reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Magdabial pisze:
ktoś się dzisiaj utopił na zaspie.... widzialam zwłoki... wrr :mad: :mad: :mad: :mad:

jakiś facet skakał z mola... trafił na kamień....

brrrrrrrrrrrrrrrr

A kto się ze mną umówi :p ???

Edzia zazdroszczę tych wojaży.Też bym sobie wzięła autko i pojechała gdzie chcę,ale to niemożliwe :-[
Marzy mi się żeby mieć coś swojego,ale chyba się nigdy nie dorobię... Póki co swojego to mam tylko synka.

Uczę Dawida zasypiania w łóżeczku,bo dotąd zasypiał w ramionach mamy i o dziwo całkiem dobrze nam idzie ;) Mój syn już się zrobił taki dorosły,co się będzie tulił do mamy :p No a poza tym jest gorąco,a przy mnie jeszcze bardziej. Ostatnio zaskakuje mnie swoim słownictwem.Plecie jakies zdania po swojemu,ale gęsto i często wyjdzie mu coś normalnego.Wczoraj byliśmy nad jeziorem,coś mu się w wodzie nie podobało i kupel mówi,nie umie ci powiedzieć że woda jest zimna,a po chwila Dawid wybełkotał ZIMNA ;) Kiedys jak się wkurzył na mnie to powiedział coś w stylu : Mama jest be i nawet mój ojciec tak to zrozumiał. A w codziennym słowniku mówi: ni ma (ulubione słowo),mama,tata,niania (zn. dada),jes (jest),zik (guzik itp.),am,aaaa (jak idziemy spać) i nie pamiętam co jeszcze.

reklama
Ostatnio dominowały panny na forum,to teraz pora na mojego kawalera ;)

Chałupy 2006

img2010gg4.jpg

img2138tv6.jpg

img2123pk2.jpg

img1971obrin2.jpg

img1972kh4.jpg

img1989au7.jpg

Witam wszystkie koleżanki z Trójmiasta!
Od kilku miesięcy śledzę Wasze forum, trochę czasu zajęło mi przeczytanie prawie  :p wszystkich postów :p Do tej pory jakoś nie miałam odwagi się odezwać, ale w końcu poszłam za ciosem i się w końcu zalogowałam :D Jeszcze nie wiem dokładnie jak mam zamieszczać posty (nie wspomnę o zdjęciach i innych gadżetach), ale się dokształcę;) Mieszkam w Gdyni i za 2 tygodnie (wg wszelkich możliwych wyliczeń;) spodziewam się własnego maluszka. Zobaczymy, czy maluszek też będzie chciał opuścić mój brzuszek w tym terminie :p Zamierzam rodzić w Wejherowie (czytałam Wasze opinie na temat tego szpitala i, szczerze mówiąc, dzięki nim zdecydowałam się tam rodzić). Większość z Was ma już poród za sobą, a nawet już 1 urodzinki swoich pociech, ja tymczasem kompletuję wyprawkę i pakuję się do szpitala ::) Mam nadz., że uda mi się tutaj zawrzeć nowe jakże cenne znajomości:) i od razu mam 1 pytanie. Jestem trochę zapobiegliwa, więc poradźcie, gdzie w Gdyni można zrobić usg bioderek oczywiście na kasę chorych :D Wiem, że kolejki na usg są ogromne, więc wolałabym się "zawczasu" zarejestrować. Za porady ogromne dzięki!!! Pozdrowienia:) Komarkowa

Witam nową forumowiczkę :)
Hej dziewczyny!
Dawidowa - foteczki, jak zwykle, super. Rośnie przystojniak, jak na drożdżach, a jakie ma piekne zęby!

U nas temat zębów ciągle na czasie, Kindze swędzenie dziąsełek poznawać świata spokojnie nie daje, ciągle ma labo palec, albo cosik w buzi i tam miętoli sobie dziąsełko... jeszcze jeden ząbek do wyrżnięcia pozostał, z tych czterech.

Zazdroszczę Wam tych niespodziewanych spotkań - my tu nie mamy szans :(
Fajnie, że Edytka sobie tak autkiem śmiga wszędzie :) A Julke masz wtedy z tylu czy do przodu można fotelik mocować?

Dawałyście możę dzieciom kaszę gryczaną? Ja bardzo lubię, Kinga jeszcze nie jadła. A jako że z jedzeniem u nas nadal rozmaicie, wygrzebałam w starych gazetkach przepisy ciekawe i chcę jej jutro zrobić gulasz z kurczaka z marchewka i kaszą właśnie.

Basiu, jak tam udała się imprezka?

