reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

dzustta Roemery są super, ale cholernie drogie niestety :-( ja wolę kupić trochę tańszy fotelik i może bez bajerów, za to zupełnie nowy. mam tę gwarancję, że nie uczestniczył w żadnym wypadku ani stłuczce samochodowej. w przypadku używanego tej pewności nigdy mieć nie można. a jak wiadomo fotelik, który bierze udział choćby tylko w stłuczce nie nadaje się już do przewożenia dzieci ponieważ traci swoje funkcje ochronne.

reklama
dzustta Roemery są super, ale cholernie drogie niestety :-( ja wolę kupić trochę tańszy fotelik i może bez bajerów, za to zupełnie nowy. mam tę gwarancję, że nie uczestniczył w żadnym wypadku ani stłuczce samochodowej. w przypadku używanego tej pewności nigdy mieć nie można. a jak wiadomo fotelik, który bierze udział choćby tylko w stłuczce nie nadaje się już do przewożenia dzieci ponieważ traci swoje funkcje ochronne.

LEYNA upewniłam się u sprzedającego i fotelik jest bezwypadkowy.Ze zdjęcia wynika, że jest w bardzo dobrym stanie. Myślę że przesyłka dojdzie w tym tygodniu to wkleje zdjęcie i napiszę o stanie.
Będę dobrej myśli bo wiadomo jak to jest jak kupuje się przez internet-róznie bywa.

A jeszcze co do fotelika. Moja kuzynka sobie właśnie taki zamówiła na allegro i jest bardzo zadowolona. A najlepsze w nich jest to że ma regulowane oparcie i dziecko nie musi spac na siedząco.:tak:

LEYNA upewniłam się u sprzedającego i fotelik jest bezwypadkowy.

dzustta a jaką masz gwarancję, że tak faktycznie jest i że sprzedający nie skłamał? żadnej...
fotelik powypadkowy też może dobrze wyglądać. to tak jak z pasami bezpieczeństwa- nie widać po nich, że uczestniczyły w wypadku/stłuczce, ale bezwzględnie trzeba je wymienić.
ja nie twierdzę, że ten, co kupiłaś jest powypadkowy. po prostu wyrażam swoją opinię.

Mój mąż z tego właśnie względu nie chce kupić fotelika uzywanego... po prostu brak pewności, że fotelik jest bezwypadkowy. Wybulimy więc kaskę na nowy... ale pocieszam się, że w tym foteliku dziecko 2 lata będzie jeździć, a potem schowam go dla drugiego ;-) więc się nie zmarnuje :tak:

dzustta a jaką masz gwarancję, że tak faktycznie jest i że sprzedający nie skłamał? żadnej...
fotelik powypadkowy też może dobrze wyglądać. to tak jak z pasami bezpieczeństwa- nie widać po nich, że uczestniczyły w wypadku/stłuczce, ale bezwzględnie trzeba je wymienić.
ja nie twierdzę, że ten, co kupiłaś jest powypadkowy. po prostu wyrażam swoją opinię.

Ok, Leyna nie ma problemu, zawsze warto wysłuchac innych uwag czy opinii :tak:
Mam nadzieję ze z fotelikiem będzie wszystko ok., jeszcze mam ten plus, że sprzedajacy jest z wrocławia (25km ode mnie) więc jak będzie problem to zawsze mogę tam podjechac

Dzustta mam nadzieje, ze fotelik okaze sie jak najbardziej ok i bedzie bezpieczny ...my zamowilismy fotelik w sobote ...ale narazie nie spieszy nam sie z odebraniem bo mala i tak jeszcze nie ma 9 kilo ....odbierzemy jak wrocimy z Pl i wtedy napewno wkleje wam zdjatka ...jak juz wczesniej wspomnialam chcielismy maxi cosi prior ale okazalo sie , ze jest tylko do 18 kg wiec po bardzo przystepnej cenie kupilismy fotelik Britax 9-36 kg.

reklama
Do góry