reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

MamaPatryka - gratuluję. Ja serduszka nie widziałam na pierwszej wizycie w 7 tygodniu i bardzo się stresowałam, 1,5 tygodnia później już maluszek do mnie machał.

Lotka, Pola - super, że wszystko w porządku
Agrafka - śliczny Wojtuś

reklama
Dziunka, to znaczy lekarz powiedział mi, ze w ramach wizyt już nie robimy usg, a właśnie nie wiem czy jak się przyjeżdża do porodu to robią ?
Bo ja miałam indukcję więc nie wiem jak to jest normalnie :)

MamaPatryka - ja widziałam serducho już 5/6 tydzień, od okresu 43 dzień to był u Goni, także wcześnie ;-)
Agrafka - przed porodem mi robili usg, by ocenić wagę i trafili ;-), a z Hanką nie miałam robionego usg, rodziłam bez świadomości wagowej.

No u nas robią, tak jak pisałam, na każdej wizycie (mówię tu oczywiście o NFZ) jest usg i do porodu też:tak: no i za każdym razem jak na IP przyjeżdżasz bo np. plamiłaś czy coś.

martolinka u nas polozna tez sprawdza recznie ulozenie dziecka:tak:
wczoraj Go chyba niezle tym rozdrazniła, masakra jak sie wiercil cale popoludnie do 1 w nocy:tak: jak nie On ;)

hejka ;-)
Byłam u gina.
Pierwsza rzecz teraz już nie bierze 70zł tylko 80:sorry:.
Przy macaniu wyczuł ,że to większa ciąża o jakieś 2-3 tyg.
Jednak podczas USG ledwo co znalazł pęcherzyk.
Mamy przyjść za miesiąc jednak przyjdę wcześniej do niego z badaniami.
Mam zrobić mocz, morfologię, glukozę na czczo i vdrl.
Przepisał luteinę 2x dziennie chociaz jest ok wszystko ale po pierwszej pozamacicznej i Patrykowiej tej z plamieniami woli żebym brała do 16tyg.

Oj, nawet nie wiedziałam ze miałaś pozamaciczną:-(

To czekamy na wyniki, najważniejsze ze pęcherzyk jest :-)

A tak to u nas chyba było 80 zł za wizytę a teraz jest równa 100zł. A na nfz w całym mieście nie ma szans się dostać.

reklama
mama Patryka gratuluje!

powiem Wam dziewczyny, ze u Was taniocha jak u rocha. Ja place 150 za wizyte i 200 za usg i u nas jest to standard

Do góry