Witamy Cię komarkowa w naszym gronie.Napewno Cię przyjmiemy,czuj się jakbyś od dawna z nami była.Brdzo nam będzie miło gdy na naszym forum pojawi się malutki człowieczek.Będziemy nardziny przechodzić razem z Tobą.Chętnie powspominamy to jeszcze raz.
Jeżeli chodzi o usg w Gdyni to ja nie pomogę niestety bo znam tylko namiary do Gdańska-Wrzeszcza.Ale napewno inne foremki Ci pomogą.
Napisz coś więcej o Was.Czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka?
Dawidowa-ale mamy przystojniaka-no no gdyby ciocia była młodsza ????!!!!
Damayanti-ja jeszcze nie podawałam Adzie kaszki gryczanej ale już jadła kaszkę manną w zupie i owszem owszem.

Witaj Komarkowa!!!Ja też niestety nie pomogę w sprawie usg,tym bardziej,że nawet w Gdańsku poszliśmy prywatnie.

Ciekawe gdzie nam się podziały ciężarne Aruna i Abeja jak dobrze pamiętam ??? No i koleżanka z U.S.A nam zniknęła :-[ Szkoda...

Damayanti ja już dawałam kaszę gryczaną i jęczmienną.W zasadzie to Dawidowi wszystko daję. Martwi mnie tylko to,że zdecycdowanie za mało pije w te upały.Wciskam mu jak mogę na różne sposoby,ale i tak nie ma wielkich efektów.A u moich rodziców jak byłam pił ładnie! No i nie gryzie owoców,później w kupce czereśnie itp.Mam nadzieję,że mu to kiedyś nie zaszkodzi...

No i mamy zmianę pogody...

Dziękuję za miłe przywitanie ;D Prawdopodobnie urodzę dziewczynkę, przynajmniej z USG tak wynika, bo dodatkowych specjalistycznych badań nie robiłam. Ciążę przechodzę spokojnie (poza kilkoma dość ostrymi niestrawnościami jest ok),więc uznałam, że obędę się bez tych badań, które swoją drogą nie należą do najtańszych, a ja niestety nie pracuję:( Dziś spakowałam w końcu torbę do szpitala :D Jestem z siebie dumna, nie mogłam się do tego zabrać, bo chyba nie spieszy mi się do szpitala :p choć dzieciaczka już bym chciała tulić w ramionach...ech...jeszcze troszkę:) pozdrawiam

Ja również witam nową koleżankę ;D Twoja dzidzia urodzi się podobniej do mojej, tylko rok później :) Ja niestety również nie pomogę w kwestii usg, bo jestem z Gdańska.
Kaszy gryczanej też nie dawałam. Ostatnio Maja wciąga makaron i jak najbardziej jej smakuje :)
U nas też cały czas temat ząbków aktualny. Ostatnio mamy problem z gryzieniem przez Maję górnej listwy w łóżeczku. Tak gryzie, że ma w buzi drzazgi :mad: No i nie wiem co z tym zrobic. W weekend pytaliśmy w sklepach, ale nie znaleźliśmy zabezpieczeń na górę łóżeczka - widziała któraś z Was coś takiego w sklepach ??? Na szczęście w weekend przynajmniej jedną sprawę udało nam się załatwić, tzn. kupiliśmy Majce nowy fotelik samochodowy. Ufff, przynajmniej to z głowy...

Witaj Komarkowa!!! Fajnie bedzie miec znowu takiego maluszka na forum ;D

Mati juz jadl kasze gryczana z pulpecikiem i warzywami- bardzo mu smakowala! Musze mu zrobic, bo dawno nie mial.

Ikpi jaki fotelik kupiliscie? Bo my szukamy, wybrzydzamy juz 3 miesiac i efektu finalnego nie ma... :mad:

Wlasnie skonczylam sprzatac, bo chata cala zarosnieta byla ::) Ide spac, bo dzisiaj ledwo funkcjonowalam (wczoraj znowu siedzialam do 2...) Cale szczescie, ze maly byl u mamy, ja w tym czasie wyskoczylam po kiecke na wesele, a potem przespalam sie godzinke.

Damayanti oby te zebole juz wyszly malej! U nas na szczescie zabkowanie nie bylo dokuczliwe (starczyly 2 Dentinoxy od urodzenia, ale smarowalam chyba tak "na zas"). Mateusz ma 16 zebow po 8 na dole i u gory ;)

No uciekam!

reklama
Keterek - po długich przemyśleniach zdecydowaliśmy się na Roemer KingTS Plus. Do końca lipca w Akpolu była promocja na wszystkie foteliki Roemera. Fotelik myślę, że jest fajny. Zobaczę, jak się będzie sprawował w dłuższej perspektywie. Podczas pierwszej podróży Majka w nim szybko zasnęła, więc chyba jest wygodny ;D

Do góry