reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kolejne dziecko

Dominika - u mnie brzuch takie kształty miewa, ze mąż sie zdumiewa:-DA czkawka to az mnie czasem denerwuje, szczegolnie wieczorami, bo nie mozna zasnac! No i bum bum w moje zebra, Tadek tak nie robił :no:W ogole coraz czesciej mnie ciagnie brzuch, oj to juz blisko...
Carolin - ja tez bede miala wiecej, wtedy sie skonczylo na 12 kg, teraz mysle, ze do 15 dobiję... moze to i dobrze, moze mi cos zostanie, bo w sumie to za chuda jestem bez ciązy:tak:
W brzuchu to juz mam 111 - 112 cm... tyle mialam, jak Tadka rodzilam:szok: A tu jeszcze te ostatnie tygodnie, oj chyba nowe rozstęty mnie nie ominą:crazy:

reklama
ja w tej ciąży też poszalałam, wczoraj byłam na wizycie i 12 kg na plusie. mam dużo większą chęć na jedzenie niż poprzednio, a moze to dlatego, że wtedy się bardziej pilnowałam?

po wczorajszej wizycie muszę przystopować bo jak tak dalej pojdzie to 20 dobiję ;)

Dominika, mam pytanko czy byłaby możliwość, abyś wkleiła fotkę Jasiowego łóżeczka w realu? coraz poważniej nad nim myślę :)
oglądałam w ikea i zestaw z materacykiem wyjdzie podobnie, ale łóżeczko jest moim zdaniem brzydsze.
IKEA | Dzieci | Łóżka dla dzieci | GULLIVER | Rama łóżka z dnem z listew i do tego jest taka decha, którą montuje się z przodu.

ja też się coraz częściej zastanawiam nad takim łóżkiem jak ma Jaś, bo Kuba nie chce spać w łóżeczku, nie uczyłam go nigdy spania w moim łóżku, a on zwyczajnie w nocy chce do łóżka, nawet jak śpi w nim sam to mu to nie przeszkadza, byle nie w łóżeczku ;| (?) nie wiem o co mu chodzi

w ciąży byłam 30kg na plusie, a teraz ważę 47-48kg tak więc mi następna ciąża nie straszna (choć niczego nie planuję w najbliższych latach ;])

agnesiaa - oj to ty drobinka jestes :tak: ja bez ciąży 62 kg, no ale mam 179 cm wzrostu i dosc grubą kosc, dobrze wyglądam jak ważę 65 kg. Ale utrzymac taką wagę to nie wiem jak:confused:
carolin - ja sie ostatnio balam wejsc na wage:-D ale dzis sie zwazylam i ....zero zmian, pomimo codzinnego obzarstwa:tak: tak wiec chyba organizm sam wie, ile ma przytyc.

Torbe dopakowalam na tip top, tylko telefonu i dokumentów brakuje. Wczoraj mialam skurcze przepowiadające (tzn. tak mnie ćmiło podbrzusze jak na okres, no to chyba skurcze), nawet mnie do łazienki popędziło przez to, ale wzielam nospe i przeszlo po 30 minutach. Ale ledwo chodzę, dzis jak pojechalismy na zakupy to się tak wlokłam, że szok. PRzez to wydaje mi się, ze do terminu nie dociągnę, ale kto wie...

dziewczyny, jasne, wstawię zdjęcie, tylko może jutro lub w poniedziałek, bo mam kiepski aparat, jak będzie lepsze światło na zewnątrz

carolin - tylko to łóżeczko IKEA widzę jest krótsze - przynajmniej to co wkleiłaś jest o długości materaca 160 cm
to nasze jest o długości 2 metry. mój mąż na nim spokojnie z Jaśkiem usypia wieczorem. tzn. Jaś usypia tatę i jak tata uśnie to wtedy Jaś sam idzie spać :-D

moonik - ja na razie zrobiłam listę rzczy potrzebnych do szpitala i w domu i już znalazłam na allegro co gdzie kupię, część pewnie zamówię w przyszłym tygodniu, a po część muszę się do sklepu wybrać.
torba pewnie jakoś w 38 tygodniu, bo i tak nic nie wskazuje na to, że miałabym urodzić przed terminem, a do stycznia jeszcze daleko :-)

Ostatnia edycja:
ja też się coraz częściej zastanawiam nad takim łóżkiem jak ma Jaś, bo Kuba nie chce spać w łóżeczku, nie uczyłam go nigdy spania w moim łóżku, a on zwyczajnie w nocy chce do łóżka, nawet jak śpi w nim sam to mu to nie przeszkadza, byle nie w łóżeczku ;| (?) nie wiem o co mu chodzi

w ciąży byłam 30kg na plusie, a teraz ważę 47-48kg tak więc mi następna ciąża nie straszna (choć niczego nie planuję w najbliższych latach ;])

moja córka zasypia ze mną na łóżku, przeważnie odjeżdżamy razem, a później mój M. małą przerzuca do łóżeczka, no chyba, ze M. nie ma w domu to wtedy sama przekładam, choć z brzucholem staram się tego nie robić.

ja w popedniej ciązy przytyłam 15 kg, ale wtedy byłam też sporo grubsza, po ciąży bardzo schudłam (prawie 17 kg mniej niż przed ciążą) i teraz nadrabiam ;) chociaż wczoraj u lekarza obiecałam sobie, że koniec, bo nie chcę być znów hipopotamem, dlatego postaram się pilnować, ale same wiecie jak to ciężko, co ? :)

agnesiaa - oj to ty drobinka jestes :tak: ja bez ciąży 62 kg, no ale mam 179 cm wzrostu i dosc grubą kosc, dobrze wyglądam jak ważę 65 kg. Ale utrzymac taką wagę to nie wiem jak:confused:
carolin - ja sie ostatnio balam wejsc na wage:-D ale dzis sie zwazylam i ....zero zmian, pomimo codzinnego obzarstwa:tak: tak wiec chyba organizm sam wie, ile ma przytyc.

