilka m-cy po porodzie nic nie było widać ze laska urodziła - jędrna i płaska jak przed.....:-D U niej zas sie lekarze martwili co tak mało utyła :-D

nie dogodzisz tym ginekologom :wściekła/y:

Martolinka jak dla mnie to Ty laska jesteś!!!!
Najważniejsze że dzidzia zdrowa

reklama
Dziunka, super te zdjecia :-) ja juz myslalam ze Tom od wrzesnia pojdzie do przedszkola, a tu lipa, przecie go nie wysle tam od razu jak sie dzidzi urodzi... to by dopiero bylo odtracenie na maxa....bede musiala troche poczekac :/

Do góry