reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hej hej :)

Co my zrobimy z tym spotkaniem? Jestem chętna, jak najbardziej, ale jak to zrobić, żebyśmy dotarły? Byłam wczoraj w Gdansku, miałam sprawę do załatwienia koło Madisona i co tam sie dzieje z dojazdem, szok! Nie dość, że ludzie tłumnie na jarmark zdążąją, to jeszcze ten remont jest koło dworca. Edytka, podziwiam, że tak śmigasz, bo ja mam prawko już trzy lata, a przez te ciągłe cholerne roboty na drogach to się boję sama w trasy wyruszać...
No i faktycznie trzeba mieć końskie zdrowie, żeby chorować. Chociaż ogólnie narzekać nie mogę, dostałam sie do gina ostatnio "państwowo" - zapisalam sie miesiąc wcześniej na konkretną godzinę i potem siedziałam prawie 1,5 godz pod drzwiami... ::) Całe szczęście, że jakoś nie chorujemy (odpukać). A Wy, ciężaróweczki, korzystajcie z przywilejów, jakie macie - bez żadnych skrupułów! To jedyny czas, kiedy można spróbować coś załatwić bez kolejki - może to urok niewielkiego miasteczka, ale udawało mi się tak często, kiedy z wielkim brzuchem chodziłam. ;)

Co to ja jeszcze chciałam pisać... aha, kasza gryczana przyjęta pozytywnie. ;) Można wprowadzic na stałe do jadłospisu. A że z jedzeniem u nas nadal rozmaicie, to grzebałam sobie w gazetkach i eksperymentuję z przepisami dla dzieci.

I piękne nowe foteczki widzę :) Julcia ząbki nowe sprawdza, jakbym Kingę widziała, też co chwilę palec w buzi ;)
Abeja w ciązy wyglądasz ślicznie :)
Mała Kasia to już duża panienka
a Majeczka ma prześliczne włoski :)

reklama
Cichcem medluję się z pracy.. W końcu wyniesionej z domu!.. no przynajmniej łoś :) My nadal pogrążeni w workach z ubraniami i wałkami z farbą.. Ale miejscówka jest extra! Mała chodzi na spacerki bez wózka i zaczepia dzieci, babcie, pieski i gołębie :laugh: Netu jeszcze do domu nie załatwiłam, bo pozostaję w chaosie organizacyjnym. Trudno mi wszystko pogodzić.. Szukam żłobka dla małej, ale zapchane wszystko jest.. Moze za dwa tygodnie coś się wyklaruje w 18-stce. Macie jakieś informacje o żłobkach w Gdańsku? Może są jakieś prywatne czy inne oprócz państwowych??

Dzieciaczki Wasze jak zwykle śliczne,jeśli przeoczyłam jakieś urodzinki to przepraszam i spieszę z najlepszymi zyczeniami gwiazdek i księżyców z nieba :)

Ah, no i bardzo miło pozanać nowe koleżanki i powitać dawno niewidziane :)

Jeszcze tu wrócę!

No i na spotkanie oczywiście tez się pisze :) 8)

witam serdecznie - pogoda troszke jesienna - maluch spi to mam czas do was zajrzeć - ostatnio Mikołaj raczkuje z predkoscia światła, ale tylko wtedy gdy obierze sobie cel do którego musi dotrzeć ;D parę rzeczy w domu musiało znaleźć nowe miejsce, bo wylądowały na podłodze - małe rączki wszystko ściągają ::) buty kupiłam lemigo - wydaje mi się ze na miesiac wystarczą, potem trzeba będzie rozejrzec się za jesiennymi - a gdzie wy kupuje butki dla dzieciaczków? i jakiej firmy polecacie?

_anna pisze:
buty kupiłam lemigo - wydaje mi się ze na miesiac wystarczą, potem trzeba będzie rozejrzec się za jesiennymi - a gdzie wy kupuje butki dla dzieciaczków? i jakiej firmy polecacie?

Ja kupuję w CCC,są na moją kieszeń i ładne ;)

Dziś wieczorem wybywam na panieńskie ;D Ciekawe jak długo uda mi sie zabawic.Mam zamiar wyszaleć się na maxa,upić,nadrobić zaległości. Łoś się zadeklarował,że w razie wiekiego wrzasku,wsadzi Dawida do auta i pojeździ z nim po dzielni :p No to ja rozumiem!!! Więc mam nadzieję,że wrócę rano dopiero ;D

Aga,to gdzie teraz mieszkasz ??? Niestety w żłobkach się nie orientuję.

A może spotkamy się w Sopocie,tak jak rok temu ??? Bo centum Gdańska na pewno odpada!!!

Ale koszmarna dzisiaj pogoda,deszcz i nici za spacerku.Ada nabiła sobie guza i do końca dnia sobie marudziła.
Hop hop jest tu kto ?

Ojeju ale z nas guły...

Aduniu Wszystkiego Najlepszego w dniu Twoich pierwszych urodzinek,żebyś już sobie guzów nie nabijała i wszystko wokół dobrze widziała!!!Buziaczki od Dawida i cioctki klotki :-*

Ale zabalowałam,kurde kac męczy jak cholera,do tego ta pogoda.Dobrze,że mąż koleżanki mnie przywiózł,bo nie wiem jak w tych obcasach na kacu bym dojechała z Osowy  ::) Impreza była po prostu ZAJEBISTA!!! Jak planowałam,tak zrobiłam -nadrobiłam zaległości :D

Moje dziecko ma mnie w dupie i mam doła z tego powodu :( Do wszystkich ciągnie,a mnie olewa...

Dawidowa-Ada bardzo dziękuje za życzonka.
A my właśnie po imprezie.Robiliśmy w knajpce tzn.obiad ,kawa, herbata.Oczywiście tort i ciasto.Było super, Ada dostała super wypasione prezenty i kaskę ( super mogę jej kupić butki na jesień i jakiś ciuszek). A ...Ada oczywiście wybrała jako pierwszą KASĘ ( moja krew), potem różaniec, następnie książeczkę a na końcu kieliszek.Zdjęcia wkleję jutro.

ojejej
ze mnie też gapiszon....

Kochana Adusiu
spóźnione ale najszczersze życzonka z okazji ukończenia pierwszego roczku ! :-*

Dużo, zdrówka, pięknych bucików na jesień i jakiegoś fajnego ciuszka  :p, super zabawy nowymi wypasionymi zabawkami, no i wszystkiego, wszystkiego najlepszego :)

7.gif
Aduniu wszystkiego najlepszego od cioci Natalki i Ingusi! Obyś zdrowo rosła!
8.gif

reklama
Parę dni nie zaglądałam, więc najpierw nadrabiam zaległości:
Adusiu, wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek, mnóstwa zabawy i uciech przez kolejny roczek i nie tylko ;D
Nathalie - o przesiadce na łóżeczko turystyczne też myślałam, zresztą mamy takie łóżeczko, ale na codzień służy nam jako kojec i składowisko na zabawki ;) Muszę jeszcze przemyśleć sprawę :p
A my mieliśmy ostatnie dni bardzo pracowite. Robiliśmy w sobotę z małym wyprzedzeniem urodzinki Majki dla dziadków itp. Było fajowo ;D Maja wybrała najpierw książkę, potem kieliszek, potem pieniążek, a na końcu różaniec :D Chyba nie będzie zbyt religijna :p Tort w wykonaniu mamusi bardzo jej smakował :) A za tydzień druga impreza urodzinkowa, tym razem dla naszych przyjaciół z dziećmi :)
A dziś byliśmy wyznaczać na naszej działce domek, za parę dni ruszają prace :)

Do góry