Torbe dopakowalam na tip top, tylko telefonu i dokumentów brakuje. Wczoraj mialam skurcze przepowiadające (tzn. tak mnie ćmiło podbrzusze jak na okres, no to chyba skurcze), nawet mnie do łazienki popędziło przez to, ale wzielam nospe i przeszlo po 30 minutach. Ale ledwo chodzę, dzis jak pojechalismy na zakupy to się tak wlokłam, że szok. PRzez to wydaje mi się, ze do terminu nie dociągnę, ale kto wie...

a w ogóle się w domu nie ważę, bo nie mam odwagi ;) tylko u lekarza, bo tam nie uniknę ważenia ;) No Moonik Tobie naprawdę już niedaleko, a lekarz mówił coś o porodzie, że będzie wcześniej albo coś?

dziewczyny, jasne, wstawię zdjęcie, tylko może jutro lub w poniedziałek, bo mam kiepski aparat, jak będzie lepsze światło na zewnątrz

carolin - tylko to łóżeczko IKEA widzę jest krótsze - przynajmniej to co wkleiłaś jest o długości materaca 160 cm
to nasze jest o długości 2 metry. mój mąż na nim spokojnie z Jaśkiem usypia wieczorem. tzn. Jaś usypia tatę i jak tata uśnie to wtedy Jaś sam idzie spać :-D

moonik - ja na razie zrobiłam listę rzczy potrzebnych do szpitala i w domu i już znalazłam na allegro co gdzie kupię, część pewnie zamówię w przyszłym tygodniu, a po część muszę się do sklepu wybrać.
torba pewnie jakoś w 38 tygodniu, bo i tak nic nie wskazuje na to, że miałabym urodzić przed terminem, a do stycznia jeszcze daleko :-)

Dominika, to łóżeczko jest faktycznie mniejsze, dlatego też nie do końca mi się to podoba. z reszta ikea ma sporo rzeczy w niestandardowym wymiarze. ja jeszcze do torby się nie przymierzałam :) pewnie przymiarki do listy zrobię na przełomie grudnia i stycznia a torbę przygotuję gdzieś miesiąc przed planowanym porodem.

Uśmiałam się jak napisałaś o usypianiu Twojego M. :) a normalnie codziennie to Twój M. usypia małego? u nas niestety to mała jak wie, ze jestem w domu to nie pozwala na to bo płacze, powinnam to przełamać, ale nie mogę się zebrać.
ostatnio wyszłam wieczorem i mała strasznie płakała jak M. chciał ją uśpić, wiec trochę mi się szkoda malucha zrobiło, wiec może i się wczesniej przełamie.

różnie usypiamy - czasem on, czasem ja, chociaz częściej ja.
Jasiek też jak mąż go idzie uśpić to zaczyna wołać mama, ale mąż mówi stanowczo, że idziemy razem spać, a mama będzie jutro się z tobą bawiła, czy coś w tym stylu i mały odpuszcza i ida spać...
z mężem usypia szybciej... wogóle z facetami szybciej usypia. tak samo jak mój tata czasem przyjdzie to w południe jest go w stanie uspać w 15 min... podczas gdy mi to zajmuje od pół godziny wzwyż... jednak większy posłuch ma u mężczyzn

to nasze łóżeczko:

Załączniki

• DSCF2093_2.jpg
    DSCF2093_2.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 30
  • DSCF2097_2.jpg
    DSCF2097_2.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 31
duże się wydaje to łóżko, a tak się zastanawiam ile czasu te barierki posłużą, wiecie, kiedy dziecko przestanie ich potrzebować, w sumie może to zależy od dziecka, bo Kuba nawet jak śpi na kanapie to nie spada, bo nie wierci się jakoś nadmiernie ;]

łóżko jest długości jak nasze - 200, a szerokość jak na pojedyncze - 90, także taki standardowy tapczan :-)
kupowaliśmy z myślą, żeby nie zmieniać za parę lat. ale z tego co wiem, to ten sprzedawca mam różne rozmiary - co 20cm. (140, 160, 180)

te barierki tylne i boczne mogą zostac na stałe...
a ta przednią to się zdejmie jak nie będzie już potrzebna... Jasiek to się kręci jeszcze dookoła swojej osi, czasami głowę ma tam gdzie nogi, także myslę, że tak do 3 roku życia zostanie ta przednia barierka.

Ostatnia edycja:
reklama
różnie usypiamy - czasem on, czasem ja, chociaz częściej ja.
Jasiek też jak mąż go idzie uśpić to zaczyna wołać mama, ale mąż mówi stanowczo, że idziemy razem spać, a mama będzie jutro się z tobą bawiła, czy coś w tym stylu i mały odpuszcza i ida spać...
z mężem usypia szybciej... wogóle z facetami szybciej usypia. tak samo jak mój tata czasem przyjdzie to w południe jest go w stanie uspać w 15 min... podczas gdy mi to zajmuje od pół godziny wzwyż... jednak większy posłuch ma u mężczyzn

to nasze łóżeczko:

Dziękuję Domi za zdjecia, łóżeczko bardzo fajne :)

Do góry