reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

dawidowa pisze:
Edytka ja też akurat do gina się umówiłam,na szczęście na NFZ.Wizytę miałam wczoraj na 11:30,a o 10:50 dostałam @  ;D Normalnie złośliwość losu!!!Ale na szczęście miła pani gin.(pierwszy raz u niej byłam) jak dla ciężarnej napiała mi karteczkę,że mam przyjsć 8 i mają mnie zapisać w rejestracji ;) Tyle,że na  godz.8 mam się stawić  ::) Ech się nie wyśpię :p

no to przynajmniej jedna normalna...

ja dziś próbowałam o godzinie 8 rano umówić małą na szczepienie i okazało się, że nie ma już miejsc !!!
noszzzz jak człowieka może szlag nie trafić?
Powiedziałam, że wyjeżdzamy na 3 tygodnie i dowiedziałam się, że to nie problem bo tą szczepionkę po roczku można podać do 15 miesiąca i że sobie zrobimy po powrocie... a przy okazji unikniemy ewentulanych rekacji poszczepiennych podczas urlopu...
och jak miło, że tak się tam troszczą o nasz dobry wypoczynek....

reklama
Emih sorka, że Cię przegapiłam, że jesteś z Gdyni, ale daaaaaawno Cię u nas nie było....
No a Twoja córa to zdolniacha!!! 8 mscy i już próbuje chodzić?

moja to leniuch nie z tej ziemi :)

Dzień doberek1
Witam nową foremkę- ja usg robiłam w Rumi prywatnie. nie mam cierpliwości jeździc po normalnych lekarzach, bo cżłowiek prędzej osiwieje niż dostanie się do lekarza.

AMELKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZINEK!!!!

TRoszkę spóźnione te moje zyczonka- przepraszam.

U nas dalej po staremu. Kazdy weekend spędzamy nad morzem, mały uwielbia wode i pluskanie. często też robimy sobie wycieczki rowerowe i kubuś zazwyczaj je przesypia w foteliku.
My mamy fotelki samochodowy Romera i jestem bardzo zadowolona. Kubus chyba także, bo nigdy nie narzeka - ajuż potrafi łosiek mały.

Moje dziecko ostatnio strasznym urwiskiem się zrobił. Wszystko zaczyna wymuszac płaczem, krzykiem i kładzeniem się na pogode. Ale taki jego urok- walczymy z tym- zobaczymy jakie będą efekty>>

Tez jestem bardzo chętna na spotkanie, bo w sumie bardzo się już za Wami stęskniłam!!!!!

Buziackzi i pozdrowienia

E- mamo nie ma sprawy, dziwię się że jeszcze wogóle gdzies tam mnie pamiętacie ;) Ja niedługo sama o sobie zapomnę jak tak dalej pójdzie i z takim natężeniem będę omijała ludzi :( ale jakoś "zdziczałam" przy dziecku :(

Koperkowa nr do tej przychodni: 6230276 :laugh:

hej mamusie i bąbelki :)
dawidowa jestem jestem.. ślędzę bb....nie codzień, bo troche się nam dzieje.. pracuje w domu, przygotowania do slubu idą pełną, w miedzyczasie staramy sie ciągle gdzieś wyjeżdzać, zeby jak najlepiej wykorzystac ostatnie wakacje we dwójke :)

Brzuszek nam rośnie na maxa, nie mieścimy się już prawie w nic. Ceny w sklepach dla ciężarowek przyprawiają o zawórt glowy więc buszuje po allegro (przemogłam sie do aukcji :D)
Czuję sie różnie... generalnie pogoda nie ma na mnie jakiegos złego wplywu.. ostatnio tylko zaczęly się male problemy z kluciem w podbrzuszu.. troche mnie kluje, raz z jednej, raz z drugiej strony, czuje jakby ucisk w dole brzucha.. Bylam nawet specjalnie z tym u swojego ginka  dr. Zinkiewicza - zbadał bąbelkowi tętno, zbadał mnie... niby wszystko dobrze ale nie byl zadowolny z objawów. Zalecil łykać nospę i wiecej leżeć i nie przejmować się.. Więc lykam te nospę już 3 dzień i jakos niespecjalnie mi pomaga. Nie, zebym nie ufala ginkowi, ale kurde... troche sie martwię..

14 sierpnia wybieram się na usg 3D do Deringa.. mój chłop chcialby znać pleć maluszka.. marzy mu sie Filipek :) No i od ostatniego usg minęlo już 6 tyg. i teskni mi sie za tym widokiem :) bo nie czuję jeszcze ruchów.. (chyba:D)

Poza tym.. może któraś z was chce się pozbyc jakichś ciazowych ciuszków? zależy mi przede wszystkim na czymś na cieplejsze dni, jakimiś spodniami... no i rozgladam się za elegancką sukienką z miejscem na brzuszek ... za 3 tygodnie mam być swiadkiem na weselu, a nie mam w szafie nic w co bym sie zmieściła na tę okazję... Jakieś rady? Fajne sklepy? :))

Póki co pozdrawiam i obiecuje odzywać się częściej, a zeby nie było anonimowo - wstawiam foto z  naszym maluszkiem :)

No nareszcie Abeja i Emih :D Cieszę się,że "wróciłyście"!!!

Emih
Twoja córcia jest niesamowicie szybka,no i śliczna panienka!!!

