reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kochani Tatusiowie

Kasiad no co Ty!!!!!!!!!!!!!!
swoją drogą brzuch mnie boli od tygodnia,ale narazie nic,a po porodzie jeszcze nie dostałam @....

reklama
A ja właśnie mam już czwartą. Tym razem leje się ze mnie okropnie. W nocy normalnie łóżko załatwiłam. Wstaję, patrzę - plama. No to przekładam Oliwkę do łóżeczka, żeby pójść do łazienki, na to wchodzi Patryk (15 lat), spojrzał na moją koszulę nocną imówi:
- Mamuś, dostała mamusia okres.
Normalnie głupio mi się zrobiło, ze widział mnie z taką plamą, choć tematy seksualności nie są u nas w domu absolutnie tabu.

Kasiad,pewnie też by mi się troszkę głupio zrobiło,ale to już duży chłopak i pewnie przyjął to jak coś normalnego, a poza tym,to on pewnie też się trochę zawstydził...ja pewnie jak dostanę pierwszą,to uleję się po pachy.wszędzie noszę ze soba podpaski,bo nie wiem kiedy mnie dopadnie...zastanawiam sie czy mogę używać tamponów,zapomniałam zapytać ostatnio lekarza

A ja właśnie mam już czwartą. Tym razem leje się ze mnie okropnie. W nocy normalnie łóżko załatwiłam. Wstaję, patrzę - plama. No to przekładam Oliwkę do łóżeczka, żeby pójść do łazienki, na to wchodzi Patryk (15 lat), spojrzał na moją koszulę nocną imówi:
Normalnie głupio mi się zrobiło, ze widział mnie z taką plamą, choć tematy seksualności nie są u nas w domu absolutnie tabu.
Kasia, skoro te tematy nie są tabu, to nie ma się co wstydzić. Masz mądre dzieci i tyle:tak:
U nas też o wszystkim rozmawiamy normalnie, moja starsza córcia jak dostaje okres, a 1 dostała w 4 klasie to wszyscy są postawieni w stan gotowości bojowej. Biedna cierpi strasznie:eek:

Wcale się nie zawtydził. Powiedział to tak jakby mówił:
-Spadła mamusi chusteczka na podłogę.

Miska u nas tez jest tak w domu jak córka ma okres. Też strasznie cierpi, 2 dni jest wyłączona z życia. Zawszena lekach, niestety nie może łykac No-spy bo źle się po niej czuje, pewnie jest uczulona.

Kasiad to może lepiej ,że się nie zawstydził.kiedyś chłopcy mniej więcej w jego wieku robili sobie z tego żarty(pamiętam w szkole podstawowej),a teraz jest to rzecz normalna

15 lat to już wie więcej niż myślisz a co tam okres normalna rzecz ;-)

Miska u nas tez jest tak w domu jak córka ma okres. Też strasznie cierpi, 2 dni jest wyłączona z życia. Zawszena lekach, niestety nie może łykac No-spy bo źle się po niej czuje, pewnie jest uczulona.

ja po no-spa jeszcze gorzej się czułam :szok: a przed porodem to miałam 3 dni ból podbrzusza nie do wytrzymania, wymioty, omdlenia, chodziłam blada i jedynie pomagał mi ketanol podwójna dawka :sick: ewentualnie choć nie zawsze ibuprom reszta nic nie dawała :no: ale na szczęście teraz jakoś po porodzie mi to przeszło :tak:

reklama
Kasia, skoro te tematy nie są tabu, to nie ma się co wstydzić. Masz mądre dzieci i tyle:tak:
U nas też o wszystkim rozmawiamy normalnie, moja starsza córcia jak dostaje okres, a 1 dostała w 4 klasie to wszyscy są postawieni w stan gotowości bojowej. Biedna cierpi strasznie:eek:

W 4 klasie!!! :szok: To strasznie szybko, ja pamiętam że swoją pierwszą @ dostałam mając 14 lat. Ale te dzieci teraz szybko dojrzewają :sorry2:

Do góry