reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

agrafka u nas polozna mierzy co wizytę, wiesz wszystko inaczej niz w Polsce;-)
sprawdza czy sie zgadza co do tygodnia ciązy:tak: coś w koncu musi robic na tych wizytach:-D ale babeczka bardzo fajna bo polozne przy Kubie mialam naprawde jakąś dziwną, Jak raz ja spotkalismy z męzem na ulicy i sie z Nia witamy to odpowiedziala "hi" i uciekla na druga strone ulicy:szok: i jakas wiecznie zamyslona ale w sumie ogolnie nie narzekalam a ta teraz jak najbardziej w porządku:tak:
Pyta o wszystko, doradza bo widzi jaki chodzacy stres ze mnie:zawstydzona/y:

reklama
Lotka, Pola gratuluję udanych wizyt :-)

Agrafka a czemu nie będą już robić usg? Ja miałam przed przyjęciem na położniczy i jeszcze wagę oceniali, że młoda malutka będzie, a tu 3860g i 59 cm wyskoczyło:-D

Dzieki dziewczyny ja mam nadzieję,że będzie CC :tak:.

Jestem chora musze isć do lekarza po jakieś leki na ten kaszel :(
Od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch jak na @ (macica się rozciąga?).
Jutro wizyta u gina (zastanawiam się czy iść czy nie)boję się ,że jeszcze nic nie będzie widać a chciałabym już zobaczyć serduszko :tak:

A który to mniej więcej tydzień? U mnie w 5 na USG był tylko pęcherzyk i nawet nie dostałam karty ciąży :-( ale się stresowałam do 9 tyg ciąży! Z następnym maluchem dłużej poczekam z wizytą.

A jak boli na @ tzn chyba że zarodek się zagnieżdża w macicy.

Ja miałam usg tez w szpitalu , ale podobno jest jakiś chwyt , którym lekarz może ręcznie sprawdzić ułożenie dziecka przez brzuch;-)

Wyjatkowa serduszko dopiero około 7-8 tc . Wczesniej jest pecherzyk ciązowy

Już ustawiłam suwaczek:-) chociaż jeden mi pokazuje 30.11 a drugi 1.12 :cool: No cóż.

Do gina pójdę jutro ,bo już się nie mogę doczekać ;-)

reklama
martolinka u mnie badają brzuch i na tej podstawie podają ułożenie dziecka , bo przecież usg robią tylko połówkowe ;-)
wyjątkowa raczej nic nie będzie jeszcze widać niestety , a reduszko to pewnie gdzieś dopiero ok 7 tygodnia

Do góry