Abeja ślicznie wyglądasz,ciąża ci służy ;) Ja też miałam różne pobolewania i zaraz leciałam do lekarza.Wszystko było normą,po prostu dzidziuś i macica,uciskały mi moje narządy... Ale na końcu było już bardzo ciężko,miałam ogromny i ciężki brzuch,cały czas myślałam,że to już się zaczyna,a to po prostu mój organizm już nie wytrzymywał tego obciążenia,a w sprawie akcji porodowej nic się nie działo i tak do końca,bo Dawid wcale nie miał zamiaru wychodzić z brzucha. Ojej kiedy to było ::)
Polecam ci sklep dla ciężrówek w Gdańsku w Wielkim Młynie (KATHMA).Wiesz gdzie to ??? W okolicach Madisonu. Ja trafiłam tam na super promocje,bo też byłam przerażona cenami tych ciuchów,a tam kupiłam 2 pary spodni a'la bojówek,jedne kupiłam za 89pln,drugie za 29pln,więc za cenę jednych w innym sklepie,miałam 2 ;) No i prawie całą ciąże w nich na zmianę przelatałam. Ale fakt,że miałam farta,bo był to pierwszy dzień przecen,po prostu trafiłam.

Ja prawdopodobnie popołudniu idę do kuzynki,też ma rodzić lada dzień ;) Ale to już drugie.

W końcu załatwiłam dziś sprawy w Mopsie.To jest dopiero kongo,w zeszłym tyg. o 8:30 nie było już numerków,a dziś przed 9 załatwiłam wszystko ;D Z tym,że kasy we wrześniu nie dostanę :(

Aga odezwij się z nowego domku,mam nadzieję,że teraz będziemy się częściej spotykać :D

No jak na razie widzę,że tylko Ewa chce sie ze mną spotkać... Halo,kto jeszcze ??? Kobity,zaraz nam przyjdzie jesień,plucha,deszcz,Anie pójdą do szkóly i co ??? Nie wybaczę wam jak się latem nie spotkamy!!!!!!!!!!!Nie mówiąc o obiecanej pochlejawie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ikpi może zmieńcie łóżeczko na turystyczne? Hm? Tylko to mi do głowy przychodzi... Albo można uszyć jakiś "ochraniacz" na tą listwę.

A co fotelika Ramatti to ma testy niemieckie http://www.ramatti.pl/bezpieczenstwo.php?lang=pl

Abeja dość fajny sklep z eleganckimi ciuchami ciążowymi (takimi nadającymi się na ślub) jest w Pasażu Królewskim w Gdańsku koło Lotu na dole. Przeszukałam całe Trójmiasto i całą Warszawę w poszukiwaniach i w końcu znalazłam tam. Polecam!

A Filipek to prześliczne imię więc życzę Wam chłopczyka z całego serca! :-*

Hop hop !
My też się piszemy na spotkanie.Dostosujemy się do terminu, pory i miejsca ( tylko błagam nie Gdynia-dla nas to ogromna odległość-hi hi !!!).
Witamy po przerwie Emih i Abeję.Oj Abeja zobaczycz z tym brzuszkiem jakie będą numery.Dzisiaj spodnie są jeszcze luźne a już za dwa dni za ciasne.A jeżeli chodzi o obawy związane z bólem brzuszka to moim zdaniem-"masz jakieś wątpliwości to to sprawdź".Nie musi to być u tego samego lekarza.Kobiety w ciąży są traktowane z ulgą.Tu chodzi o Twojego maluszka a nie o pierdołkę.Ja też mialam numery,krwawienia, potworne bóle brzucha,trzy razy byłam na izbie przyjęć ale może dzięki temu mam takiego urwisa.Piszę o tym tylko dlatego,że często się krępujemy, a bo nie będziemy zawracać głowy,a bo to może przejdzie, oni są od tego jak ................. A po zbadaniu będziesz spokojniejsza.

Emih jeszcze raz dzięki za numer tel do tej przychodni:)

AbEjA jeśli nie straszne Ci rzeczy używane to w komisach dla dzieci można natknąć się również na odzież dla ciężarnych i to czasem naprawdę da się tam złowić coś fajnego i taniego. Ja szukałam raczej ubrań na lato, ale widziałam sporo spodni dżinsowych na gumce, różne rozmiary...także polecam!

E_mama - Ty mnie lepiej nie strasz :p bo ja już teraz mam problem z wysypianiem się ;D, a co dopiero będzie później ::) może się jakoś zorganizuję, jak jest więcej obowiązków to człowiek więcej może...
A tymczasem do mojego terminu porodu 13 dni  :o, za to w niedzielę obchodzimy z mężem papierową rocznicę ślubu:] oj będzie się działo;) Pozdrowienia

reklama
Ania K pisze:
Dostosujemy się do terminu, pory i miejsca ( tylko błagam nie Gdynia-dla nas to ogromna odległość-hi hi !!!)..
A dla nas to Gdańsk jest hoooo hooo ;) ale wiem że większość z was jest z Gdanska, więc narazie pozostanę z Wami na "łączach" :laugh:

Dawidowa: :laugh:

AbEja ja kupowałam normalne ubrania, tyle że o dwa rozmairy większe :-X ciążowe jakoś nigdy nie przypadły mi do gustu, a te większe, choć schudłam, jeszcze czasem się przydaja jak chodze po domu "na luzaka" :)

Do góry