reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

to teraz mi wstyd, bo gosc podniosl wizyte z 60 na 70 i bylam zła... a usg mam w cenie.. i jeszcze marudzilam, a to jednak malutko...

reklama
U Nas chyba ordynator przyjmuje prywatnie i bierze coś koło 100-120zł.

A co do NFZ to u Nas nie jest też tak źle więc można bez problemu chodzić.

U nas ordynator bierze 250:rofl2: w szpitalnej przychodni tak jak pisałam, a w takich normalnych prywatnych gabinetach to różnie, ale mniej niż 80 zł nie ma, moja ginekolog bierze 140zł.

A jeśli chodzi o NFZ to tragicznie, wiele kobiet jak nie ma kasy na prywatną wizytę to sobie wypłacze nfz, ale np. moja kumpela ostatnio została na 2 miesiące ciąży bez lekarza.

Mamapatryka - super!Gratuluję udanej wizyty:-)
U mnie moja ginka bierze 80zł (od ciąży z Marysią podrożała o 10zł) i robi usg każdorazowo w cenie wizyty..

Mama Patryka gratuluje udanej wizyty:-)

A co do wizyt u lekarzy to jak bylam w PL ostatnio to bylam w klinice u ginekologa i zaplacilam 120zl za wszystko...ale wiem ze wizyty z usg genetycznym sa drozsze...

Tunczyki - a jak u Ciebie? Kiedy planowana @? Może też dołączysz razem ze mną do grudniowych mam xD

Już lepiej mieszkać w mniejszym mieście - chociaż taniej :tak:.

Tunczyki - a jak u Ciebie? Kiedy planowana @? Może też dołączysz razem ze mną do grudniowych mam xD

Już lepiej mieszkać w mniejszym mieście - chociaż taniej :tak:.

bardzo bym chciala dolaczyc do grudniowych mam...

tyle ze u mnie to troche bardziej skomplikowane...dziewczyny wiedza ze 8 lutego poronilam...byl to 6 tydzien ciazy ale plod byl jeszcze mniejszy...poronilam samoistnie, obylo sie bez zabiegu( bo takich tutaj nie robia)-mieszkam w UK...niby mialam czekac do pierszej miesiaczki...no ale chyba nie wyszlo...chociaz 5i 6 marca mialam jakies krwawienie...

no w kazdym razie zrobilam dzisiaj test cyfrowy i pokazal mi ze jestem w 2-3 tygodniu ciazy( wg moich obliczen) nawet by sie zgadzalo ...ciazowo tez sie czuje, bola mnie piersi, jestem senna no i te dzisiajsze mdlosci...wrrrr prawie caly dzien mnie meczyly...

poczekam do swiat i jak nic sie zlego nie wydarzy to po swietach wybiore sie do lekarza...bo nawet slyszalam ze mi przysluguje dodatkowe badanie usg w 8 tygodniu skoro mam juz na koncie poronienie...

Mama Patryka super że pierwsza wizyta z dobrymi wieściami:-)

drogie te Wasze wizyty a Kilolka to w ogole.Rozumiem ze te usg to 3 D tak??

ja chodziłam NFZ miałm 4 usg normalnie ,za free wszystko ale to 2D ...

Tuńczyki ja rownież trzymam kciuki za fasolkę

reklama
Do góry